Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ηνωμένο Βασίλειο: Δεκάδες χιλιάδες άτομα εμβολιάστηκαν

- Advertisement -

Δεκάδες Χιλιάδες άτομα έχουν εμβολιαστεί είπε ο υπουργός Υγείας. Η μόνη επιπλοκή που παρουσιάστηκε ήταν αλλεργική αντίδραση σε δύο άτομα.

Και οι δύο εμβολιάστηκαν στις 8 Δεκεμβρίου και φέρονται να αναρρώνουν καλά. Η ρυθμιστική αρχή άμεσα ανακοίνωσε την διακοπή παροχής εμβολίου Pfizer/BioNTech σε άτομα με ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων σε φάρμακα, τρόφιμα ή εμβόλια.

Εβδομήντα τρία (73) νοσοκομεία σε όλη την Αγγλία χορηγούν το εμβόλιο ενώ αλλά 10 εμβολιαστικά κέντρα προστέθηκαν.

Ο Ματ Χάνκοκ υπογράμμισε τη σημασία να τηρούν όλοι τα περιοριστικά μέτρα καθώς για τους επόμενους δύσκολους χειμερινούς μήνες δεν θα υπάρχει επαρκής ανοσία στον πληθυσμό.

Τα γενικά ιατρεία στις κοινότητες πρέπει να είναι έτοιμα να χορηγήσουν εμβόλια στις 14 Δεκεμβρίου. Το στοίχημα είναι να χορηγήσουν 975 δόσεις σε ασθενείς προτεραιότητας εντός τρεισήμισι ημερών.

Περίπου 300 τοπικά ιατρεία θα διαθέσουν το εμβόλιο, αρχικά σε άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω.

Την επόμενη εβδομάδα το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να παραλάβει μεταξύ 1,2 και 1,6 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Pfizer σύμφωνα με την Τέλεγκραφ.

Το υπόλοιπο των τεσσάρων εκατομμυρίων δόσεων που προορίζονται για το Ηνωμένο Βασίλειο πριν από το τέλος του έτους θα φτάσει την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τους Τάιμς του Λονδίνου.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 20.964 κρούσματα και 516 θάνατοι, στοιχεία που δείχνουν μείωση της σποραδικότητας του ιού είπε ο κ. Χάνκοκ “αλλά πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή”.

Εν τω μεταξύ σημειώνεται αύξηση των θετικών κρουσμάτων στο Λονδίνο, το Κεντ και το Έσσεξ. Γι’ αυτό ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε μαζική διεξαγωγή τεστ σε όλα τα παιδιά ηλικίας 11-18 ετών καθώς εκεί εντοπίζεται η διασπορά του ιού και μεταδίδεται στους γηραιότερους.

Το Κεντ βρίσκεται στην ανώτατη βαθμίδα περιορισμού (3) ενώ το Λονδίνο στην δεύτερη (2).

Στις 8 Δεκεμβρίου η αρμόδια αρχή ενημέρωσε για την ανησυχητική αύξηση στο Λονδίνο οπότε και η κυβέρνηση αναμένεται να αποφασίσει εάν θα αλλάξει την βαθμίδα περιορισμού στην πρωτεύουσα.

πηγή

Νίκας: Παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην κοινότητα Λουτρακίου

Σάββατο ή Κυριακή ανοίγουν τα κομμωτήρια

Επίδομα 800 ευρώ αύριο σε 445.365 δικαιούχους – Ποιοι πρέπει να ξανακάνουν δήλωση

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 3 ατόμων στο Δ. Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων 

Μελέτη για αποτίμηση της κοινοπραξίας που ελέγχει το καζίνο Λουτρακίου 

Θεοδωρικάκος -εμβόλιο: «Εντολή» σε δημάρχους: Δώστε το καλό παράδειγμα 

Βριλήσσια: Τον «γάζωσαν» με 20 σφαίρες – Ο 56χρονος είχε πάνω του όπλο 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog