Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Γιώργος Πετρίτσης: Κοροϊδεύει τους Κορίνθιους ο κ. Νίκας και οι συνεργάτες του

- Advertisement -

Η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη θέτοντας σε πρώτη προτεραιότητα τα ζητήματα Δημόσιας Υγείας υλοποίησε μέσω της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α. «Πελοπόννησος Α.Ε.», προγράμματα κουνουποκτονίας, εξασφαλίζοντας πόρους εκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Η επιτυχία στην υλοποίηση των προγραμμάτων (κουνουποκτονία, δράσεις για την αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου, της ελονοσίας κτλ.) οδήγησε τις άλλες Περιφέρειες της χώρας στην εφαρμογή παρόμοιων δράσεων, έχοντας ως πρότυπο την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο κ.Νίκας παρέλαβε εξασφαλισμένους πόρους και είχε την υποχρέωση και την ευθύνη να συνεχίσει την υλοποίηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων.

Η απόφαση του να βάλει «λουκέτο» στην «Πελοπόννησος Α.Ε.» και να αναθέσει το έργο των 10 εκατομμυρίων ευρώ περίπου στο νεοσύστατο «Αναπτυξιακό Οργανισμό ΟΤΑ- Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε.», αποδείχθηκε καταστροφική για την αντιμετώπιση ενός πολύ σοβαρού θέματος που αφορά τη Δημόσια Υγεία.

Η ολιγωρία και οι μεγάλες καθυστερήσεις της Περιφερειακής Αρχής του κ.Νίκα έχουν πλέον ορατά αποτελέσματα αφού η καλοκαιρινή περίοδος ήδη έχει αρχίσει και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ούτε ο διαγωνισμός προκειμένου να ξεκινήσουν οι ψεκασμοί.

Στην Κορινθία το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό με επισφάλεια για τη Δημόσια Υγεία αλλά και σημαντικές επιπτώσεις στον τουρισμό.

Ο κ. Νίκας και οι συνεργάτες του έχουν επιλέξει την πολιτική των πανηγυρισμών, του αυτοθαυμασμού και της προπαγάνδας για το δήθεν μεγάλο έργο που επιτελούν στην Π.Ε. Κορινθίας.

Η πραγματικότητα όμως τους διαψεύδει. Ο δήθεν «ηθικός» και «αδιάφθορος» κ.Νίκας, 22 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του έχει ταυτιστεί με …περίεργες διαδικασίες σε ό,τι αφορά τους διαγωνισμούς, με αναθέσεις και συμπληρωματικές συμβάσεις σε ό,τι αφορά τα τεχνικά έργα, με απόλυτη απουσία σε ό,τι αφορά τις δράσεις τουρισμού και πολιτισμού και με παντελής έλλειψη στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδίου.

Η προβολή έργων της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής σε ό,τι αφορά την Π.Ε. Κορινθίας αποτελεί «μονόδρομο» για τον ίδιο και τους συνεργάτες του, με δεδομένο ότι δεν έχει να παρουσιάσει απολύτως τίποτα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περιβόητη και πολυδιαφημισμένη περίφραξη της Διώρυγας, όπου σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις εκπροσώπων της Περιφερειακής Αρχής θα είχε ολοκληρωθεί εντός του Φεβρουαρίου 2021 ενώ όπως αποκαλύφθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ακόμα δεν έχει ξεκινήσει καν η διαδικασία και δεν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της διοίκησης της Διώρυγας.

Αλλά ακόμα πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η σοβαρή αναβάθμιση !!! του Ισθμού με ανακαίνιση υπάρχοντος κτηρίου επιφανείας 14,60 τ.μ. με κόστος παρακαλώ μόλις 20.000€!!!

 

Θαυμάστε τους!!!!

Γιώργος Πετρίτσης

Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου

 

‘Εγγραφο «φωτιά» της Αστυνομικής Διεύθυνσης για το δρόμο Σχίνο-Στραβά. Όχι από την Περιφέρεια (έγγραφα)

«Ντου» της Αστυνομίας σε παράνομο mini Casino στο Λουτράκι. 11 συλλήψεις

Τι συμβαίνει με τα κρούσματα κορονοϊού στην Περαχώρα

Μαριλένα Σούκουλη: «Ο νέος εκλογικός νόμος για τους ΟΤΑ αποτελεί ένα σημαντικό βήμα πολιτικής σταθερότητας»

Λουτράκι: Σήμερα γάμος γίνεται…

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog