Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Συνωστισμός σε κηδεία έφερε lockdown σε χωριά της Θήβας και της Χαλκίδας

- Advertisement -

Μία γυναίκα «έσπασε» την καραντίνα και πήγε με πυρετό στην κηδεία συγγενικού της προσώπου

Ο συνωστισμός που υπήρξε σε μια κηδεία στάθηκε η αφορμή για τα τοπικά lockdown σε πέντε χωριά, τέσσερα της Θήβας και ένα της Χαλκίδας.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ μια γυναίκα που εντοπίστηκε θετική στον κορονοϊό και βρισκόταν σε καραντίνα, την «έσπασε» και πήγε με πυρετό στην κηδεία συγγενικού της προσώπου.

 

Έτσι λοιπόν σήμανε συναγερμός στις υγειονομικές αρχές με αποτέλεσμα να επιβληθούν τοπικά lockdown στα χωριά Μουρίκι, Πλατανάκια, Ύπατο και Λουτούφι του Δήμου Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και Λουκίσσια του Δήμου Χαλκιδέων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της γ.γ. Πολιτικής Προστασίας

Έκτακτη προειδοποίηση σε κατοίκους οικισμών του Δήμου Θηβαίων Βοιωτίας και του Δήμου Χαλκιδέων Ευβοίας να τηρήσουν πιστά τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό έστειλε απόψε η Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας σε συνέχεια των στοιχείων που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση 63χρονης ημεδαπής που βρέθηκε θετική στον νέο ιό και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «ΝΙΜΤΣ».

Συγκεκριμένα, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, για «επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, απευθύνεται ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΣΤΑΣΗ στους κατοίκους των κάτωθι :

Μουρίκι, Πλατανάκια, Ύπατο και Λουτούφι του Δήμου Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και
Λουκίσσια του Δήμου Χαλκιδέων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, για πιστή τήρηση των κάτωθι μέτρων αυτοπροστασίας:

Παραμονή εντός των οικιών και αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης.
Χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς.
Μη προσέλευση των μαθητών σε οποιαδήποτε σχολική μονάδα όλων των βαθμίδων και
Μη μετακίνηση των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα από τους οικισμούς αυτούς προς την εργασία τους, για την αποφυγή κινδύνου διασποράς και την προστασία των λοιπών εργαζομένων».
Μην πάτε αύριο στις δουλειές σας – Σύσταση του υπουργείου Εργασίας για Θήβα, Εύβοια
Αυστηρή σύσταση στους εργαζόμενους οικισμών του δήμου Θηβαίων και της τοπικής ενότητας Λουκισίων στο νομό Ευβοίας, να παραμείνουν στις οικίες τους απευθύνει το υπουργείο Εργασίας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι λόγω κατεπείγουσας ιχνηλάτησης κρουσμάτων κορονοϊού COVID-19, συστήνεται αυστηρά στους εργαζόμενους των παρακάτω περιοχών να μην προσέλθουν στην εργασία τους και να παραμείνουν στην οικία τους από σήμερα 30-09-2020, στις 21:00, έως και αύριο 1η Οκτωβρίου 2020 και ώρα 00:00:

1) Δήμος Θηβαίων, οι οικισμοί: Μουρίκι, Ύπατο, Λουτούφι, Πλατανάκι.

2) Τοπική ενότητα Λουκισίων στο νομό Ευβοίας.

 

Αττική και διασωληνωμένοι κρίνουν το lockdown

Εκλεισε η ΔΟΥ Κορίνθου λόγω κρούσματος κορωνοϊού

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μια κυρία υποτίθεται με τον ιό (το υποτίθεται διότι πολλοί όταν ξανάκαναν το τεστ βρέθηκαν αρνητικοί- βλέπε τσιγγάνοι στην Λάρισα) πήγε σε κηδεία. Κανένας άλλος δεν βρέθηκε (που θα μπορούσαν να κάνουν ενδεικτική ιχνηλάτιση σε παρόντες στην κηδεία, αλλά δεν έκαναν – γιατί;;;;).Το ερώτημα είναι το εξής: Οι κάτοικοι των γύρω χωριών εκτός από μάσκες, χειροπέδες να φορέσουν;;;;Μήπως τα μέτρα να επεκταθούν σε όλη την χώρα και να το προτείνουμε και στην Ευρώπη;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog