Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καμπάνιες στήριξης «τοπικής αγοράς» από τους δήμους με τη άρση του lockdown

- Advertisement -

Μεγάλες καμπάνιες έχουν ξεκινήσει οι δήμοι για την στήριξη της τοπική τους αγοράς με την άρση των μέτρων και του ολικού lockdown.

Με αναρτήσεις στα Social Media και στα Site, με δελτία τύπου και δημοσιεύσεις στα τοπικά Μέσα Μαζική Ενημέρωσης προσπαθούν να αναθερμάνουν τις τοπικές επιχειρήσεις, να παροτρύνουν τον κόσμο να μείνει και να ψωνίσει στις γειτονιές του και να κερδίσουν όσο γίνεται από το χαμένο έδαφος.

Οι περισσότεροι βέβαια δεν ξεχνούν την αναφορά στην αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων.

Ο Δήμος Ελευσίνας ανακοίνωσε μάλιστα ότι πραγματοποιήθηκαν και συναντήσεις με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη, τον Υφυπουργό Ανάπτυξης αρμόδιο για το ΕΣΠΑ κ. Τσακίρη, καθώς επίσης και τον Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Σκάλκο και μετά και την δημόσια δήλωση του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη, αναμένουν την έκδοση ειδικού χρηματοδοτικού προγράμματος ΕΣΠΑ για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της Ελευσίνας και της Μαγούλας που ανέστειλαν την λειτουργία τους λόγω του τοπικού lock down.

«Αν για τον covid-19 η λύση είναι το εμβόλιο, για την τοπική αγορά είναι η αλληλεγγύη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Γιάννης Γκίκας βάζοντας και hashtag #Μένουμεστηνπόλημας #Στηρίζουμετηντοπικήαγορά #Αιγάλεω

 

Οι δήμαρχοι μάλιστα προτάσσουν και την αξία της αλληλεγγύης

 

“Τώρα λοιπόν που ξανανοίγουν τα καταστήματα, επιλέγουμε να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις της πόλης μας! Ας υποστηρίξουμε το γείτονα, το φίλο, τον συμπολίτη τον άνθρωπο που βρίσκεται δίπλα μας. Είναι θέμα αλληλεγγύης! “ αναφέρει ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης

«Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη να στηρίξουμε όλοι τα καταστήματα της περιοχής μας, τους φίλους, τους γείτονες, τους συμπολίτες μας, τις θέσεις εργασίας των δικών μας παιδιών, απλώνοντας δίχτυ αλληλεγγύης στην κοινωνία μας», σημειώνει και ο Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός.

 

«Δεν σταματήσαμε ούτε λεπτό να νοιαζόμαστε έμπρακτα για τις τοπικές επιχειρήσεις, για όλους τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στις γειτονιές μας και αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας του τόπου μας. Με πρωτοβουλία του Δήμου Παύλου Μελά, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, συγκάλεσε πριν λίγες εβδομάδες τηλεδιάσκεψη για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της εστίασης, των εμπόρων και των εργαζομένων, για να ακούσουμε και να στηρίξουμε τις προτάσεις τους με όποιο τρόπο μπορούμε και κυρίως μέσω της προώθησης των αιτημάτων τους, λειτουργώντας ως συνδετικοί κρίκοι ανάμεσα στον κλάδο τους και την Κυβέρνηση», αναφέρει Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

 

Ο Δήμος ΚΩ έχει βγάλει και video για την στήριξη της Τοπικής Αγοράς

 

 

Ο Δήμος Παπάγου Χολαργού, έβγαλε δημοσιεύσεις στον τύπου και στηρίζει τις τοπικές επιχειρήσεις της πόλης με μια σειρά από μέτρα όπως:

  1. Απαλλαγή καταβολής του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.
  2. Σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, διαθέτει τη δυνατότητα σε εμπόρους και επαγγελματίες της πόλης μας να δημιουργήσουν δωρεάν e-shop και site.
  3. Προσφέρουμε στις επιχειρήσεις δωρεάν καταχώρηση στον ηλεκτρονικό οδηγό πόλης, όπου μπορούν να προβάλουν τα αγαθά και τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους πολίτες https://cityhub.gr/.
  4. Ένταξη των τοπικών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα της Κάρτας του Δημότη.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας έβγαλε προσωπικό video

 

 

Με το σύνθημα ΣτηρίΖΩ τον τόπο μου και hashtag #μενουμεΩραιόκαστρο οργάνωσε την καμπάνια του και ο Δήμος σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο με ωραίο επαγγελματικό video

 

Λουτράκι: Αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στα χιόνια (Video-φωτο)

Η Κόρινθος γιορτάζει την ένταξη της στο δίκτυο ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ – Διαδικτυακή εκδήλωση 

Αποζημιώσεις Ενοικίων: Τι συμβαίνει εάν δεν δείτε χρήματα στο λογαριασμό σας;

Χιόνισε και στη Σαχάρα – Στους -2 βαθμούς η θερμοκρασία στη Σαουδική Αραβία 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog