Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δημήτρης Βασιλείου: Μονόδρομος η αντίδρασή μας στην τακτική της δημοτικής αρχής

- Advertisement -

Τηλεφωνική συνέντευξη παραχώρησε στο loutrakiblog.gr ο επικεφαλής της παράταξης ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ,Δημήτρης Βασιλείου απαντώντας στα ερωτήματά μας αναφορικά με τη χθεσινή απουσία τριών παρατάξεων (Λογοθέτη-Ζερβού-Βασιλείου) από το δημοτικό συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.

Κύριε Βασιλείου ποιος ήταν ο λόγος της χθεσινής σας απουσίας από το δημοτικό συμβούλιο.

Απάντηση. Είναι ο μοναδικός τρόπος πίεσης που μας απέμεινε. Αντιδρούμε για να αναγκάσουμε το Προεδρείο να κάνει τις συνεδριάσεις ως οφείλει, δηλαδή δια ζώσης. Εμείς, οι τρεις παρατάξεις, είχαμε το σθένος να διαμαρτυρηθούμε με αυτό τον τρόπο, αναλαμβάνοντας οποιοδήποτε κόστος.

Στα δημοτικά συμβούλια δεν εκπροσωπείτε τον εαυτό σας, υπηρετείτε τους πολίτες και οφείλετε να δίνετε το παρών για να διασφαλίσετε το συμφέρον τους. Με την αποχή το επιτυγχάνετε;

Aπάντηση: Βεβαίως δεν εκπροσωπούμε τον εαυτό μας και για το καλό των πολιτών παλεύουμε και προσπαθούμε. Ενα όπλο στα χέρια μας είναι η δικαστική διεκδίκηση, για να γίνουν πράγματα προς όφελος των πολιτών. Εγώ τουλάχιστον αυτό το όπλο θα το χρησιμοποιήσω. Επαναλαμβάνουμε ήταν κοινή απόφαση να μην συμμετέχουμε.

Πρωτοπαππά και Καραπανάγος έδωσαν όμως το παρών στη συνεδρίαση.

Απάντηση: Ο καθένας πράττει κατά βούληση και συνείδηση

Κύριε Βασιλείου χθες θα ψηφιζόταν η ίδρυση των κοινωνικών φροντιστηρίων. Γονείς, εθελοντές καθηγητές και δάσκαλοι, σύλλογοι γονέων, μαθητές, περίμεναν την ψήφιση ώστε να λειτουργήσουν σύντομα. Θα μπορούσατε να παραστείτε στο πρώτο θέμα και κατόπιν να αποχωρήσετε, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους λόγους που παραθέτετε.

Απάντηση. Αν θέλει ο κ. Γκιώνης να κάνει αύριο συμβούλιο δια ζώσης. Αλλά ο κ. Γκιώνης κάνει ότι θέλει. Οπως και η Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου πάντα κατά παράβαση του Νόμου. Οχι, δεν εχουμε εμείς την ευθύνη, την ευθύνη την έχει αυτός που διοικεί.

Αν κύριε Βασιλείου ο δήμαρχος εφαρμόσει το δικαίωμα που του δίνει ο Νόμος να διεξάγονται τα συμβούλια με τηλεδιάσκεψη, άλλωστε το δήλωσε ο ίδιος στην προηγούμενη συνεδρίαση, θα απέχετε συνεχώς μέχρι τις επόμενες εκλογές;

Aπάντηση. Θα αναγκαστεί να κάνει τα συμβούλια δια ζώσης, δεν μπορεί να κάνει πάντα ότι θέλει. Δεν μπορεί να ψηφίζουμε στην οικονομική επιτροπή με μεηλ και κουτάκια, χωρίς εισηγήσεις. Ούτε η Πρόεδρος μπορεί να κάνει ότι θέλει η δημοτική αρχή. Δεν είναι αυτός ο ρόλος της, το καθήκον της και η υποχρέωσή της.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όπως πάντα τουφεκιες στον αέρα ο Βασιλείου. Άλλα τον ρωτάς, άλλα απαντάει. Στις πόσες απουσίες βγαίνει έκπτωτος; κι όχι μόνο αυτός. Είναι κάμποσοι κοπανατζηδες. Αλλά είπαμε….. Δεν τους ενδιαφέρει το θέμα των φροντιστηρίων. Δεν έχουν καταλάβει τι εστι ζόρι για να δώσεις όπλα σε ένα παιδί μαθητή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog