Στην επισήμανση ότι η εβδομάδα που διανύουμε είναι δύσκολη σε ό,τι αφορά την εξάπλωση της πανδημίας προχώρησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ωστόσο έστειλε το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις και κυρίως προς την αντιπολίτευση ότι η χώρα δεν γίνεται Μπέργκαμο.

Ο υπουργός Υγείας στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, υπογράμμισε ότι εκφράσεις τύπου «Μπέργκαμο» προκαλούν τον πανικό και τόνισε ότι ο ίδιος δεν θα επιτρέψει να διασπαρεί ο πανικός.

«Έχω ακούσει πολλές φορές από την έναρξη της πανδημίας ότι η χώρα γίνεται Μπέργκαμο. Δεν έχει γίνει. Η χώρα ανταποκρίνεται, καθώς και το ΕΣΥ, σε πείσμα εκείνων που έλεγαν πως θα καταρρεύσει» επισήμανε ο Βασίλης Κικίλιας και ευχαρίστησε όλον τον ιατρικό κόσμο που δίνει αυτόν τον αγώνα.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη. Μόνο χθες στην Αττική πραγματοποιήθηκαν 240 εισαγωγές, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός, είπε.

Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι το ΕΣΥ στηρίζεται, λέγοντας «κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν», ενώ σε ό,τι αφορά περαιτέρω επιτάξεις ιατρικών υπηρεσιών και ιδιωτικών κλινικών σημείωσε πως «ό,τι ζητήσαμε από τους ιδιώτες γιατρούς στην Αττική το πήραμε και όλοι οι μεγάλοι όμιλοι ανταποκρίθηκαν».

Σε ό,τι αφορά την πορεία της πανδημίας και το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «περιμένουμε πότε το τρίτο κύμα θα φθάσει να βρίσκεται συνεχόμενες ημέρες σε σταθερό σημείο, κάτι που θα οδηγήσει να δούμε και αποκλιμάκωση». Επισήμανε, πάντως, ότι αυτή η εβδομάδα είναι δύσκολη.

ethnos.gr

 

Πέτρος Τατούλης: «Πολιτικός προδότης ο Γιώργος Οικονόμου»

Λουτράκι-Θλίψη: «Εφυγε» ο Παναγιώτης Παππάς (Πέκας)

Αντετοκούνμπο: Αυτός είναι ο ηθοποιός που θα παίξει τον Greek Freak στην ταινία της Disney

Δείτε Live το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων

22 Μαρτίου: Το Λουτράκι συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Νερού