Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γενικό lockdown στα 2.000 κρούσματα. Tα τρία νέα μέτρα πριν το γενικό lockdown

- Advertisement -

Οι περισσότεροι στο κυβερνητικό στρατόπεδο παραδέχονται ότι αν σε δύο εβδομάδες δεν υπάρχει σημαντική μείωση των ημερήσιων κρουσμάτων, τότε η επιβολή γενικού lockdown, αρχίζει και μοιάζει αναπόφευκτη.

Δυο εβδομάδες «φωτιά» είναι οι επόμενες για την κυβέρνηση, η οποία στο τελείωμά τους θα κληθεί να αποφασίσει αν αναβάλλεται γι’ αργότερα το δεύτερο lockdown στη χώρα, ή θα πρέπει να επιβληθεί μέσα στον Νοέμβριο, τουλάχιστον για «να σωθούν τα Χριστούγεννα», όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη.

Τότε, σε 15 μέρες δηλαδή, θα υπάρχει μία ασφαλής εικόνα για το αν απόδωσαν τα μέτρα που αποφασίστηκαν την περασμένη Παρασκευή και ισχύουν από το Σάββατο, δηλαδή η καθολική χρήση μάσκας και η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 12.30 στις «κόκκινες περιοχές».

Παρ’ ότι χθες υπήρξε μία μικρή ανάσχεση της «έκρηξης» των προηγούμενων ημερών, υπάρχουν τρία στοιχεία που λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψιν:

H εκτίμηση των ειδικών ότι τα κρούσματα είναι πολλαπλάσια αυτών που καταγράφονται, καθώς η πανδημία «χτυπάει» πλέον κατά κύριο λόγο τους νέους, οι οποίοι σε ένα μεγάλο ποσοστό είναι ασυμπτωματικοί. Αυτό δυνητικά σημαίνει ότι μπορεί να μεταδώσουν τον ιό σε πολύ μεγάλο αριθμό πολιτών, μεταξύ των οποίων και άτομα τα οποία ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Ο αριθμός των διασωληνωμένων, ο οποίος δεν μειώνεται, με αποτέλεσμα οι μονάδες Εντατικής Θεραπείας να έχουν αρχίσει να πιέζονται.
Η εξάπλωση της πανδημίας σε αρκετές περιοχές της χώρας, πέραν της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, που «βράζουν».
Παρ’ ότι άπαντες το ξορκίζουν, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις, οι περισσότεροι στο κυβερνητικό στρατόπεδο παραδέχονται ότι αν σε δύο εβδομάδες δεν υπάρχει σημαντική μείωση των ημερήσιων κρουσμάτων, αλλά αντίθετα υπάρχει θεαματική αύξηση, όπως φοβούνται αρκετοί επιστήμονες, τότε η επιβολή γενικού lockdown, αρχίζει και μοιάζει αναπόφευκτη.

Στο κυβερνητικό επιτελείο, πάντως, επιμένουν ότι ακόμα κι αν τα ημερήσια κρούσματα κινούνται σε τετραψήφια νούμερα, δεν θα επιστρέψει η χώρα στη λογική της καραντίνας, γιατί οι επιπτώσεις στην οικονομία και τα ελληνικά νοικοκυριά θα είναι αβάστακτες.

Τουλάχιστον όχι πριν εξαντληθούν όλα τα «όπλα» που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση. Ποια είναι αυτά;

H απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός των περιφερειακών ενοτήτων που βρίσκονται σε πορτοκαλί.
Η περαιτέρω μείωση του ωραρίου στην εστίαση και τα μπαρ, το κλείσιμο δηλαδή των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος νωρίτερα από τις 12 τα μεσάνυχτα, και συγκεκριμένα στις 11.00 όπως γίνεται ήδη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Ο περιορισμός των μετακινήσεων για τους ευπαθείς και τους ηλικιωμένους άνω των 65 χρόνων με την επαναφορά του γνωστού SMS.

 

BOMBA: Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Ζόγκας από την Προεδρία του ΙΒΥΚΟΥ

Τραγωδία στο Λουτράκι: Aυτοκτόνησε γνωστός επιχειρηματίας

Κόρινθος ! Εστειλε την κόρη του να σπουδάσει και κείνη έκανε παρέα σε ….κυρίους

Aλαλούμ στο Casino Λουτρακίου. Καταγγελίες εργαζομένων και πελατών για Διευθυντικό στέλεχος

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog