Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση Επιμελητηρίου – Δημάρχου Κορινθίων για την χρηματοδότηση προγραμμάτων, τα έργα στα Περιβολάκια και τον Τουρισμό

- Advertisement -

Τον Δήμαρχο Κορινθίων κ. Βασίλειο Νανόπουλο, επισκέφθηκε στο γραφείο του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Παναγιώτης Πιτσάκης και ο διευθυντής της Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Σωτήρης Κοροβήλος, χθες Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020, για να συζητήσουν θέματα που αφορούν την Κορινθία και την ανάπτυξη της.

Στη κορυφή της ατζέντας τέθηκε η από κοινού υποβολή χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας του δήμου, την προστασία του περιβάλλοντος και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο κ. Πιτσάκης και ο κ. Νανόπουλος στη συνέχεια συζήτησαν αναλυτικότερα για την θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας, ως εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης σχεδιασμένο να επιταχύνει την ανάπτυξη και την επιτυχία νεοϊδρυθεισών και εκκολαπτόμενων επιχειρήσεων. Ειδικότερα, μέσω της δράσης αυτής προβλέπεται να χρηματοδοτηθεί η υποστήριξη της λειτουργίας θερμοκοιτίδων, οι οποίες θα προσφέρουν σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους κοινές υποδομές και ειδικές υπηρεσίες, διευκολύνοντας το ξεκίνημα και την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων, στα πλαίσια μιας γενικότερης ενημέρωσης για τον δήμο Κορινθίων, πληροφόρησε τον Πρόεδρο του Επιμελητήριου Κορινθίας για την εξέλιξη των έργων της πλατείας στα Περιβολάκια διαβεβαιώνοντας τον ότι όλα βαίνουν καλώς παρά τις ενστάσεις και τις αντιπαλότητες που συναντάει στο θέμα αυτό.

Δεν παρέλειψαν επίσης να σχολιάσουν το κομμάτι του τουρισμού της Κορινθίας για την φετινή σεζόν. Αναφέρθηκαν στις προωθητικές ενέργειες (διαφημιστικά βίντεο, ιντερνετική προβολή κ.α) που πραγματοποιήθηκαν συντονισμένα και από τις δύο πλευρές, δηλώνοντας ικανοποιημένοι με την τουριστική κίνηση της περιοχής δεδομένου των συνθηκών. Τέλος, συμφώνησαν ότι όταν οι φορείς συνεργάζονται για ένα κοινό σκοπό αρμονικά, τότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να δικαιώνει τους πάντες.

 Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας έκλεισε την συνάντηση δηλώνοντας χαρακτηριστικά ‘’Με ομόνοια και σύμπνοια, παραμερίζοντας οποιεσδήποτε παραταξιακές σκοπιμότητες, μπορούμε να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Αρκεί να είμαστε όλοι προσηλωμένοι στην ευημερία του τόπου μας. Και ας μην ξεχνάμε ότι η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας είναι άρρηκτα συνδεμένη με το καλό της τοπικής κοινωνίας.’’

Γραφείο Τύπου
Επιμελητήριο Κορινθίας

 

Σύριζα Κορινθίας: Τα προσφυγόπουλα έχουν δικαίωμα στο σχολείο και στην Κορινθία και παντού

Ολοκληρώθηκε το κάλεσμα διαμαρτυρίας γονέων, στο Λουτράκι, για την χρήση μάσκας στα σχολεία

Απολογισμός του έτους της Δημοτικής Αρχής Κορινθίων

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog