Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Επιδότηση έως 18.000€ για κάθε γυμναστήριο, παιδότοπο- Ενημέρωση από Επιμελητήριο Κορινθίας

- Advertisement -

Με στόχο την παρουσίαση της δράσης επιχορήγησης υφιστάμενων επιχειρήσεων γυμναστηρίων, παιδότοπων πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή εκδήλωση την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021 από τη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΔΕΠ) και τα Επιμελητήρια Πελοποννήσου, Ιόνιων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κος Πιτσάκης Παναγιώτης, ο οποίος τόνισε ότι «στη τρέχουσα υγειονομική συγκυρία οι επιχειρήσεις γυμναστηρίων και παιδότοπων, έχουν πληγεί από την πανδημία ίσως περισσότερο από κάθε άλλη επαγγελματική δραστηριότητα. Οι επιχειρήσεις αυτές, είναι από τις τελευταίες δραστηριότητες που επαναλειτούργησαν αλλά ακόμα ο κίνδυνος είναι ορατός, και δεν εννοώ μόνο λόγο της απρόβλεπτης εξέλιξης της πανδημίας αλλά και λόγο ότι οι πελάτες «διστάζουν» να επιστρέψουν στους χώρους των γυμναστηρίου και παιδότοπων με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι βιωσιμότητας αυτών των επιχειρήσεων».

Επιπλέον ο κ. Πιτσάκης υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα επιχορήγησης αποτελεί σημαντικό βήμα στήριξης των επιχειρήσεων καθώς ενισχύει ένα μεγάλο μέρος μελλοντικών λειτουργικών δαπανών, με επιδότηση που μπορεί να φτάσει τα 18.000 ευρώ ανά επιχείρηση και συνολικό προϋπολογισμό 16 εκατ. Ευρώ, όμως προκειμένου να «σταθούν στα πόδια τους» κατά την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων τους θα πρέπει να ενισχυθούν με επιπλέον μετρά – η διατήρηση των μειωμένων ενοικίων και η μείωση του ΦΠΑ είναι κάποια από αυτά.

Εισηγητής στην e-ημερίδα ήταν ο υπεύθυνος της Δράσης κος Μουμούρης Σπύρος και συντονιστής ο κος Γκοτσούλιας Βασίλης από το τμήμα δημοσιότητας της ΔΕΠ.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα θα είναι ανοικτό έως την Τετάρτη 28/07/2021 και ώρα 17:00.

Οι επιλέξιμοι ΚΑΔ, στους οποίους θα πρέπει να δραστηριοποιούνται οι δυνητικά ωφελούμενες επιχειρήσεις (κύριοι ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα σύμφωνα με το φορολογικό έντυπο Ε3 του έτους 2019) είναι οι: 93.13.10 Υπηρεσίες γυμναστηρίων, 93.13.10.01 Υπηρεσίες γυμναστηρίου ειδικών γυμναστικών (αεροβικής, πιλάτες, γιόγκα κλπ), 93.13.10.02 Υπηρεσίες γυμναστηρίου ενόργανης ή μη γυμναστικής, 93.11.10.04 Υπηρεσίες πίστας καρτ, 93.29.19.05 Υπηρεσίες παιδότοπου

Για πληροφορίες σχετικά με την δράση μπορείτε να επικοινωνείτε με το Επιμελητήριο Κορινθίας – Περιφερειακό Γραφείο ΔΕΠ , 2741024464 (924, 923), email:  korinthia@diaxeiristiki.gr

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση πατήστε εδώ

Βρείτε αναλυτικά το πρόγραμμα: https://bit.ly/36z4A10

 

 

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου κ. Γκιώνη με τον επικεφαλής της παράταξης “Νέα Πελοπόννησος” κ. Πέτρο Τατούλη

Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για το έργο «Βελτίωση των προσβάσεων στη λίμνη Ηραίου και προς τον αρχαιολογικό χώρο Ακραίου Ηραίου»

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Περιφερειακό δρόμο Αγίων Θεοδώρων -service road και στην Π.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου

Ξεκινάνε οι εργασίες αποκατάστασης και επισκευής του Γηπέδου Αγίων Θεοδώρων

Μην ταλαιπωρείστε: Τεστ κορονοϊού στο σπίτι σας από το L-Medical. Aποτελέσματα την ίδια μέρα

 

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog