Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Καταγγελίες και αντιδράσεις για Αυγενάκη: Έκανε αγώνα χωρίς άδεια!

- Advertisement -

Σε ακόμα μία κίνηση που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων προέβη ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ο οποίος έδωσε το «παρών» και όπως καταγγέλεται, πόζαρε πανευτυχής με τους διοργανωτές ενός παράνομου και άκρως επικίνδυνου για τη δημόσια υγεία αγώνα!

Ένας αγώνας που σίγουρα δε θα έπρεπε να γίνει ποτέ, καθώς δεν είχε πάρει καμία άδεια. Αθλητές να τρέχουν ανάμεσα στα… αυτοκίνητα, παλεύοντας να τερματίσουν χωρίς να τους χτυπήσει κάποιο από αυτά. Κόσμος που υπερβαίνει κατά πολύ το όριο των 100 ατόμων. Ένα ανύπαρκτο υγειονομικό πρωτόκολλο που πήγε περίπατο. Και, στην κορυφή όλων αυτών, η υπέρ το δέον προβολή του παράνομου event στα social media του επίσημου λογαριασμού της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Μοιάζει ελαφρώς «παράλογο», έτσι δεν είναι; Κι όμως, ο Λευτέρης Αυγενάκης το έκανε και αυτό.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή: λόγω κορωνοϊού το Σπέτσαθλον (ο αγώνας τρίαθλου, δηλαδή, που διεξάγεται κάθε χρόνο στις Σπέτσες) ακυρώθηκε. Αντ’ αυτού, κατόπιν ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αποφασίστηκε να γίνει το event “Spetsathlon goes to Loutraki”- ένα event, να σημειωθεί, που δεν είχε την ταμπέλα του επίσημου αγώνα.

Κι εδώ αρχίζουν τα πράγματα να γίνονται ολοένα και πιο ενδιαφέροντα: το συγκεκριμένο event δεν πήρε άδεια ούτε από την οικεία Ομοσπονδία ούτε από την Περιφέρεια Αττικής ούτε από την αστυνομία, που δεν παρέστη στον αγώνα προκειμένου να βοηθήσει τους δρομείς και να «καθαρίσει» τον δρόμο γι’ αυτούς (με αποτέλεσμα να λάβουν χώρα κωμικοτραγικές καταστάσεις, με ανθρώπους να τρέχουν ανάμεσα στα αυτοκίνητα, δίνοντας μάχη για να τ’ αποφύγουν). Παρ’ ολ΄ αυτά διεξήχθη κανονικότατα και, μάλιστα, χάρη στην παρουσία του Λευτέρη Αυγενάκη… αναβαθμίστηκε και έγινε επίσημος αγώνας!

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού όχι απλά παρέστη στο “Spetsathlon goes to Loutraki”, αλλά προσφώνησε με το μικρό της όνομα την διοργανώτρια– την κ. Μαρίνα Κουταρέλλη (μέλος της επιτροπής μάρκετινγκ της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής)- μοιράζοντας παράλληλα δεξιά κι αριστερά συγχαρητήρια.

Νομιμοποίησε, δηλαδή, με την παρουσία του ένα event που όχι μόνο δε θα έπρεπε να λάβει χώρα, αλλά στο τέλος έκανε και τις απονομές στους νικητές (σ.σ. μετάλλια μοιράζονται μόνο όταν υπάρχει επίσημη κατάταξη, κάτι που εδώ υποτίθεται δε θα συνέβαινε μιας και μιλούσαμε για ένα απλό δρομικό event).

Το ακόμα καλύτερο, ωστόσο, είναι πως ο Λευτέρης Αυγενάκης «πανηγύριζε» μέσω Social Media για την επιτυχία του event, τονίζοντας ξανά και ξανά πως «Τηρήθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο τέτοιων αγώνων», την στιγμή που για τους αγώνες τρίαθλου δεν υπάρχει καν υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ο λόγος; Η ελληνική ομοσπονδία τρίαθλου έχει στείλει στην ΓΓΑ ερώτηση για το ποια πρέπει να είναι τα μέτρα που τηρούνται στους αγώνες της, όμως δεν έλαβε ποτέ απάντηση!

Πέραν τούτου, όμως, στον αγώνα οι συμμετέχοντες ξεπερνούσαν τους 100 (που είναι το όριο συγκεντρώσεων λόγω covid-19), την στιγμή που υπήρχε ειδικός χώρος για την παρουσία θεατών, κάτι που απαγορεύεται ρητώς την εποχή της πανδημίας.

Εξίσου περίεργο είναι πως το παράνομο event προβλήθηκε μέσω του επίσημου λογαριασμού της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στο Instagram, η οποία δεν «ποστάρει» τίποτα που δεν έχει σχέση με αθλητές της ολυμπιακής ομάδας. Εδώ όχι απλά ανέβασε φωτογραφίες και βίντεο ενός «αγώνα» ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αλλά τον παρουσίασε και ως τον πρώτο με την παρουσία κόσμου εν μέσω κορωνοϊού.

Καταλαβαίνει εύκολα λοιπόν κανείς πως ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο τοποτηρητής του αθλητικού νόμου (τον οποίον, ειρήσθω εν παρόδω, θέλει να τον αλλάξει), ήταν ο πρώτος που δεν τήρησε τον νόμο, όχι απλά με την παρουσία του σε ένα παράνομο event που δεν πήρε άδεια από κανέναν για την διεξαγωγή του, αλλά βγάζοντας και… λόγο και συγχαίροντας αυτούς που το διοργάνωσαν, καταπατώντας όλα τα μέτρα δημόσιας υγείας στην καρδιά της πανδημίας.

Τα ερωτήματα που γεννώνται εδώ, φυσικά, εύλογα: το Υπουργείο Πολιτικής προστασίας πού ήταν; Η Αρχή Διαφάνειας; Θα επιβληθεί κάποιο πρόστιμο σε όσους έθεσαν σε κίνδυνο την υγεία των παριστάμενων (όπως γίνεται, επί παραδείγματι, σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα και δέχονται την «ποινή» των 150 ευρώ) ή όχι; Εν τέλει ήταν αγώνας, εφόσον δόθηκαν κανονικά μετάλλια, ή ήταν ένα απλό event, όπως παρουσιάστηκε αρχικά;

Εύλογα ερωτήματα μεν, αναπάντητα δε…

sdna.gr

 

Δείτε ακόμα:

Πράγματα και θάματα με το Spetsathlon στο Λουτράκι …..

Λουτράκι: Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής για τις καταγγελίες που αφορούν το ΣΠΕΤΣΑΘΛΟΝ

- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog