Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

19 μεγάλες κατολισθήσεις στο Σχίνο Λουτρακίου. Στη «μάχη» και ο στρατός (φωτο-Video)

- Advertisement -

Οι εργασίες για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου Σχίνου – Αλεποχωρίου συνεχίζονται.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας δύο μηχανήματα από τον Δήμο και ένα από τον Στρατό εργάστηκαν όλη μέρα και άνοιξαν τον δρόμο μέχρι τις Βαμβακιές.

Σήμερα 28 – 11 – 2021 στις εργασίες θα βοηθήσει και δεύτερο μεγάλο μηχάνημα του 747 ΕΤ Μηχανικού Λουτρακίου, μετά από παράκληση του Δημάρχου Γιώργου Γκιώνη, με σκοπό να ανοίξει ο δρόμος στην Μαυρολίμνη.

Δυστυχώς οι πολλές και μεγάλες κατολισθήσεις δυσκολεύουν την γρήγορη αποκατάσταση του οδικού δικτύου.

Ευχαριστούμε τον Διοικητή κ. Παπαμαργαρίτη του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού και τους συνεργάτες του που εδρεύει στο Λουτράκι για τη σημαντική βοήθεια που μας παρέχουν, τον Δήμαρχο κ. Γκιώνη για την ενέργειες του αλλά και την παρουσία του όλη μέρα που είναι μαζί μας, όπως και τους συνεργάτες του κ.Μακριδη, κ. Παπαδημητρόπουλο, την κ. Χαρίτου από την Περιφέρεια, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γκιολή και κ. Βυτινιώτη, Τον κ. Χατζή Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου, τους ιδιώτες χειριστές των μηχανημάτων και του Στρατού που εργάζονται όλη μέρα, την Αστυνομική Διεύθυνση Λουτρακίου και το πυροσβεστικό κλιμάκιο Περαχώρας που μαζί με την Αστυνομία ήταν από την πρώτη στιγμή μαζί μας, τους Συλλόγους του Σχοίνου, από Βαμβακιές, Μαυρολίμνη και γενικά όλους τους συμπολίτες μας που μας συμπαραστεκόταν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

αναφέρεται από την Τοπική Κοινότητα Πισίων του δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων

Οδοιπορικό από Βαμβακιές μέχρι τα Σύνορα Αττικής – Κορινθίας (27-11-2021)

Ο δρόμος Σχίνου – Αλεποχωρίου θα παραμείνει κλειστός για απροσδιόριστο διάστημα ακόμα. Σήμερα περπατήσαμε από τις Βαμβακιές μέχρι τα σύνορα Αττικής – Κορινθίας και είδαμε πραγματικά μια αποκάλυψη.
Από τον Σχίνο μέχρι τα σύνορα μετρήσαμε συνολικά 19 κατολισθήσεις σοβαρές, χωρίς να μετράμε τις μικρές που δεν έκλεισαν τελείως τον δρόμο.
Πολλά νέα ρέματα έχουν αρχίσει και διαμορφώνονται σε σημεία που δεν είχαν δημιουργήσει πρόβλημα στο παρελθόν. Αρχίζει και φαίνεται πλέων η νέα διαμόρφωση της περιοχής μετά τις φωτιές και πως θα συμπεριφερθεί το βουνό.
Απομένουν ακόμα 13 σημεία, 8 από αυτά αφορούν μεγάλες κατολισθήσεις ενώ οι 5 μέτριες, που θα πάρουν χρόνο για να καθαριστούν ώστε να ανοίξει ο δρόμος, χωρίς όμως να μιλάμε για πλήρη αποκατάσταση ή καθαρισμό του δρόμου.
Επίσης φαίνεται ότι και οι δύο πηγές που υδρεύεται ο Σχίνος (Βαρυκόκκα και Μπελούσι) έχουν υποστεί ζημιές και είδη έχουμε παράπονα από κόσμο ότι οι βρύσες στα σπίτια τους τρέχουν λάσπες.
Ο δρόμος θα πάρει μέρες για να ανοίξει ώστε να υπάρχει μια κάποια πρόσβαση και περισσότερο μέχρι να αποκατασταθεί.
Πολύ σοβαρές ζημιές έχουν γίνει στην περιοχή της Μαυρολίμνης. Όμως και στις Βαμβακιές υπήρξαν προβλήματα όπου έπεσαν μάντρες και πλημμύρισαν σπίτια.

Παρ’ ολίγον τραγωδία στο Σχίνο Λουτρακίου. Άγιο είχε ο οδηγός που δεν παρασύρθηκε από το χείμαρρο (φωτο)

Μηχανήματα του 747 ΕΤ Μηχανικού στο Σχίνο Λουτρακίου (video-φωτο)

Σχίνος Λουτρακίου: Στο έλεος της φωτιάς το Μάιο, στο έλεος της πλημμύρας σήμερα (video-φωτο)

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog