Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Στα “καμμένα” ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος

- Advertisement -

Σε αυτοψία και σε άμεση επαφή με το δοκιμαζόμενο κόσμο, από την θλιβερή πυρκαγιά, ήρθε χθες το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος.

Σε συνεργασία με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας, Χαράλαμπο Τετράδη, επισκέφθηκε τις περιοχές του Σχίνου, των Βαμβακιών, της Μαυρολίμνης και της ευρύτερης περιοχής και μίλησε με τους πυρόπληκτους κατοίκους δηλώνοντας την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράστασή του.

“Η Μητρόπολη Κορίνθου θρηνεί για την απώλεια του μοναδικού δάσους και των περιουσιών των πυροπλήκτων και δοξάζει το Όνομα του Θεού για το γεγονός ότι, ενώ κάηκαν 55.000 στέμματα παρθένου δάσους και εκατοντάδες οικίες, δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου, Διονύσιος, μετέφερε την αμέριστη συμπαράστασή στον δοκιμαζόμενο κορινθιακό λαό, μεταφέροντας και την αγάπη και το ενδιαφέρον που έσπευσαν να εκδηλώσουν τόσο ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, όσο και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Τις επόμενες ημέρες σε συνεργασία του Μητροπολίτη Κορίνθου θα ακολουθήσουν συσκέψεις με τους εμπλεκομένους φορείς για την αρτιότερη αντιμετώπιση της καταστροφής και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανακούφιση των πληγέντων.

 

Πυρκαγιά στον Σχίνο: Το πριν και το μετά από τους Up Stories – video

Φωτιά Σχίνος: Τα μέτρα που θα εφαρμοστούν αμέσως για τους πυρόπληκτους

Ν.Ταγαράς: Άμεση η αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στα Γεράνεια Όρη

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog