Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Φανάρια που φωτίζουν… όλη την κολόνα! (video)

- Advertisement -

Μην πει κανείς ότι δεν είδε το κόκκινο! Να μια πανέξυπνη ιδέα που χρησιμοποιείται σε μια από τις πολυπληθέστερες χώρες παγκοσμίως. Μήπως πρέπει να εφαρμοστεί εδώ και τώρα, παντού;

Τα φανάρια ρύθμισης κυκλοφορίας είναι, παρά την λειτουργικότητα τους, μια μάλλον… απαρχαιωμένη λύση ρύθμισης κυκλοφορίας, καθώς εδώ και δεκαετίες δεν έχει εμφανιστεί κάτι ριζικά νεωτεριστικό, πέρα από τους 3 φωτεινούς κύκλους. Να λοιπόν μια ιδέα που χρησιμοποιείται στην Mumbai της Ινδίας και οφείλουμε να πούμε ότι φαίνεται πανέξυπνη.

Πιο συγκεκριμένα, στην ινδική πόλη δοκιμάστηκε το πρώτο φανάρι, που φέρει σύστημα φωτισμού LED σε όλη την υποστηρικτική κατασκευή του, λειτουργώντας έτσι ως ενας μεγάλος στύλος φωτός.

Ανάλογα με την ένδειξη του φαναριού, τα φώτα LED που βρίσκονται στην κολόνα του αλλάζουν χρώμα σε κόκκινο, πορτοκαλί ή πράσινο, σε μια προσπάθεια για να γίνει η ένδειξη καλύτερα αντιληπτή από τους οδηγούς.

Προς το παρόν, η νέα τεχνολογία εφαρμόστηκε μόνο σε ένα φανάρι της πόλης, ωστόσο υπάρχει πρόθεση για τοποθέτηση και σε άλλα σημεία, καθώς πέρα από την λειτουργικότητα τους, τα φανάρια αυτά προτείνουν και μια «αισθητική βελτίωση», όπως χαρακτηριστικά λένε τα μέσα ειδήσεων της χώρας.

Πως σας φαίνεται η ιδεά;

πηγή

Survivor: Τα χρήματα που παίρνουν οι Μαχητές εβδομαδιαίως!

Στιβ Μιλάτος – Αννα Παπαϊωάννου: Παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στην Κόρινθο (φωτο)

«Καταιγίδα» επιδομάτων: Θα τα πάρουν πάνω απο 3,5 εκατ. πολίτες – Δείτε εάν τα δικαιούστε 

Κόρινθος: Μετέφερε ηρωίνη στο πορτ μπαγκάζ του οχήματός του

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog