Επιστολή έστειλε στο loutrakiblog.gr ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Λουτρακίου, εις απάντηση σε δημοσιεύματά μας.

Αναλυτικά η επιστολή

Απάντηση σε αναρτήσεις του ιστολογίου σας.
Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος πήρε όπως αναφέρετε 1.500€ συν ΦΠΑ (όχι 2.000) καθώς και 10.000€ για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Φυσικά δεν έγινε κανένα πάρτυ με τα λεφτά των δημοτών, τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα προστασίας και την καραντίνα που έχει επιβάλλει το κράτος.

Τα χρήματα διατέθηκαν καθ’ ολοκληρίαν στο πρόγραμμα «Χριστούγεννα Μαζί» κατόπιν συνεννόησης με τη Δημοτική Αρχή. Σχετικές διευκρινήσεις μπορείτε να ζητήσετε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος μας δεν «διαχειρίζεται» τη Δημοτική Φιλαρμονική ούτε την περιουσία της όπως ειπώθηκε (στολές, όργανα κ.τ.λ.).

Τα τελευταία 3 χρόνια η Δημοτική αρχή αναθέτει στο Σύλλογο τη διεκπεραίωση των αμοιβών του καλλιτεχνικού προσωπικού της. Τα ποσά που λαμβάνει μάλιστα ο Σύλλογος καταβάλλονται ως μισθοδοσίες χωρίς «εργολαβικό κόστος» όπως νόμιμα συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις.

Είμαστε υπερήφανοι να στηρίζουμε το στολίδι του τόπου μας όπως και εσείς λέτε και θα συνεχίσουμε με όποιον τρόπο απαιτηθεί. Αποτελεί εξάλλου και καταστατικό σκοπό του Συλλόγου μας.

Σας ευχαριστούμε,
Για τους Φίλους της Μουσικής:

Δρίτσας Παναγιώτης
Ζερβός Χρήστος
Λυκομήτρος Τάκης
Μαυρόπουλος Πελοπίδας
Νινιός Χρήστος
Πιερρακέας Βασίλης
Σπυρογιαννάκη Αγγελική
Σκεπετάρης Βασίλης
Τσελώνης Γιάννης

 

Απάντηση του loutrakiblog.gr 

Aγαπητοί φίλοι, κανένα απολύτως πρόβλημα δεν έχουμε με κανέναν από σας εν πρώτοις . Αλλωστε με τους περισσότερους έχουμε υπάρξει φίλοι και συνεργάτες.

Με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος σας, σε απάντηση των δημοσιευμάτων του Loutrakiblog (τα οποία ΔΕΝ σας αφορούν, αφού καταφανώς απευθύνονται στη δημοτική αρχή ) επιβεβαιώσατε, μέχρι κεραίας, την εγκυρότητα του ρεπορτάζ μας, αναφορικά με τα χρηματικά ποσά, που διακινήθηκαν αυτές τις μέρες, από τον δημοτικό κορβανά!

Χρήματα, που δαπανήθηκαν εντελώς αναίτια αφού δεν υπήρξαν στον Δήμο, Λουτρακίου Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων, εκείνες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις με την συμμετοχή κόσμου, λόγω των περιορισμών του κορονοϊού!

Επιπρόσθετα, με την προσιδίαζα αυτή ενέργειά σας, είναι προδήλως ορατό, πώς ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής, έχει παρεκτραπεί στην συγκεκριμένη περίπτωση, εντελώς από την αποστολή του, αφού απαντάει ως γραφείο τύπου, της ελεγχόμενης (για λόγους διαφάνειας και δημοσίων συμφερόντων) δημοτικής αρχής!

Ως εκ τούτου, η απάντησή σας, εκθέτει ακόμα περισσότερο την δημοτική αρχή, η οποία εμφανώς στριμωγμένη στο καναβάτσο του δημοσιογραφικού ελέγχου, αδυνατεί να απαντήσει ευθέως, σε θέματα διαφάνειας, που απασχολούν τους δημότες, για τους οποίους ενεργεί η δημοσιογραφική ομάδα του Loutrakiblog, αποδεικνύοντας έτσι, δυστυχώς, την πολιτική κατιούσα που έχει πάρει ως δημοτική αρχή!

Aς πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή και ένα-ένα λέγοντάς τα πολύ απλά για να καταλάβει ο κόσμος

Εσείς δεν είστε υπόλογοι για τίποτα. Τα ερωτήματα που θέτουμε έχουν αποδέκτες τους μοναδικούς υπεύθυνους. Τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Σάκη Παπαθανασίου και το Δήμαρχο κ. Γιώργο Γκιώνη, του οποίου απόφαση ήταν να δοθούν αυτά τα χρήματα.

Δεύτερον έχουμε δημοσιεύσει το έγγραφο της Διαύγειας (1.860 ευρώ) για την ακρίβεια και γράψαμε 2.000 περίπου.

Αλλωστε περίπου 2000 ευρώ είναι, παρά 140 ευρώ. Ας μην σταθούμε σε αυτό! Το έγγραφο της Διαύγειας αναφέρει ότι λάβατε περίπου 2000 για τη διοργάνωση “χριστουγεννιάτικα κάλαντα στις γειτονιές του δήμου”. Αφου μπήκατε στον κόπο να μας απαντήσετε, ίσως έπρεπε να μας πείτε αν εχει συμβεί ξανά αυτό άλλες χρονιές. Μπορούμε άλλωστε να το δουμε και πάλι στη Διαύγεια. Αυτό που ρωτάμε είναι αν πληρώθηκε η Φιλαρμονική για να πεί τα κάλαντα. Επαναλαμβάνουμε δε ρωτάμε εσάς. Ρωτάμε τους αρμόδιους.

Ρωτάμε εφ΄όσον επικαλείστε τα υγειονομικά μέτρα, ποιος έδωσε την εντολή να βγει η φιλαρμονική στους δρόμους, παρά τις Κυβερνητικές οδηγίες και την απαγόρευση των κάλαντων στις γειτονιές.

 

Αναφέρετε στην επιστολή σας

 

«Φυσικά δεν έγινε κανένα πάρτυ με τα λεφτά των δημοτών».

Αυτό είναι δική σας έκφραση! Ούτε και σας κατηγορήσαμε για μη τήρηση των μέτρων. Το ερώτημα ήταν του δημοτικού συμβούλου Θανάση Μουζάκη.

«Τα χρήματα διατέθηκαν καθ’ ολοκληρίαν στο πρόγραμμα «Χριστούγεννα Μαζί» κατόπιν συνεννόησης με τη Δημοτική Αρχή.»

Αυτό το γνωρίζουμε. Ρωτάμε τη δημοτική αρχή να μας εξηγήσει για ποιο λόγο δεν πλήρωσε απευθείας όσους εργάστηκαν για τις εκδηλώσεις και οι οποίοι θα έπρεπε να κόψουν τιμολόγια απευθείας στο δήμο, ως είθισται, αλλά έπρεπε να διαθέσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό σε ένα σύλλογο, εν προκειμένω το δικό σας και να κατηγορηθεί για αδιαφάνεια, παίρνοντας και σας στο λαιμό της.

«Επίσης σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογός μας δεν «διαχειρίζεται» τη Δημοτική Φιλαρμονική ούτε την περιουσία της όπως ειπώθηκε (στολές, όργανα κ.τ.λ.).»

Γράψαμε το εξής . Το πρόβλημα είναι ποιος πήρε τα 2000 περίπου για τα κάλαντα. Ποιος είναι αυτός που «εκμεταλλεύεται» τη Φιλαρμονική με τις ευλογίες του Δημάρχου;; Επαναλάβαμε τις κατηγορίες δημοτικών συμβούλων, από των οποίων τα χείλη έχουν εκστομιθεί οι συγκεκριμένες φράσεις και έχουν παραμείνει αναπάντητες. Συγκεκριμένα ο Βασίλης Βασιλείου έχει θέσει αυτά τα ερωτήματα και ο Θανάσης Μουζάκης. Θα έπρεπε λοιπόν πριν επαναληφθούν όλα αυτά, να έχουν αναλάβει τις ευθύνες τους οι αρμόδιοι, να έχουν απαντήσει στους δημοτικούς συμβούλους και να μην σας αφήνουν «βορά» και ακάλυπτους.

«Τα τελευταία 3 χρόνια η Δημοτική αρχή αναθέτει στο Σύλλογο τη διεκπεραίωση των αμοιβών του καλλιτεχνικού προσωπικού της. Τα ποσά που λαμβάνει μάλιστα ο Σύλλογος καταβάλλονται ως μισθοδοσίες χωρίς «εργολαβικό κόστος» όπως νόμιμα συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις.»

Αυτό ακριβώς επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ μας, σας ευχαριστούμε. Δεν είπαμε το αντίθετο.

«Είμαστε υπερήφανοι να στηρίζουμε το στολίδι του τόπου μας όπως και εσείς λέτε και θα συνεχίσουμε με όποιον τρόπο απαιτηθεί. Αποτελεί εξάλλου και καταστατικό σκοπό του Συλλόγου μας.»

Το στολίδι του Δήμου, είναι ένας τίτλος δικός μας, ένας τίτλος του LB  για τη δημοτική φιλαρμονική μας που αποτελεί κόσμημα πραγματικό. Εχουμε αφιερώσει δεκάδες άρθρα στη Φιλαρμονική, δεκάδες ώρες βίντεο και φωτογραφίες. Αυτό μάλλον δε το λάβατε ποτέ υπ’όψιν σας, ούτε είπατε  ένα “ευχαριστώ” το οποίο δεν περιμέναμε, απλά δοθούσης της σημερινής ευκαιρίας και της απάντησής σας προς εμάς, απλά το αναφέρουμε, μάλλον εσείς έχετε κοντή μνήμη.

Ειδικά στο μαέστρο Πελοπίδα Μαυρόπουλο, στο Χρήστο Νινιό (προσφάτως διαφημίσαμε το νέο του τραγούδι με τη Μάρω Μάρκελλου) και πολλές φορές παλιότερα, στο Βασίλη Πιερρακέα και το Γιάννη Τσελώνη έχουμε αναφερθεί εκατοντάδες φορές στο παρελθόν. Και στα υπόλοιπα παιδιά βεβαίως, που υπογράφουν το κείμενο.

Η διαφορά είναι μία και ουσιώδης. Εμάς μας ενδιαφέρει να μάθουμε που κόπηκαν τα τιμολόγια, ποιος πληρώθηκε και πόσο, γιατί όπως καταλαβαίνετε 12.000 ευρώ είναι πολλά χρήματα, τα οποία βγαίνουν από το δημοτικό ταμείο, είναι χρήματα των δημοτών.

Φιλικά σας συμβουλεύουμε να μην κάνετε το συνήγορο του διαβόλου, αφήστε τους αρμόδιους-υπεύθυνους να δώσουν απαντήσεις.

Εσείς ασχοληθείτε με τη Μουσική σας, όπως το κάνετε άριστα μέχρι σήμερα. Εάν χρειασθεί θα επανέλθουμε!

Καλή χρονιά σας ευχόμαστε και να έχετε υγεία ! (στη διάθεσή σας)

 

ΥΣ. Κάποτε κάποιοι από μας είμασταν μέλη και μουσικοί στη Φιλαρμονική γι’αυτό την αγαπούμε τόσο πολύ!

Θα είχε ενδιαφέρον να δημοσιευθεί το καταστατικό σας για να διαλυθούν όποια σύννεφα

Τα «πήρε στο κρανίο» ο Θανάσης Μουζάκης: H Φιλαρμονική μας… «εταιρεία»

Λουτράκι: 10.000 ευρώ για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Λουτράκι: Μας τα «έψαλλαν» και μας χρέωσαν 2.000 ευρώ !