Μετά το σάλο που προκλήθηκε για το Σπέτσαθλον στο Λουτράκι, οι Αντιδήμαρχοι Τάσος Σακελλαρίου και Σάκης Παπαθανασίου ήρθαν σε επικοινωνία με το loutrakiblog.gr.

Δήλωσαν ότι γενικότερα ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων προσπαθεί να διοργανώνει εκδηλώσεις, αθλητικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, με απώτερο σκοπό τη διαφήμιση του τόπου.

Βάσει αυτής της λογικής, έγινε άμεσα αποδεκτό το αίτημα διεξαγωγής του «Spetsathlon goes to Loutraki».

Επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του loutrakiblog.gr δήλωσαν ότι υπήρξε καταγγελία για τη διεξαγωγή του event, η οποία κιόλας, είχε ήδη κατατεθεί στο Α.Τ. Λουτρακίου πριν την ημέρα έναρξης των αγώνων.

Για το λόγο αυτό δεν υπήρχε η συναίνεση και συμβολή της Αστυνομικής Αρχής στις 05 Σεπτεμβρίου.

«Οι αγώνες είχαν άδεια από το Υπουργείο Τουρισμού. Το Υπουργείο Τουρισμού δίνει άδεια σε ό,τι αφορά την χερσαία ζώνη λιμένος, π.χ. κολυμβητικούς αγώνες.

Όμως, λάβαμε τη διαβεβαίωση από το Υπουργείο ότι θα υποστηρίξουν και το υπόλοιπο κομμάτι των αγώνων.

Μέχρι τελευταία στιγμή θεωρούσαμε πως όλα ήταν εντάξει και ζητώντας την συνδρομή της Αστυνομίας, μας ενημέρωσαν ότι υπάρχει καταγγελία και δεν μπορούν να συνδράμουν.»

Παρά την καταγγελία, ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης αποφάσισε να αναλάβει, εξ ολοκλήρου και προσωπικά, την ευθύνη και το οποιοδήποτε κόστος προέκυπτε από τη διεξαγωγή του «Spetsathlon goes to Loutraki».

«Προσπαθήσαμε εμείς μαζί με τους εθελοντές να επιτηρούμε τους δρόμους και να καλύψουμε οποιοδήποτε κενό..»

«Θεωρήσαμε ότι δεν έπρεπε να ακυρωθουν οι αγωνες και να εκτεθούμε στους αθλητές και σε όσους κατέβαλλαν προσπάθεια για τη διεξαγωγή τους. Ήταν εδώ όλα έτοιμα. Οι αθλητές, τα κανάλια, όλα. Ας μην κοιτάμε το δέντρο. Χάνουμε το δάσος.

Άνοιξε ο Δήμαρχος, προσωπικά, δίαυλο επικοινωνίας με τον ίδιο τον Υφυπουργό και κατά επέκταση με το Υπουργείο Αθλητισμού για μελλοντικές μεγάλες διοργανώσεις.

Ο κ. Αυγενάκης είναι ο άνθρωπος που θέλει να ξανάρθει το WRC στην Ελλάδα και μάλιστα στο Λουτράκι.

Παραβρέθηκε εδώ, στα δοκιμαστικά και έκανε τη διαδρομή των Γερανείων,όπου έμεινε κατάπληκτος με το φυσικό κάλλος του τόπου μας….

Η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά κάναμε ότι ήταν δυνατόν για την ομαλή έκβαση των αγώνων και το πετύχαμε

 

Πράγματα και θάματα με το Spetsathlon στο Λουτράκι …..

Καταγγελίες και αντιδράσεις για Αυγενάκη: Έκανε αγώνα χωρίς άδεια!