Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Λουτράκι: Τι συζητήθηκε για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο στο δημ.συμβούλιο (video)

- Advertisement -

Αυτή τη στιγμή το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου βρίσκεται στη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του ΥΠΕΝ, είπε ο Δ/ντής της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Δημήτρης Μακρίδης.

Η διαδικασία της διαβούλευσης εχει παραταθεί . Εχουν γίνει ενστάσεις απο διάφορους φορείς, όπως η Δ/νση Δασών που γνωμοδότησε αρνητικά διότι δεν υπήρχε ορθή διατύπωση των δασικών και αναδασωτέων εκτάσεων.

Στο ΓΠΣ προτείναμε μια έκταση 500 μέτρων παράλληλα στην ακτογραμμή του Λουτρακίου ως τουριστική ζώνη  και αυτό αποτέλεσε τον κύριο λόγο ένστασης της Δ/νσης Δασών 

Ενσταση και από το Σύλλογο της Σκάρπας, γιατί ο μελετητής χαρακτηρίζει την περιοχή απολύτου προστασίας λόγω υδροφόρου ορίζοντα. Ο μελετητής τόνισε ότι η περιοχή πρέπει να είναι χώρος υποδοχής βρόχινου νερού, οι κάτοικοι να απομακρυνθούν και τα ακίνητά τους να απαλλοτριωθούν..

Σημειώνεται ότι Υδροφόρος ορίζοντας ονομάζεται η ανώτατη επιφάνεια των στηλών (όγκων) νερού οι οποίες σχηματίζονται όταν τα νερά της βροχής, διαπερνώντας το έδαφος, συγκρατούνται μεταξύ στρωμάτων πετρωμάτων ανόμοιας διαπερατότητας. Η στάθμη του παρουσιάζει μεγάλες εποχικές μεταβολές, είναι δηλαδή χαμηλότερη το καλοκαίρι και ψηλότερη το χειμώνα. Ο ΥΟ προστατεύεται από το Νόμο..

Ενσταση και από την ΑΕΔΙΚ για διόρθωση των χαρτών ειδικά για την Ισθμία, επειδή μεγάλο κομμάτι είναι ιδιοκτησία της, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μακρίδης.

Με έγγραφο που εστάλη στην Τεχνική Υπηρεσία στις 8-01-2021 απορρίφθηκε από το Υπουργείο η μελέτη και ζητείται εκ νέου στρατηγική μελέτη…

Ακούστε αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα του χωροταξικού σχεδίου στο βίντεο που ακολουθεί και τις τοποθετήσεις όλων των δημοτικών συμβούλων

 

 

Προσοχή: Αν έχεις στα χέρια σου αυτό το 50ευρω πρέπει να ενημερώσεις αμέσως την αστυνομία

Λουτράκι: Συνελήφθη ανήλικο αγόρι με χασίς

Σεισμός στην Ελασσόνα: Νεκρός 83χρονος που είχε απεγκλωβιστεί από το γκρεμισμένο σπίτι του

Νίκος Σταυρέλης: Λευτεριά στα Περιβολάκια (video)

Στολίστηκε αποκριάτικα το Λουτράκι (φωτο)

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog