Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Π.Τατούλης: “Θλιβερή ανάμνηση για την Περιφέρεια ο Π.Νίκας, σύντομα!”

- Advertisement -

Ψηλά κρατά τους αντιπολιτευτικούς τόνους ο πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης έναντι του εν ενεργεία Παναγιώτη Νίκα παρ ότι Αύγουστος. Τελευταία αφορμή η επίσκεψη – αυτοψία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη σε ιδιωτική επένδυση στην περιοχή της Ερμιονίδας αλλά και στο έργο αποκατάστασης του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Ερμιόνη, ο οποίος έχει θεμελιωθεί πάνω από τον αρχαίο ναό της Δήμητρας, που κατά τον Πέτρο Τατούλη έχει ολοκληρωθεί επί θητείας του κατά 100% στο φυσικό του αντικείμενο αλλά οι μελέτες μένουν ανολοκλήρωτες με ευθύνη του Υπουργείου.

“Επειδή όπως έχει παρατηρηθεί ιδιαίτερα το τελευταίο καιρό ο κ.Νίκας χαρακτηρίζεται από «απώλεια μνήμης», οφείλουμε να τον ενημερώσουμε ότι με την απόφαση με αριθμ. πρωτ.4415/24/12/2012 (με ΑΔΑ: Β4ΜΓ7Λ1-Κ40) του Πέτρου Τατούλη εντάχθηκε η πράξη «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ, Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ», προϋπολογισμού 270.000€ στο ΕΣΠΑ.

Το έργο ολοκληρώθηκε πλήρως στο σύνολο του φυσικού του αντικειμένου (στο 100%) όπως προκύπτει από την με αριθμ.πρωτ.4396/12/01/2017 (με ΑΔΑ: ΩΞΦ57Λ1-Ω6Ι) απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας, υπεύθυνης για τη διαχείριση του ΕΣΠΑ.
Αντί λοιπόν ο κ.Περιφερειάρχης εδώ και τρία χρόνια να αναζητήσει ευθύνες από το Υπουργείο Πολιτισμού για τη μεγάλη καθυστέρηση και τη μη ολοκλήρωση των μελετών (για τα ευρήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια των εργασιών του ανωτέρω έργου) έτσι ώστε να δημοπρατηθούν έργα για την ανάδειξη των ευρημάτων στον αρχαίο ναό της Δήμητρας, περιορίζει το ενδιαφέρον του στην επίσκεψη-«αυτοψία» προκειμένου να αποτυπωθεί από το φωτογραφικό φακό.
Υγ. Πλησιάζει ο καιρός όπου τόσο η κα.Μενδώνη θα αποτελεί θλιβερή ανάμνηση για το Υπουργείο Πολιτισμού όσο και ο κ.Νίκας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog