Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες έξι (6) ημεδαπών, κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές από οικίες και οχήματα και η οποία εξαρθρώθηκε την 6-4-2021 από το Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού.

Πρόκειται για τους συλληφθέντες:

1. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ Κωνσταντίνο του Παύλου και της Ρεβέκας, γεννηθέντα την 7-8-2000 στην Αθήνα,

 

2. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ Σταύρο, αγνώστου πατρός και της Ελένης, γεννηθέντα την 18-11-1993 στην Αθήνα,

 

3. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ Διόνυσο του Κωνσταντίνου και της Βασιλικής, γεννηθέντα την 29-4-1981 στην Αθήνα,

 

4. ΧΑΛΙΛΟΠΟΥΛΟ Σπυρίδωνα του Νικολάου και της Παγώνας, γεννηθέντα την 22-8-1999 στο Άργος,

 

5. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο, αγνώστου πατρός και της Ελένης, γεννηθέντα την 1-2-2000 στην Αθήνα

 

Και για το μη συλληφθέντα:

6. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ Ευάγγελο του Πέτρου και της Παναγιώτας, γεννηθέντα την 11-9-1999 στην Αθήνα

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου, στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, καθώς και τον εντοπισμό των διαφευγόντων τη σύλληψη.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 22950-62766 του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι 13-10-2021, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Υπενθυμίζουμε την υπόθεση:

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού, εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές από οικίες και οχήματα στις περιοχές Ωρωπού, Διονύσου, Μαραθώνα, Νέας Μάκρης και στην Αυλίδα Χαλκίδας.

Συνελήφθησαν την 6-4-2021 στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που αναπτύχθηκε στον Ωρωπό και στη Φυλή, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας και τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Φυλής και της Άμεσης Δράσης (Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.), πέντε (5) ημεδαποί ως μέλη της.

Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται και έτερος ημεδαπός συνεργός τους.

Για την ταυτοποίηση των μελών της συμμορίας είχε συσταθεί ειδική ομάδα του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού, που εντόπισε 3 από τα μέλη της σπείρας στην παραλία Μαρκοπούλου να υπερπηδούν περίφραξη εξοχικής κατοικίας.

Οι ανωτέρω εγκατέλειψαν το σχέδιο τους να διαρρήξουν την οικία, καθώς τους ειδοποίησε τέταρτο μέλος της σπείρας που εκτελώντας χρέη τσιλιαδόρου αντιλήφθηκε την παρουσία αστυνομικών στο χώρο.

Παρά τις προσπάθειες διαφυγής τους ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, από τα τέλη Αυγούστου του 2020, είχαν συστήσει δομημένη και με διαρκή δράση συμμορία που προέβαινε συστηματικά σε κλοπές από οικίες και οχήματα στις περιοχές Ωρωπού, Διονύσου, Μαραθώνα, Νέας Μάκρης και Αυλίδας Χαλκίδας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της συμμορίας είχαν διακριτούς ρόλους και εναλλασσόμενη σύνθεση. Επέλεγαν να διαρρήξουν ανασφάλιστα οχήματα και οικίες που απουσίαζαν οι ένοικοι κατά τις πρωινές ώρες. Επίσης, χρησιμοποιούσαν “επιχειρησιακά” αυτοκίνητα που ανήκαν στους ίδιους ή σε συγγενείς τους.

Από έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος τιμαλφών και τα 3 “επιχειρησιακά” αυτοκίνητα της συμμορίας.

Εξιχνιάστηκαν 32 περιπτώσεις κλοπών από οικίες και οχήματα και 1 υπόθεση ληστείας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

policenet.gr

 

Λουτράκι: “Έξι άτομα μας έδεσαν και απειλούσαν να πάρουν το παιδί μου για να τους δώσουμε το 1,5 εκατομμύριο”

“Εφυγε” ο σπουδαίος Κορίνθιος θεατράνθρωπος Γιώργος Τζαβάρας

Νίκος Μπάρτζης: Το πρώτο μήνυμα μετά την άφιξη του στην Ελλάδα

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους που ξεκίνησε από την Ελλάδα για τη σύλληψη δημοσιογράφου