Ύστερα από το θάνατο ενός φυλακισμένου λόγω κορονοϊού, ο Τομέας Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγή εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Μετά τον τρίτο θάνατο κρατουμένου από κορωνοϊό, που συνέβη χθες και ακόμη, με έναν υπάλληλο της εξωτερικής φρουράς νεκρό από την ίδια αιτία, η κυβέρνηση δεν έχει πια καμία δικαιολογία για την εμμονική άρνησή της να προστατεύσει τη ζωή και την υγεία στις φυλακές.

Με τροπολογία που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής ζητά την αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης με όρους ασφάλειας για την κοινωνία, ώστε εφαρμοστούν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Π.Ο.Υ. για την αναγκαία αποστασιοποίηση.

Οι συστάσεις όλων των υγειονομικών φορέων κατατείνουν στο ότι σε κλειστούς χώρους η πανδημία εκδηλώνεται πιο θανατηφόρα.

Η κυβέρνηση αρνείται να το δει αυτό.

Περιγελά έτσι τα δικαιώματα υπαλλήλων και κρατουμένων στις φυλακές για να αναπαράγει το στερεότυπο ότι είναι σκληρή με το έγκλημα.

Το μόνο που καταφέρνει είναι να αποκαλύπτει ένα απάνθρωπο πρόσωπο. Έχει μια τελευταία ευκαιρία να διασώσει το ελάχιστο φύλλο συκής, αποδεχόμενη την τροπολογία του Κινήματος Αλλαγής.

Η ζωή δεν είναι εργαλείο για να κάνει φτηνή πολιτική το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και απορεί κανείς πως στην κυβέρνηση μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι με τα διαδοχικά κρούσματα και θανάτους στις φυλακές μας.”

 

Κορονοϊός: Έντεκα νέα κρούσματα στην Κορινθία – Οι περιοχές αναλυτικά

ΙΝΚΑ Κορινθίας: Από λάθος στον ΕΝΦΙΑ υπερχρεώνονται ιδιοκτήτες

Ιερέας κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση της 3χρονης κόρης του

Σχολεία : Πότε σταματούν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση για τα Χριστούγεννα