Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δήμος Σικυωνίων: Δόθηκαν και φέτος οι υποτροφίες Μαυρούλια

- Advertisement -

Για μία ακόμη χρονιά οι αριστεύσαντες μαθητές του δήμου Σικυωνίων επιβραβεύθηκαν με την απονομή των υποτροφιών του «Ιδρύματος Γεωργίου Αναστ. Μαυρούλια».

16 παιδιά αγόρια και κορίτσια μοιράστηκαν τις φετινές υποτροφίες λαμβάνοντας από 1.000€ ο καθένας ως επιβράβευση για την εισαγωγή τους σε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε μια λιτή και περιορισμένη εκδήλωση, λόγω κορωνοϊού, ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Τσολάκος, ο πρόεδρος της «Μηκώνης» Δημήτρης Ζάρκος, ο πρόεδρος της ΚΟΔΕΔΗΣ Γιάννης Σωτηρόπουλος και η νομική σύμβουλος του δήμου Σικυωνίων Κωνσταντίνα Γεωργούλια απένειμαν τις προβλεπόμενες χορηγίες στους αριστεύσαντες μαθητές.

Στη σύντομη ομιλία του, ο δήμαρχος Σικυωνίων θύμισε στους νέους ποιος ήταν ο Γεώργιος Μαυρούλιας, ένας Κιατανιώτης μετανάστης των αρχών του 20ου αιώνα στην Αμερική, όπου χάρη στο επιχειρηματικό του δαιμόνιο, κατάφερε να φτιάξει μια μεγάλη και αξιόλογη περιουσία.

Άφησε δε, παρακαταθήκη την περιουσία αυτή στο δήμο Σικυωνίων και όρισε να δίνονται κάθε χρόνο χρηματικά ποσά για την υποστήριξη των αριστευσάντων αρρένων μαθητών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο σύγχρονος δήμος Σικυωνίων τη δεκαετία του ‘80 με αλλεπάλληλες δικαστικές διαμάχες κατάφερε αφενός μεν οι υποτροφίες να αφορούν και τις γυναίκες επιτυχούσες, αφετέρου δε να επεκταθούν στους επιτυχόντες όλης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ωστόσο, οι υποτροφίες για μεγάλο διάστημα πριν και μετά τη δεκαετία του 2000 δεν δίνονταν και από το 2011 και μετά έγινε ένας μεγάλος δικαστικός αγώνας σε Αμερική και Ελλάδα για την εξασφάλισή τους.

Ο δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος εξιστόρησε στους νέους βραβευθέντες τις αλλεπάλληλες μάχες που δόθηκαν στα δικαστήρια της Ινδιανάπολης, από τον ίδιον, με την νομική υποστήριξη της δικηγόρου του δήμου Κωνσταντίνας Γεωργούλια, ώστε να εξασφαλιστεί η διαχείριση της περιουσίας του Μαυρούλια από το εν Κιάτω «ίδρυμα Γεωργίου Μαυρούλια».

«Από το 2017 και μετά οι υποτροφίες δίνονται ανελλιπώς»

τόνισε ο δήμαρχος Σικυωνίων εκφράζοντας την ικανοποίησή του που εκπληρώνεται με τον καλύτερο τρόπο η τελευταία επιθυμία του αείμνηστου Γεωργίου Μαυρούλια.

Ο Σπύρος Σταματόπουλος απευθυνόμενος στους νέους επιτυχόντες, τους ευχήθηκε να έχουν πάντα επιτυχίες στη ζωή τους, να θυμούνται τον τόπο τους, να τον αγαπούν και να προσφέρουν στην πατρίδα τους.

 

BOMBA: Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Ζόγκας από την Προεδρία του ΙΒΥΚΟΥ

Τραγωδία στο Λουτράκι: Aυτοκτόνησε γνωστός επιχειρηματίας

Κόρινθος ! Εστειλε την κόρη του να σπουδάσει και κείνη έκανε παρέα σε ….κυρίους

Aλαλούμ στο Casino Λουτρακίου. Καταγγελίες εργαζομένων και πελατών για Διευθυντικό στέλεχος

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog