Το ψηφιακό γραμματόσημο φέρνει αέρα ανανέωσης στην παραδοσιακή αλληλογραφία.

Μια σημαντική ψηφιακή καινοτομία παρουσιάζουν από σήμερα τα ΕΛΤΑ.

Ενας 12ψήφιος κωδικός μπορεί να αντικαταστήσει το γνωστό σε όλους μας γραμματόσημο και να ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε για την παραδοσιακή αλληλογραφία.

Πρόκειται για το νέο ψηφιακό γραμματόσημο, e-Stamp, που απευθύνεται σε ιδιώτες και μικρές επιχειρήσεις και είναι άμεσα διαθέσιμο 24 ώρες / 7 μέρες την εβδομάδα, στον υπολογιστή, laptop, κινητό τηλέφωνο ή tablet.

«Οι πελάτες μας μπορούν πλέον να στέλνουν την αλληλογραφία τους εύκολα, άνετα και οποιαδήποτε ώρα, χωρίς επιπλέον κόστος και χωρίς να απαιτείται η επίσκεψη σε ταχυδρομικό κατάστημα. Εξοικονομούν έτσι, πολύτιμο χρόνο, αποκτούν ευελιξία, αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και πιθανές αναμονές»

σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση των ΕΛΤΑ.

Η διαδικασία του e-Stamp είναι γρήγορη, απολύτως ασφαλής και ολοκληρώνεται σε 3 απλά βήματα:

  1. Μπαίνετε στο site e-stamp.elta.gr ή στην ιστοσελίδα των Ελληνικών Ταχυδρομείων elta.gr και αγοράζετε την ποσότητα των γραμματοσήμων που επιθυμείτε, με οποιαδήποτε χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, σε ασφαλές τραπεζικό περιβάλλον.
  2. Αναγράφετε, καθαρά, τον 12ψηφιο αλφαριθμητικό κωδικό στο πάνω δεξί μέρος του φακέλου σας, όπου συνήθως επικολλάται το γραμματόσημο.
  3. Τοποθετείτε την αλληλογραφία σας στο γραμματοκιβώτιο της γειτονιάς σας.

Το ψηφιακό γραμματόσημο, όπως σημειώνουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, δεν αντικαθιστά το παραδοσιακό, το οποίο θα συνεχίσει να διατίθεται.

Ο κωδικός e-Stamp ισχύει για 10 ημέρες από την ημερομηνία αγοράς του, ενώ παρέχεται η δυνατότητα ταυτόχρονης αγοράς έως 10 κωδικών τη φορά. Αρχικά, το ψηφιακό γραμματόσημο θα διατίθεται μόνο για την απλή αλληλογραφία εσωτερικού Α’ προτεραιότητας και βάρους έως 20 γρ. με χρέωση 1,90Euro.

πηγή

Νίκας: Παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην κοινότητα Λουτρακίου

Σάββατο ή Κυριακή ανοίγουν τα κομμωτήρια

Επίδομα 800 ευρώ αύριο σε 445.365 δικαιούχους – Ποιοι πρέπει να ξανακάνουν δήλωση

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 3 ατόμων στο Δ. Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων 

Μελέτη για αποτίμηση της κοινοπραξίας που ελέγχει το καζίνο Λουτρακίου 

Θεοδωρικάκος -εμβόλιο: «Εντολή» σε δημάρχους: Δώστε το καλό παράδειγμα 

Βριλήσσια: Τον «γάζωσαν» με 20 σφαίρες – Ο 56χρονος είχε πάνω του όπλο