Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αττική: Αυξημένη χρήση ψυχοφάρμακων, κοκαΐνης και υψηλό ιικό φορτίο (VIDEO)

- Advertisement -

«Την τελευταία εβδομάδα η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής ήταν πάνω από 40% και ειδικά αυτές τις τελευταίες ημέρες η αύξηση είναι πολύ μεγαλύτερη. Επομένως αυτή είναι μια κατάσταση αρκετά ανησυχητική και, από τη στιγμή που αρχίζουμε να βλέπουμε στην Αττική τριψήφια νούμερα κρουσμάτων, αυτός ο αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί τις επόμενες εβδομάδες και ενδεχομένως να φτάσει και σε τετραψήφιο αριθμό»

προειδοποιεί μιλώντας στο zougla.gr o καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, και προσθέτει:

«Φαίνεται ότι πάνω από το 55% των φορέων του ιού αυτή τη στιγμή είναι ασυμπτωματικοί. Η τάση είναι αυξητική και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα περιορισμού της διάδοσης της νόσου».

Ο καθηγητής, που μαζί με την ομάδα του εξετάζουν καθημερινά τα λύματα της Αττικής και δίνουν στοιχεία και πληροφορίες στην πολιτεία, είναι σαφής. Όπως λέει, μετά τις γιορτές υπήρχε σταδιακή αύξηση του ιικού φορτίου.

«Διαχρονικά από την εβδομάδα των Χριστουγέννων, από τις 21 Δεκεμβρίου του 2020, μέχρι και σήμερα, παρατηρούμε μια συνεχή αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αθήνας. Οι πρώτες εβδομάδες κύλησαν με σχετικά ελεγχόμενη αύξηση, στη συνέχεια παρατηρείται μια ανησυχητική αύξηση στο ιικό φορτίο της Αθήνας, το οποίο αποτυπώνεται και στα ενεργά κρούσματα» τονίζει.

«Μέσα στις γιορτές τα επεισόδια αύξησης οφείλονταν στις συνευρέσεις, στα πάρτι, στα τραπέζια και γενικότερα στον συνωστισμό που υπήρχε. Μετά τις γιορτές, η αύξηση αυτή, κατά την άποψή μου, οφείλεται περισσότερο λόγω επιστροφής στους χώρους εργασίας, στην αυξημένη κυκλοφορία εντός των μέσων μαζικής μεταφοράς και λιγότερο στα σχολεία ή στην ελεγχόμενη πρόσβαση σε καταστήματα. Εκτιμούμε ότι η τηλεργασία θα έπρεπε να γίνεται σε μεγαλύτερο ποσοστό και με μεγαλύτερη αυστηρότητα» διευκρινίζει.

 

Ανησυχητική αύξηση της χρήσης ψυχοφαρμάκων και κοκαΐνης

 

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα το οποίο δείχνουν τα λύματα της Αττικής είναι η αυξημένη χρήση ψυχοφαρμάκων και κοκαΐνης.

Ο καθηγητής καταλήγει:

«Τον περασμένο Μάρτιο είδαμε μια αύξηση στη χρήση αγχολυτικών και αντικαταθλιπτικών, αλλά και κοκαΐνης. Τους επόμενους μήνες είδαμε μια σταδιακή ύφεση, η οποία ήταν χαμηλότερη τον Αύγουστο του 2020. Από τον Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα όμως έχουμε παρατηρήσει εκ νέου αύξηση χρήσης ψυχοφαρμάκων και κοκαΐνης».

 

Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης

 

Δείτε αναλυτικά όσα αποκαλύπτει ο καθηγητής στο zougla.gr:

 

πηγη

 

Lockdown: Πιθανή η αναβολή της ενημέρωσης για τα μέτρα από τον Χαρδαλιά

Η εισήγηση του Κ. Σταυρόπουλου και η παραπομπή του δημάρχου για παράβαση καθήκοντος (video)

Ανακοινώθηκαν νέα μέτρα για την στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης

Μίλησε με αποδείξεις ο Ζερβός: O Δήμαρχος μας είπε ψέμματα (video)

Με ενέργειες Δήμα, Σούκουλη και Νταβούρα ενισχύεται η Αστυνομία με 40 αστυνομικούς

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ρε τι γίνετε με αυτές τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις 🤪🤪Εγώ όπως έχω πει έχω στρέψει την προσοχη μου σε αναφορές για αγοράκια !!Μπηκε και ο Γκλέτσος στο παιγνίδι που είναι καλος στα ψαρικά ,να και ο Ρώμας να μας λέει για κάτι σκηνοθέτες αλλά τώρα κύριες και κύριοι του loutrakiblog ο Αντρικος ο θρυλικος θα σας κάνει όπως πάντα την ερώτηση για δυνατούς λύτες !!Εγω Λοιπον με το πτωχό μου όχι φτωχό μου το μυαλό θα ρωτήσω !!Αυτος ο Σπαλιαρας που έχει 4000 πως και δεν έχει ακουστεί ότι παρενόχλησε κάποια ???Ρε όλες του κάθισαν ???Αντρικος ο ερωτηματικός 😂😂😂

  2. Φιλε Αντρικο, ποιος Σπαλιαρας και ποιες 4.000 γυναικες!? Εδω ο συγγραφεας και πρωην βουλευτης, κυριος Πετρος Τατσοπουλος, ειχε κανει δημοσια δηλωση πριν μερικα χρονια, πως εχει παει, ουτε λιγο ουτε πολυ, με τον μισο γυναικειο πληθυσμο της χωρας μας!!! Αρα λοιπον, με απλα μαθηματικα και με δεδομενο οτι ο πληθυσμος της Ελλαδος αριθμει γυρω στα 11.000.000 Ελληνιδων και Ελληνων, ο εν λογω συγγραφεας πρεπει λογικα να εχει παει, συμφωνα και με την δηλωση του, με τουλαχιστον 2.750.000 γυναικες Ελληνιδες, ξεχωρα και οι αλλοδαπες, βεβαιως, βεβαιως!!! Τ.Ζ.

  3. Καλα τι γινεται εδω περα? Ο ενας εχει παει λεει ει σαμε τωρα με 4.000 γυναικες, ο αλλος εχει παει, κατα… επισημη δηλωση του, με πανω απο 2.700.000 γυναικες, και εγω το κοροιδακι νυχθημερον και εφ ορου ζωης ολο το ιδιο και το ιδιο… “φαγητο”?? Μωρε τι μας λες, δεν “σφαξανε”, γι αυτο λοιπον ενα πραγματακι δηλωνω τωρα δημοσιως και το τονιζω: Χωριζω, ναι ναι ακριβως ετσι οπως το ακουτε κυριες και κυριοι, χωριζω, και χωριζω απλως για να… ζησω!!! Τ.Ζ.

  4. Άσε ρε φίλε ΤΖ ταραχτηκα πάλι !Σεξουαλικη παρενόχληση και ο Ρώμας πάνω από μια φορά λέει !παει η «τάξης και ηθική «😂😂Με λίγα λόγια δεν υπάρχει κανείς εκεί στους σελέμπριτι που να να μην το έχουν παρενόχληση ??Και δεν είναι αυτο ελληνικό φαινόμενο αλλά γενικά γίνετε της κακομοίρας !!Ακους ένα σωρό για σελεμπριτις ,πολιτικούς ,ακόμα και ιερείς και καλόγριες ακόμα !μαλιστα φίλε κάτι καλόγριες στην Γερμανία αν δεν κάνω λάθος πάσαραν παιδάκια λέει σε κυρίους !!!Σοδομα και Γομοδα που λ έλεγε και η Σαμφω !!Μπιπ με κεφαλαία γράμματα που λέω και εγώ !Αντρικος με εκτίμηση και τοίχο τοίχο που λεμε 😮😏

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog