Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σ. Μπαλάσκας: “Ζητώ δημόσια συγγνώμη. Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου για τον πιλότο”

- Advertisement -

Με απολογητική διάθεση εμφανίστηκε σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας, σχετικά με τη δήλωσή του που έχει προκαλέσει σάλο, στην οποία χαρακτήριζε «βλάκα» τον πιλότο συζυγοκτόνο της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά, επειδή δεν επέλεξε να λειτουργήσει με διαφορετικό τρόπο, να καλέσει δηλαδή την αστυνομία μετά την πράξη του. Πράξη η οποία θα είχε ως ενδεχόμενο αποτέλεσμα να καθόταν, όπως είπε, στη φυλακή λιγότερο από πέντε χρόνια, γιατί το έγκλημα θα θεωρείτο εν βρασμώ ψυχής.

Ο κ. Μπαλάσκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ζήτησε δημόσια συγγνώμη, συμπληρώνοντας ότι τα λόγια του παρερμηνευτήκαν. «Δεν είπα αυτό που μου καταλογίζεται», τόνισε.

Εξήγησε ότι με τη δήλωσή του εννοούσε ότι οι ποινές είναι ελάχιστες, ακόμα και για αυτούς που δολοφονούν και στη συνέχεια καλούν αμέσως την αστυνομία και το παραδέχονται, ενώ δεν θα έπρεπε να είναι.

«Στη συγκεκριμένη δήλωση ατυχώς είπα ότι ο δράστης είναι βλάκας, διότι πίστεψε ότι μπορεί να ξεγελάσει τις αρχές. Μέσα σε 2-3 ώρες προσπάθησε να ξεγελάσει την αστυνομία. Οι ποινές είναι ελάχιστες και εμείς οι μάχιμοι αστυνομικοί έχουμε πρόβλημα να πιάνουμε και να ξαναπιάνουμε τους δράστες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι τη συγκεκριμένη δήλωση, εξετάζει η ΕΛΑΣ και έχει διαταχθεί ΕΔΕ για το αν σε αυτά που είπε υπάρχει κάποια ποινική του ευθύνη.

Παράλληλα την Παρασκευή 18 Ιουνίου, ο Σταύρος Μπαλάσκας είχε δημοσιεύσει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

ΑΠΑΝΤΩ ΣΤΗΝ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ..

Για την παραποίηση των δηλώσεων μου και την λάσπη που δέχομαι θα προσφύγω στη ποινική και αστική δικαιοσύνη…Για την κομματική σπέκουλα εις βάρος μου έχω να πω πως λυπάμαι αλλά δεν αποτελώ εργαλείο αντιπολίτευσης.

Ένας αστυφύλακας είμαι και είναι βέβαιο πως πίσω από την μεθοδευμένη εις βάρος μου εκστρατεία λάσπης, κρύβονται και συνάδελφοι μου συνδικαλιστές.

Το σώμα των συναδέλφων μου γνωρίζουν την ποιότητα μου, ερμηνεύουν ορθά τα λεγόμενα μου και στέκονται στο πλευρό μου.

Όσο για την δήλωση μου ειχε το νόημα ότι ο συγκεκριμένος δράστης δεν θα μπορούσε να έχει σχέση με ένα εν βρασμώ ενδοικογενειακό έγκλημα κατόπιν των όσων αποκαλύφθησαν και τεκμηριώνουν άψογο σχεδιασμό στην εκτέλεση και τη συγκάλυψη του ειδεχθούς εγκλήματος του.

Καμία σχέση λοιπόν με τις κακόβουλες ερμηνείες που δίνονται..

Ευθύνομαι για όσα λέω και όχι για όσα οι άλλοι καταλαβαίνουν.

Τις εις βάρος μου μεθοδεύσεις από όπου και αν προέρχονται που αναίτια πικραίνουν εμένα και την οικογένεια μου, θα τις καταγγείλω στην ελληνική δικαιοσύνη την οποία υπηρετώ και εμπιστεύομαι.

Είναι τουλάχιστον άκομψο και άδικο να παραποιούν την έννοια του λόγου μου τόσο αισχρά οι επιτήδιοι λέγοντας ανερυθρίαστα πως εγώ ένας άνθρωπος του νόμου δίνω οδηγίες σε επίδοξους γυναικοκτόνους.

Αιδώς Αργείοι.

Υπηρετώ τριάντα χρόνια στην ΕΛΑΣ ταγμένος στο καθήκον, στην μάχη εναντίον της εγκληματικότητας και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και είκοσι χρόνια τον αστυνομικό συνδικαλισμό και την προσφορά στον συνάδελφο με συνέπεια και ήθος.

Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν λοιπόν να εκμαυλίσει τις δημοκρατικές μου πεποιθήσεις και τις αγνές προθέσεις των λεγόμενων μου.
Ας τελειώσουμε πια με τις έντεχνες διαστρεβλώσεις.

Σταύρος Μπαλάσκας

 

Μαρτυρία για τον βιασμό της καθαρίστριας στα Πετράλωνα «Χτυπημένη, τρομαγμένη, ζητούσε βοήθεια»

Σορός άνδρα βρέθηκε στο λιμάνι της Μυκόνου

Εκτάκτως στο Νοσοκομείο Ναυπλίου η Μαριέττα Γιαννάκου

Το εκκλησάκι μέσα στη σπηλιά που κρυβόταν ο Παπαφλέσσας

Στους 40 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει η θερμοκρασία στο Λουτράκι

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog