Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Έρχεται lockdown 15 ημερών τύπου Μαρτίου

- Advertisement -

Lockdown Ελλάδα: Ποιες προτάσεις έχουν πέσει στο τραπέζι για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Νέα συνεδρίαση επιδημιολόγων πραγματοποιήθηκε εκτάκτως το απόγευμα της Τρίτης, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού και της επείγουσας κατάστασης ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση στην Αττική και σε περιφέρειες που βρίσκονται στο κόκκινο.

Τα νέα δεν είναι καλά και υπάρχει ανησυχία καθώς αναμένεται ο αυξημένος αριθμός διαγνώσεων να συνεχιστεί όλη την εβδομάδα και οι διασωληνωμένοι να αυξάνονται. Πρόκειται για μια υποεπιτροπή των λοιμωξιολόγων η οποία συνεδρίασε με φόντο το ενδεχόμενο να επιβληθούν νέα πρόσθετα μέτρα, οριζόντια για όλη τη χώρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας θα ξεκινήσει αύριο το πρωί στις 11.

Εν αναμονή της τελικής εισήγησης στο Μαξίμου

Έδαφος φαίνεται να κερδίζει η εισήγηση για αυστηρό lockdown σε ολόκληρη τη χώρα καθώς το ιικό φορτίο είναι μεγάλο σε πολλές περιφέρειες, με τη Λαμία και τη Λάρισα να ανησυχούν ιδιαίτερα τους ειδικούς. Αυτή είναι μια σκέψη των λοιμωξιολόγων η οποία φαίνεται να επικρατεί ενόψει και της τελικής απόφασης που αναμένεται να παρθεί αύριο Τετάρτη.

Κατά πληροφορίες, κάποια μέλη της Επιτροπής θεωρούν ότι πρέπει να εφαρμοστεί lockdown τύπου Μαρτίου, ενώ άλλα προτείνουν το ισχύον πλέγμα περιορισμών, εμπλουτισμένο με νέες, ευέλικτες, έξυπνες λύσεις. Στο τραπέζι των ειδικών βρίσκεται το μέτρο της κυκλοφορίας μέχρι τις 9 η ώρα όλες τις ημέρες – καθώς εκτιμούν πως ο περιορισμός του Σαββατοκύριακου προκαλεί συνωστισμό μέχρι τις 6 το απόγευμα σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους και κρυφές κοινωνικές συναθροίσεις στη συνέχεια- καθώς και ο περιορισμός ή και απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων εκτός εάν συντρέχουν πολύ συγκεκριμένοι λόγοι. Κατ’ ουσίαν όλοι οι ειδικοί αγωνιώντας να προτείνουν αποτελεσματικά και εφαρμόσιμα μέτρα για την επιδημία, συμφωνούν πως μείζον ζήτημα αποτελεί σε κάθε περίπτωση η αδυναμία ελέγχου των μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, αναμένεται η τελική απόφαση από τον πρωθυπουργό, ο οποίος περιμένει να ακούσει την τελική εισήγηση της Επιτροπής. Το σκέφτεται, φέρεται να ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά αυτής της πρότασης, όμως δεν έχει πάρει ακόμα την οριστική απόφαση.

πηγη

 

Kόρινθος: 8 υπάλληλοι γνωστής πιτσαρίας με κορονοϊό. Τι δηλώνει ο υπεύθυνος της εταιρείας

«Ρεκόρ» κρουσμάτων στην Κορινθία σήμερα 2 Μαρτίου

Κορονοϊός: «Έκρηξη» με 2.353 νέα κρούσματα, 422 διασωληνωμένοι, 23 θάνατοι

Λουτράκι: Δύο υπάλληλοι με κορονοϊό σε supermarket

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog