Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Φωτιά Σχίνος: Τα μέτρα που θα εφαρμοστούν αμέσως για τους πυρόπληκτους

- Advertisement -

Άμεσα είναι τα μέτρα οικονομικής στήριξης από το Υπουργείο Οικονομικών για τους κατοίκους που επλήγησαν από την φωτιά που ξέσπασε στον Σχίνο Κορινθίας.

Τα χρήματα αφορούν στην καταβολή οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη των πρώτων βιοτικών αναγκών των κατοίκων, ύψους 600 ευρώ, καθώς και για την αντικατάσταση συσκευών και σκευών, ύψους έως 6.000 ευρώ.

Τα μέτρα, μεταξύ άλλων, προβλέπουν:

α) επιχορήγηση των πληττόμενων επιχειρήσεων,
β) αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων τόσο για επιχειρήσεις, όσο και για φυσικά πρόσωπα στις περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης,
γ) αναστολή διενέργειας πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας των πληττόμενων,
δ) απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ,
ε) ρύθμιση και αναστολή ασφαλιστικών εισφορών.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δρομολογεί, άμεσα, τη στεγαστική συνδρομή προς τους πληγέντες, καθώς και την επιδότηση ενοικίου, για φυσικά και νομικά πρόσωπα που υπέστησαν καταστροφές.

Δρομολογείται, επίσης, η αποκατάσταση των υποδομών και του οδικού δικτύου, με τη συνδρομή των δήμων και των περιφερειών.

«Υπάρχουν πολλές δράσεις που πρέπει να συντονιστούν. Και για τον λόγο αυτόν, έχουμε θεσμοθετήσει -όπως ξέρετε- μέσω του νομοσχεδίου για την κρατική αρωγή, μόνιμο μηχανισμό συντονισμού, ο οποίος θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μία ταχύτατη αποκατάσταση κατ’ αρχάς του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και των αποζημιώσεων σε όλους όσοι έχουν πληγεί.

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία -σε συνεργασία με τους δημάρχους και τις περιφέρειες- είναι τα ζητήματα υποδομών, οδικού δικτύου, κυρίως, από ότι καταλαβαίνω από την πρώτη εκτίμηση, αλλά και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, θα γίνουν οι μεταφορές πόρων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, κατόπιν των αιτημάτων και των τεχνικών δελτίων από τους δήμους και τις περιφέρειες, ώστε και αυτά να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν.

Θα ήθελα να τονίσω, ξανά, πόσο μεγάλη σημασία είχε η άμεση αντίδραση και η αυταπάρνηση των ανθρώπων, που επιχείρησαν σε ένα τόσο δύσκολο περιβάλλον, για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά και να τους ευχαριστήσω, ξανά, πυροσβέστες και εθελοντές.

Θα είμαστε δίπλα στους κατοίκους, γιατί σημασία έχει το κράτος να είναι δίπλα στον πολίτη στις δύσκολες στιγμές και όχι στις εύκολες», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Ν.Ταγαράς: Άμεση η αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στα Γεράνεια Όρη

Πυρκαγιά στον Σχίνο: Το πριν και το μετά από τους Up Stories – video

Θέμα χρόνου να σβήσει η φωτιά στα Γεράνεια Όρη

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σίγουρα εμπρησμός ήταν 1000% για να ρίξουν την αξία ακινήτων στο δήμο μας. Ακόμη κι έτσι εμείς δήμος Ασίνης δεν θα γίνουμε με τίποτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog