Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτρα: Μαζικά τεστ σε αστυνομικούς και λιμενικούς μετά τα κρούσματα κορονοϊού σε μετανάστες

- Advertisement -

Ένας αστυνομικός που υπηρετεί σε Αστυνομικό Τμήμα της Πάτρας βρέθηκε θετικός και μπήκε σε καραντίνα από το βράδυ της Πέμπτης.

Και στις δύο υπηρεσίες που συστεγάζονται στο κτίριο του Α’ Α.Τ. Πατρών έχουν ληφθεί άμεσα τα μέτρα βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Στο μεταξύ, στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας, καταγράφτηκαν δυο ακόμα κρούσματα κορωνοϊού σε αστυνομικούς.

Περισσότεροι από 50 αστυνομικοί που υπηρετούν στην Αχαϊα προσήλθαν στο νοσοκομείο αναφοράς του Ρίου για να υποβληθούν σε τεστ για τον κορωνοϊό μετά την επιβεβαίωση κρουσμάτων σε αλλοδαπούς που κρατούνταν στο κτίριο της Ερμού και οι οποίοι επρόκειτο να μεταφερθούν σε δομή φιλοξενίας στην Κόρινθο.

Οι αστυνομικοί είχαν έρθει τις προηγούμενες ημέρες σε επαφή με τους κρατούμενους.

Συναγερμός και στο λιμεναρχείο Πατρών

Αναστάτωση επικρατεί σύμφωνα με πληροφορίες στο Λιμεναρχείο της Πάτρας καθώς ένας πρόσφυγας, που είχε συλληφθεί τις προηγούμενες ημέρες από λιμενικούς και τελούσε υπό κράτηση στα κρατητήρια του λιμεναρχείου, βρέθηκε θετικός στο κορωνοϊό.

Ένας ακόμη κρατούμενος φέρεται να έχει συμπτώματα και του έγινε τεστ κορωνοϊού.

Με το που έγινε γνωστό ότι ο πρόσφυγας βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό λιμενικοί της ασφάλειας, που ήρθαν σε επαφή μαζί του, ζητούν να εξεταστούν προκειμένου να διαπιστώσουν εάν έχουν κολλήσει.

Ο δεύτερος μετανάστης που έχει συμπτώματα βρίσκεται στα κρατητήρια της ασφάλειας του λιμεναρχείου Πατρών.

Αιτωλοακαρνανία: Δυο αστυνομικοί θετικοί στον κορωνοϊό

Στο μεταξύ συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Πέμπτης στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας, όπου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες καταγράφτηκαν δυο κρούσματα κορωνοϊού σε αστυνομικούς. Σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης και οι συνάδελφοι των αστυνομικών που έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους, ενημερώνονται από τον ΕΟΔΥ για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν.

Οι δυο αστυνομικοί έχουν ήδη μπει σε 14ήμερη καραντίνα ενώ δεν έχουν κάποια σχέση με τα δικαστήρια. Η τοπική διεύθυνση αναμένει οδηγίες επίσης από τον ΕΟΔΥ για την εφαρμογή μέτρων απολύμανσης κλπ.

Πηγή:peloponnisosnews.gr

 

Αλ. Πνευματικός: Σκανδαλώδεις οι ευθύνες Νανόπουλου, Πούρου στο έργο της πλατείας Τσαλδάρη

Βασίλης Νανόπουλος: Αναγκαιότητα το μνημείο του Αποστόλου Παύλου (video-φωτο)

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog