Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νοσοκομείο Κορίνθου: Μια εικόνα, χίλιες λέξεις !

- Advertisement -

Ο ηρωισμός έχει να κάνει με τη στάση ψυχής του καθενός απέναντι στα γεγονότα, ειδικά υπό συνθήκες αντίξοες και αφόρητης πίεσης.

Και οι υγειονομικοί στην Ελλάδα, γιατροί, νοσηλευτές/τριες και το υπόλοιπο νοσοκομειακό προσωπικό, δείχνουν αυτή την περίοδο της πανδημίας συμπεριφορά ηρώων. Και ας μη θεωρηθεί υπερβολικό αυτό.

Και δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχουν αυτές τις κρίσιμες στιγμές ασυνείδητες περιπτώσεις με τα γνωστά φακελάκια.

Μπορεί τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα να είναι αφημένα εδώ και πολλά χρόνια στην τύχη τους, χωρίς το απαραίτητο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, χωρίς τον κατάλληλο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, χωρίς τις χρειαζούμενες υποδομές, χωρίς καν τα αναγκαία.

Και η ευθύνη είναι διαχρονική. Τα Νοσοκομεία μας απαξιώθηκαν και όσοι πολίτες διέθεταν χρήματα στρέφονταν προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Ωστόσο όλο το βάρος για τον κορωνοϊό έπεσε στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα, που το δυναμικό τους ενεργοποιήθηκε και παρά τις πολλές ελλείψεις, αδυναμίες και αστοχίες του συστήματος, ανταποκρίνεται επάξια στις αυξημένες ανάγκες.

 

Η μάχη με τον κορονοϊό είναι μεγάλη, διαρκής και άνιση. Δεν ξέρεις πότε και αν μεταλλαχθεί ο ιός, δεν ξέρεις αν βγει ο ασθενής  από τη ΜΕΘ. Παλεύουν όμως, στην κυριολεξία !

Αγώνα μεγάλο δίνουν και οι δικοί μας γιατροί και βέβαια όλο το νοσηλευτικό προσωπικό μαζί τους. Από τη στιγμή που η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κορίνθου μετατράπηκε σε μονάδα covid-19, δίνουν τον αγώνα τους, να σωσουν τους αρρώστους.

Και πριν λίγες μέρες κέρδισαν ! Είναι νικητές, και αυτοί και ο ασθενής που γλίτωσε ! Καταφεραν να τον θεραπεύσουν, να βγει από τη ΜΕΘ και σύντομα ελπίζουν να είναι σπίτι του, στους δικούς του ανθρώπους.

Η χαρά τους μεγάλη, η ικανοποίηση μεγάλη, αλλά ο ανθρωπισμός τους, η μάχη τους, η ψυχή που καταθέτουν καθημερινά ακόμα πιο μεγάλη.

Υποκλίνομαι ! Να σας έχει ο Θεός καλά !

(Χαρα)

 

** Στη φωτογραφία βλέπετε τους γιατρούς της ΜΕΘ Κορίνθου , να πανηγυρίζουν με το δικό τους τρόπο, αφού έσωσαν έναν άνθρωπο !

 

Κορινθία: Kαταγγελία- Ακατάλληλο το πόσιμο νερό στο Άνω Διμηνιό (φωτο)

Εορταστικά φωτισμένη η Κόρινθος (φωτο)

Χριστουγεννιάτικος στολισμός στο Λουτράκι (φωτο)

Ιατρικό Κέντρο στο Λουτράκι ζητά νοσηλευτές και επισκέπτες Υγείας

Τόσο απλά στο Λουτράκι ! Simply Beauty !

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γεια σου ρε αδερφη μου σκυλωνι με την ομαδαρασου σε αγαπω,σε αγαπω,σε αγαπω εσενα κ ολα τα παιδια για την μαχη σας για να σωσετε κοσμο.εμεις εχουμε γεννηθει γι αυτο τα εχουμε πει πολλες φορες ειμαι πολυ υπερηφανος για εσενα να σας εχει ο θεος καλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog