Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Locdown: “Νέκρα” στο ψαρολίμανο του Καλαμακίου (φωτο)

- Advertisement -

Αδειο από ψαράδες και κίνηση το ψαρολίμανο του Καλαμακίου

Από το Σάββατο στις 7/11/2020 και για 3 εβδομάδες μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, είναι σε ισχύ το lockdown που περιλαμβάνει οριζόντια διαδικασία αναστολής δραστηριοτήτων σε όλη χώρα και επαναφορά των περιορισμών στις μετακινήσεις με SMS, σε μια προσπάθεια ανάσχεσης του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού.

Παρακολουθήσαμε τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά αλλά και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα να διευκρινίζουν ότι δεν θα γίνει καμία εξαίρεση μετακίνησης για το ψάρεμα και το κυνήγι, παρά τις έντονες αντιδράσεις. Μάλιστα, για την αυστηρότερη τήρηση των μέτρων, τα πρόστιμα έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με την προηγούμενη απαγόρευση κυκλοφορίας.

Πόσο όμως είναι το πρόστιμο για ψάρεμα ή για μία βόλτα στη θάλασσα με το σκάφος;

Για όποιον αψηφήσει τα περιοριστικά μέτρα και βγει για ψάρεμα ή ψαροτούφεκο ΧΩΡΙΣ τη χρήση σκάφους θα πληρώσει 300 ευρώ πρόστιμο, αφού οι δύο αυτές δραστηριότητες δεν ανήκουν στις εξαιρέσεις που αναφέρονται στο SMS.

Τα πράγματα είναι όμως πιο σοβαρά αν κάποιος πάει με το σκάφος του. Τότε, εκτός από τα 300 ευρώ πρόστιμο που θα επιβληθούν σε όσους επιβαίνουν, ο ιδιοκτήτης ή χειριστής θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο της τάξεως των 5.000 ευρώ για την παράβαση του Άρθρου 5 της ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.: 71342 – ΦΕΚ 4899/Β/6-11-2020 “Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020.” όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:

“2.Απαγορεύεται εντός της ελληνικής Επικράτειας ο απόπλους και ο κατάπλους κάθε τύπου ερασιτεχνικού σκάφους, των ιδιωτικών πλοίων αναψυχής και των επαγγελματικών τουριστικών πλοίων, ανεξαρτήτως σημαίας”.

Εφιστούμε λοιπόν την προσοχή σε όλους τους φίλους ερασιτέχνες αλιείς, και ιδιοκτήτες σκαφών, για να μην επιβαρυνθούν με κάποιο υπέρογκο πρόστιμο χωρίς λόγο, υπομονή να περάσουν οι δύσκολες αυτές μέρες, και ελπίζουμε το συντομότερο να ξαναβρεθούμε υγιείς στη γαλανή.

 

8 φαντάροι στο ΚΕΠΒ Θήβας θετικοί στον covid 19

Κορονοϊός – Τραγωδία στη Ρουμανία: Φωτιά σε ΜΕΘ, 10 διασωληνωμένοι νεκροί

Έξοδος με χρονικό περιορισμό: Το νέο μέτρο που έρχεται αν δεν υποχωρήσουν τα κρούσματα

Ταξίδι στο χρόνο: Η Λίμνη Βουλιαγμένης στο Λουτράκι το 1975 (video)

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αααα ναι το εθυμουμε το ψαρολυμανο του καλαμακιου, εκει πριν το λοκ νταουν ειχε λαοθαλασσα καθημερινα εκατονταδες ανθρωποι εκαναν βολτες και τα καικια πηγαινοερχοντουσαν ασταματητα.. τώρα νέκρα !

  2. ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ .ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΘΑ ΚΛΑΙΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΔΑΚΡΥ .ΤΟ 21 ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ . ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ.

  3. Το 21 θα είναι χρονια αφύπνισης και αρχή της επανάσταση , φίλε σε περιμένω να δώσεις το σύνθημα να πάρουμε τα όπλα…… εμπρός στον αγώνα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog