Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κτηνίατροι μοιράζονται πράγματα που όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων πρέπει να γνωρίζουν

- Advertisement -

Οι 20 σημαντικότερες συμβουλές των κτηνιάτρων για τα κατοικίδιά μας.

Ο χρήστης του Reddit u/mrktx21 ρώτησε στο Reddit: «Κτηνίατροι του Reddit: Πείτε ένα πράγμα που θέλετε να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες ζώων για το κατοικίδιο τους;»

Να μερικές από τις απαντήσεις

1.

Οι γάτες δεν είναι χορτοφάγες. Αν θέλεις το κατοικίδιο σου να είναι vegan όπως εσύ, πάρε κουνέλι.

2.

Μην μου ζητάτε να ακρωτηριάσω τα δάχτυλά της γάτας σας επειδή δεν θέλετε να χαράζει τα έπιπλα. Αρνούμαι να αφαιρέσω τα νύχια τους γιατί τις περισσότερες φορές γίνεται για καλλωπιστικούς λόγους. Δεν υπάρχει ιατρικό όφελος για το ζώο.

3.

Τα σκυλιά προτιμούν τα αυτιά και τις ουρές τους άθικτα.

4.

Έχετε τη ζωή σας, τη δουλειά σας, τους φίλους σας, την οικογένειά σας για να αναπτύξετε την κοινωνικότητα σας. Ο σκύλος σας έχει μόνο εσάς. Παίξτε με τον σκύλο σας για περισσότερο από πέντε λεπτά την ημέρα και ίσως θα σταματήσει να γαβγίζει κάθε πέντε δευτερόλεπτα.

5.

Μην αφήνετε τα κατοικίδια ζώα σας να υποβληθούν σε ευθανασία χωρίς εσάς. Είναι δύσκολο να είσαι εκεί και είναι δύσκολο να το παρακολουθήσεις, αλλά αν τα αφήσεις μόνα τους θα πεθάνουν φοβισμένα.

6.

Το σκυλί σας δεν θέλει «να γίνει μαμά» ή να βιώνει τις «χαρές της μητρότητας»

7.

Μην αγοράζετε σκύλο μόνο και μόνο επειδή σας αρέσει η εξωτερική του εμφάνιση. Τα Huskies, όπως όλα τα κυνηγόσκυλα, είναι σκύλοι εργασίας. Χρειάζονται πολλές δραστηριότητες για να είναι ευτυχισμένα και συχνά γίνονται επιθετικά αν δεν γυμνάζονται αρκετά.

8.

Μην παραπονιέστε ότι ο σκύλος σας είναι αγενής όταν τον ταΐζετε ό, τι περισσεύει από το πιάτο σας. Εσείς τον κακομαθαίνετε.

9.

Μακάρι οι άνθρωποι να είχαν μια βασική κατανόηση της γλώσσας του σώματος του σκύλου και της γάτας. Πολλά βίντεο που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο δείχνουν ζώα που βρίσκονται σε κίνδυνο και έχουν τίτλο «ω το μικρό μου είναι τόσο χαριτωμένο όταν παίζει!». Αυτό το είδος άγνοιας κάνει τα κατοικίδια να δαγκώνουν παιδιά ή να πεθαίνουν επειδή ο ιδιοκτήτης δεν είχε ιδέα για τα σημάδια που έδειχναν.

10.

Το να έχετε ένα κατοικίδιο είναι πολυτέλεια και όχι δικαίωμα. Αν δεν μπορείτε να διαχειριστείτε απρόβλεπτα ιατρικά προβλήματα ή ασφάλιση κατοικίδιων ζώων, μην πάρετε κατοικίδιο.

11.

Πολλοί θέλουν το σκυλί τους να βιώσει τον τοκετό τουλάχιστον μία φορά. Είναι μια φρικτή και τραυματική εμπειρία για τα σκυλιά γιατί όχι μόνο πρέπει να περάσουν από την διαδικασία της εγκυμοσύνης και του τοκετού, αλλά και γιατί στη συνέχεια πρέπει να εγκαταλείψουν τα μωρά τους. Στειρώνετε τα κατοικίδια ζώα σας.

12.

Γνωρίστε τη ράτσα του. Μην παραπονιέστε ότι το σκυλί σας είναι πολύ ανήσυχο όταν το κρατάτε σε ένα κλουβί για 12 ώρες την ημέρα. Το Λαμπραντόρ π.χ είναι σκύλος εργασίας, πρέπει να κινείται. Τα  Husky ζουν στα χιόνια. Μην παίρνετε σκυλιά με πυκνό τρίχωμα σε ζεστά μέρη. Κάντε την έρευνα σας.

13.

Αν δείτε μια αδέσποτη γάτα με κομμένο αυτί μην την πάτε σε καταφύγιο. Πάρτε την στο σπίτι ή αφήστε τη στο δρόμο. Τα κομμένα αυτιά σημαίνουν ότι πιάστηκαν, στειρώθηκαν και απελευθερώθηκαν από τις υπηρεσίες του Δήμου. Αυτός είναι ένας τρόπος για τον έλεγχο των πληθυσμών και την προστασία της άγριας ​​φύσης. Ανταγωνίζονται για πόρους με γόνιμες γάτες χωρίς να προστίθενται στον πληθυσμό.

Σε πολλές πόλεις, οι αδέσποτες γάτες είναι πιο πιθανό να υιοθετηθούν από το δρόμο παρά στο καταφύγιο. Αν μια γάτα μεταφερθεί σε καταφύγιο δεν μπορεί να την απελευθερωθεί, επειδή αυτό θεωρείται εγκατάλειψη. Αυτή η ή γάτα θα υποβληθεί σε ευθανασία ή στην καλύτερη περίπτωση θα μείνει εκεί μέχρι να βρει σπίτι.

14.

Στηρίζονται αποκλειστικά σε εσάς για την φροντίδα τους. Είστε το παν γι’ αυτά.

15.

Δεν είναι χαριτωμένο να έχουμε ένα παχύσαρκο κατοικίδιο. Μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας, όπως καρδιακές παθήσεις. Σταματήστε να δείχνετε αγάπη μέσω υπερβολικής σίτισης. Τα σκυλιά είναι ζωντανά πλάσματα που χρειάζονται προληπτική ιατρική φροντίδα όπως εσείς. Και μερικές φορές αρρωσταίνουν όπως εσείς. Αν δεν μπορείτε να συνεισφέρετε το ελάχιστο για να τα φροντίσετε, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε πριν τα αποκτήσετε. Κάντε τους τα εμβόλια Parvo.

16.

Αν η γάτα ή ο σκύλος σας έχει χτυπηθεί από αυτοκίνητο και κλαψουρίζει, μην τον πάτε στον κτηνίατρο μετά από 4-5 ημέρες, αλλά αμέσως.

17.

Οι γάτες δεν κάνουν πράγματα επειδή είναι θυμωμένες με εσάς. Είναι πλάσματα της συνήθειας και προτιμούν τη ρουτίνα για να αισθάνονται ασφαλείς. Οπότε όταν δείτε δραστικές αλλαγές στη συμπεριφορά τους, αυτό οφείλεται συνήθως σε έναν από τους δύο λόγους: περιβαλλοντικές αλλαγές ή ιατρικά ζητήματα. Αν δεν έχετε αλλάξει κάτι στο σπίτι σας, τότε πρέπει να την πάτε στον κτηνίατρο.

Οι γάτες δεν απολαμβάνουν ούτε το γάλα ούτε τον τόνο κονσέρβα.

18.

Το κουνέλι σας δεν είναι χάμστερ. Χρειάζεται χώρο για να τρέξει και το κλουβί δεν είναι αρκετό. Είναι πολύ κοινωνικά ζώα, οπότε πρέπει να έχετε πάνω από ένα. Αν είναι μόνα τους, πρέπει να περνάτε τουλάχιστον 6 ώρες την ημέρα μαζί τους για παρέα. Δεν τρώνε απλώς σβόλους. Το 80-90% της διατροφής τους πρέπει να είναι σανό. Σταματήστε να αγοράζετε κουνέλια από pet shop. Η διαδικασία αναπαραγωγής τους είναι απάνθρωπη.

19.

Ο σκύλος σας δεν χρειάζεται να τρώει τροφές χωρίς κόκκους με τεράστιες ποσότητες πρωτεΐνης. Δεν είναι λύκος, είναι σκύλος. Η επιστήμη δεν υποστηρίζει αυτές τις δίαιτες, ενώ υπάρχουν υποψίες ότι προκαλούν βλάβες, όπως καρδιομυοπάθεια.

20.

Ένα πράγμα που με απογοητεύει πραγματικά είναι ο μύθος ότι η στείρωση κάνει τις γάτες παχιές και τεμπέλικες. Μειώνει την ποσότητα θερμίδων που χρειάζονται, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζονται λιγότερη τροφή και άσκηση για να διατηρήσουν το ίδιο βάρος. Οι γάτες γενικά γίνονται λιγότερο ενεργητικές καθώς μεγαλώνουν, αν και οι περισσότερες θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται αν παίζετε συχνά μαζί τους.

πηγή

Δημήτρης Βασιλείου: «άνευ όρων και άρον – άρον» μετατροπή της Κοινοπραξίας 

Loutrakiblg.gr: Ξαναζητάμε πρόσβαση στο δημοτικό συμβούλιο Λουτρακίου 

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Άνοιγμα του Taxisnet κοντά στο Πάσχα 

Υπόκλιση Ναδάλ στον Τσιτσιπά : Ηττήθηκα από έναν εκ των κορυφαίων

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θαυμάσιες και χρήσιμες συμβουλές για τα γλυκά κατοικίδια. Ευχαριστούμε την συντακτική ομάδα και επιθυμούμε να διαβάζουμε περισσότερα τέτοια. Ελένη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog