Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Συμφωνήθηκε η συνεργασία του ΕΚΑΒ για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

- Advertisement -

Κατόπιν της πραγματοποίησης προγραμματισμένης συνάντησης του Πρόεδρου του ΕΚΑΒ κου Παπαευσταθίου Νίκου με τη συνεργάτιδα του Συμβουλίου της Ευρώπης ως συντονίστρια των δράσεων για την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης στην Ελλάδα, βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης κα Ράπτη Έλενα, συμφωνήθηκε η συνεργασία του ΕΚΑΒ, ως δημόσιου φορέα, στην εθνική προσπάθεια για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Το πλαίσιο της συνεργασίας για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης & εκμετάλλευσης, δρομολογήθηκε και ολοκληρώθηκε με πρωτοβουλία της κας Ράπτη, στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής αλλά και εθνικής προσπάθειας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όλων των πολιτών αλλά και των θεσμικών και πολιτειακών παραγόντων της χώρας μας. Με βάση την ορισμένη, από το Τμήμα Δικαιωμάτων του Παιδιού (Children’s Rights Division) του Συμβουλίου της Ευρώπης, «Στρατηγική για τα Δικαιώματα του Παιδιού 2016-2021» και της κατεύθυνσης δράσεων «Μια ζωή χωρίς βία για όλα τα παιδιά», θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ, ειδικές δράσεις με επίκεντρο τη πραγματοποίηση διαδικτυακών ενημερωτικών εκδηλώσεων, τόσο για τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ όσο και για τα παιδιά τους.

Οι διαδικτυακές ενημερώσεις θα απευθύνονται στο προσωπικό σε όλα τα Παραρτήματα και τους Τομείς τους ΕΚΑΒ ανά την επικράτεια. Παράλληλα, στον ιστότοπο του ΕΚΑΒ (www.ekab.gr) θα αναρτηθεί πλήρες ενημερωτικό υλικό του Τμήματος Δικαιωμάτων του Παιδιού (Children’s Rights Division) του Συμβουλίου της Ευρώπης αναφορικά με προστασία των παιδιών από την σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση, ενώ τα ασθενοφόρα οχήματα θα φέρουν εξωτερικά, ανάλογο επικοινωνιακό υλικό (αφίσα) για την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας
Κεντρική Υπηρεσία:
Τέρμα Οδού Υγείας
115 27 Αθήνα
T.: 213 214 3000, F.: 213 214 3222
E.: ekab@ekab.gr, url:www.ekab.gr

 

Δωρεά του Δήμου Κορινθίων για τους εθελοντές δασοπροστασίας Σολυγείας

Μαρία Πρωτοπαππά: “Αλήθεια κύριοι της Δημ. Αρχής είσαστε περήφανοι για την εικόνα αυτή”

Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Πρώτη μεταγραφή της περιόδου ο Νίκος Γκούμας

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κορίνθου για το θάνατο του 35χρονου – “Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να παραποιούν την αλήθεια”

Σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού με την επωνυμία «ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ Α.Ε.» για τους Δήμους Κορινθίων, Βέλου Βόχας και Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ωραία γυναίκα η Ράπτη και ηθικό στοιχείο. Όχι σαν τα στελέχη από το βαθύ πασοκ που βουλιαξαν την Ελλάδα στον βούρκο και ακόμη βιώνουμε τις συνέπειες της μάσας και αδιαφορίας τους για την Πατρίδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog