Σοβαρή καταγγελία σε βάρος της δημοτικής αρχής του Δήμου Κρωπίας με διακύβευμα την υγεία εργαζόμενης στην υπηρεσία της καθαριότητας, η οποία, ενώ είχε έκδηλα συμπτώματα covid-19 υποχρεώθηκε να εργαστεί μέχρι την επόμενη ημέρα που θα υποβάλλονταν σε τεστ ελέγχου!

O Δήμος Κρωπίας είναι δήμος της ανατολικής Αττικής. Βρίσκεται στην περιοχή των Μεσογείων και συνορεύει με τους δήμους Παιανίας, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Σαρωνικού και Βάρης.

Δυστυχώς, ο έλεγχος που έγινε την επόμενη ημέρα απέδειξε ότι η εργαζόμενη ήταν θετική στον ιό με αποτέλεσμα να αναζητηθούν οι συνάδελφοι της που εργάστηκαν μαζί της προκειμένου να ακολουθήσουν τα προβλεπόμενα από το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Η καταγγελία έγινε μέσω προσωπικής επιστολής της εργαζόμενης στο Δημοτικό Συμβούλιο –συνεδρίαση, Πέμπτης, 19 Νοεμβρίου 2020- και εύλογα, προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, καταγγέλλοντας την δημοτική αρχή, ότι

«σε εποχή πανδημίας, συμπεριφορές αυτού του επιπέδου είναι απάνθρωπες και εγκληματικές, δεδομένου ότι θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή…»

«Θα είχαν υπάρξει παραιτήσεις…»

Αναφερόμενος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Διονύσης Κερασιώτης στο θλιβερό αυτό συμβάν, κάλεσε τον Δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο καθαριότητας

«να αναλάβουν εμπράκτως τις ευθύνες τους» καταλήγοντας με την επισήμανση ότι «σε Δημοτικές Αρχές με μεγαλύτερες ευαισθησίες ήδη θα είχαν υπάρξει παραιτήσεις….»

Κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόσο ο Δήμαρχος κ. Δ. Κιούσης όσο και ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος για τον τομέα της καθαριότητας κ. Θ. Γρίβας, απέφυγαν να αναλάβουν τις ευθύνες τους, με τον πρώτο να δηλώνει, χαρακτηριστικά:

«μερικοί εργαζόμενοι επικαλούνται αυτό το πράγμα για να μην πάνε στη δουλειά και δεν ειδοποιούν εγκαίρως, τελευταία στιγμή, το λένε…
Όταν έχεις βραδινή βάρδια, αντί να πάρεις από το πρωί, να γίνει ένας προγραμματισμός, δεν μπορείς τελευταία στιγμή πριν πας στη δουλειά να λες ότι κάτι δεν πάει καλά…»

πηγή

Κόρινθος: Εισήχθη στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου ο πρώτος ασθενής με κορονοϊό

Επαγγελματίες: Πώς θα βρείτε 1.000 ευρώ στον λογαριασμό σας τη Δευτέρα

Αναστέλλονται μέχρι τις 24 Νοεμβρίου οι διελεύσεις πλοίων από τη διώρυγα της Κορίνθου λόγω κατολίσθησης

Λουτράκι: Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι στο Λειβαδάκι για τον προαστιακό