Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αθηνά Κόρκα: Yπερασπίζομαι ανέκαθεν τα συμφέροντα των αγροτών. Προέρχομαι από αγροτική οικογένεια.

- Advertisement -

Η αντιπεριφερειάρχης κα Αθηνά Κόρκα, εκπροσώπησε την Περιφερειακή Αρχή, στην λαϊκή συνέλευση που έλαβε χώρα σήμερα στο Λέχαιο, για το πρόβλημα που έχει ανακύψει στο φράγμα του Ασωπού.

Η κα Κόρκα ξεκαθάρισε ότι η διευθύνουσα αρχή για το έργο του Ασωπού είναι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου αναμένεται η έγκριση του αναθεωρητικού πίνακα που ήδη έχει υποβληθεί ώστε να συνεχιστεί το έργο.

Οι εργασίες δεν σταμάτησαν, η εταιρεία απέλυσε κάποιους εργαζόμενους.

Οι ευθύνες αποδίδονται στην περιφέρεια  αλλά δεν είναι αλήθεια. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι τεχνικές της υπηρεσίες αποτελούν την επιβλέπουσα αρχή, αναφερόμενη δε στο τεχνικό κομμάτι του έργου είπε πως έχει ολοκληρωθεί το 80% περίπου, λείπει ο υπερχειλιστής, και τα ηλεκτρομηχανολογικά.

Για τις αποζημιώσεις των παραγωγών είπε ότι στις 30 Σεπτεμβρίου έγινε ειδική σύσκεψη με τον κύριο Λυκουρέν τζο (πρόεδρος ΕΛΓΑ) ώστε να προχωρήσουν γρήγορα οι ενέργειες για τις αποζημιώσεις.

Εις επίρρωσιν αυτού έφερε ως παράδειγμα την περσινή χρονιά όπου αποζημιώθηκαν όλοι οι παραγωγοί εγκαίρως.

Για τον ΑΟΣΑΚ είπε ότι η περιφέρεια και ο ίδιος ο κ. Νίκας παρενέβη την Άνοιξη, άμεσα, όταν το ζήτησαν οι αγρότες, ξεκινήσαμε και φτιάξαμε ένα έργο καθαρισμού 60.000 ευρώ συν ΦΠΑ και θα προχωρήσουμε σε συνέχιση  έργου καθαρισμού και τοποθέτηση θυρών υδροληψίας.  Το νερό σύμφωνα με μετρήσεις της περιφέρειας έχει μειωθεί αισθητά.

Στην μομφή που δέχθηκε η κυρία Κόρκα για τους μισθούς που λαμβάνουν οι αιρετοί απάντησε: (Μια κυρία της είπε, εσείς παίρνετε τους μσιθούς σας και δεν σας νοιάζει)

Είμαι από αγροτική οικογένεια,ο πατέρας μου με σπούδασε από την αγροτιά, είμαι πάντα δίπλα στους αγρότες και γνωρίζω τι γίνεται με την κατανάλωση του νερού…

Σχετικά με τις μελέτες για τους κλειστούς αγωγούς υπάρχει διαγωνισμός μελετών τα έργα προϋπολογισμού ύψους 5,6 εκατομμυρίων ευρώ οι μελέτες βρίσκονται στο Υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης. Σε αυτές τις μελέτες ήδη περιλαμβάνεται η δημιουργία νέου φορέα διαχείρισης νερού.

 

Σε σχετική παρέμβαση του κυρίου Κασίμη απάντησε ότι η σύμβαση ενεκρίθη και δημοσιεύτηκε με ΑΔΑ τον Νοέμβριο του ’19 ενώ υπεγράφη και η σύμβαση με  τον εργολάβο,  όταν δηλαδή κυβέρνηση ήταν η ΝΔ και τόνισε, πως  ναι, είχαν γίνει όντως ενέργειες  οι οποίες προχώρησαν και συνεχίστηκε το έργο.

Το ζητούμενο είναι η καλή συνεργασία όλων των πλευρών για την προάσπιση των συμφερόντων των αγροτών και του τόπου μας, κατέληξε η κυρία Κόρκα.

Για την απουσία του Περιφερειάρχη διευκρίνισε ότι έπρεπε να παρευρίσκεται σε προγραμματισμένη συνάντηση.

 

Χ@ra

 

Γιατί σταμάτησαν οι εργασίες στο Φράγμα του Ασωπού;

Λαϊκή συνέλευση στο Λέχαιο για το φράγμα του Ασωπού και τα προβλήματα λειψυδρίας

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog