Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κορινθία: Στα όριά τους οι αγρότες. Zητούν άμεσα λύσεις. (φωτο-video)

- Advertisement -
  • Στα όριά τους έχουν φτάσει οι αγρότες της Κορινθίας, αφού δεν υπάρχει νερό να ποτίσουν τα χωράφια τους, βιώνοντας  δυσπραγία και επαγγελματικό αφανισμό..

Οι εργασίες στο Φράγμα του Ασωπού, σταμάτησαν, ενώ εκφράζουν έντονα τις ανησυχίες τους, για το πότε θα ξαναρχίσουν, ασχέτως τις υποσχέσεις των πολιτικών.

Αυτοψία πραγματοποίησαν προχθές στο φράγμα του Ασωπού ο Πρόεδρος του Ασσου Ναπολέων Γιαννακουλόπουλος, ο Πρόερος του Λεχαίου Ανδρέας Πούλος, ο Χρηστος Μερκούρης από τον αγροτικό συνεταιρισμό Άσσου και παραγωγοί της ευρύτερης περιοχής.

 Η αυτοψία ήρθε σε συνέχεια των όσων προηγήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες με τις καταγγελίες περί παύσης εργασιών λόγω απομάκρυνσης -απόλυσης του προσωπικού αλλά και των δηλώσεων εφησυχασμού που ακολούθησαν και έγιναν από τον Υφυπουργό  Χρίστο Δήμα στην εξέλιξη της λαϊκής συνέλευσης για την λειψυδρία στο Λέχαιο την Κυριακή αλλά και από τον Βουλευτή  Κώστα Κόλλια με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ίδια αναφορά βέβαια έγινε και την επομένη της συνέλευσης από τον τέως γραμματέα του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξής Χαράλαμπο Κασίμη σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Οι τοπικοί πρόεδροι διαπίστωσαν στην επιτόπια αυτοψία πως καμία εργασία δεν εκτελείται στο χώρο. Κανένα μηχάνημα  και κανένας εργαζόμενος δεν βρίσκεται στο εργοτάξιο.

Ο Πρόεδρος του Λεχαίου Αντρέας Πούλος μετά την αυτοψία αυτή προχώρησε σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook όπου αναφέρει: Αυτοψία στο Φράγμα. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια! Επιλέγει δε στην ανάρτηση του και το μαύρο φόντο .

 

Μιλήσαμε με τον Πρόεδρο του Ασσου Ναπολέων Γιαννακολόπουλο, o oποίος δήλωσε:

Συνομιλήσαμε  με εργαζόμενο-χειριστή στο εργοτάξιο του Ασωπού, ο οποίος δήλωσε ότι οι εργασίες έχουν σταματήσει εδώ και 1 1/2 μήνα. Μας είπαν ότι το έργο θα τελειώσει το 2021, μετά μας είπαν το 2022, τώρα μας λένε ότι χρειάζεται ακόμη 1 με 1/2 χρόνο. Φυσικά χωρίς τη δικτύωση. Οπότε θέλουμε αρκετά χρόνια.

Ομως το πρόβλημα των αγροτών χωρίς το νερό είναι σοβαρό. Πρόκειται για την επιβιωσή μας, δεν είναι απλά τα πράγματα. Ουτε υποσχέσεις θέλουμε πλέον, ούτε χτύπημα στην πλάτη, θέλουμε λύσεις τώρα.

Θα παραστούμε μια 10μελής επιτροπή στο Περιφερειακό συμβούλιο (από Νεμέα, Βέλο, Ασσο, Λέχαιο) και θα δώσουν το παρών και αγρότες, έξω από το συμβούλιο.

Θα καταθέσουμε ψήφισμα – διαμαρτυρία στο περιφερειακό συμβούλιο όπου θα απαριθμήσουμε και τις προτάσεις μας για το μεγάλο προβλημα που μας ταλανίζει. Mέχρι αύριο θα το έχουμε συντάξει.

 

Σε ερώτημα τι απαιτούν-προσδοκούν άμεσα, ο Ν.Γιανακουλόπουλος απάντησε

  • Ισα δικαιώματα όλοι,
  • Δημιουργία δεξαμενών  άμεσα για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα.
  • Φράγματα
  • καθαρισμός του κεντρικού δικτύου του ΑΟΣΑΚ
  • επισκευή στις πόρτες
  • σωστή κατανομή του νερού
  • εποπτεία

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Λαϊκή συνέλευση στο Λέχαιο για το φράγμα του Ασωπού και τα προβλήματα λειψυδρίας

Το Φράγμα Ασωπού στο Περιφερειακό συμβούλιο  – Κινητοποίηση αγροτών 

Ο Δήμαρχος Κορινθίων στην λαϊκή συνέλευση του Λεχαίου

Ναπολέων Γιαννακουλόπουλος: Ο ΑΟΣΑΚ πρέπει να κλείσει

Αθηνά Κόρκα: Yπερασπίζομαι ανέκαθεν τα συμφέροντα των αγροτών. Προέρχομαι από αγροτική οικογένεια.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog