Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Λουτράκι: Εντάχθηκε έργο επέκτασης έργων αποχέτευσης

- Advertisement -
  • Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου “Επέκταση και Εκσυγχρονισμός των Έργων Αποχέτευσης Ακαθάρτων του Λουτρακίου” προϋπολογισμού 6,2 εκατ. Ευρώ, με φορέα χρηματοδότησης το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσω της ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ (ΕΣΠΑ 2014-2020).

Οι περιοχές επέκτασης του εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων αφορούν στην περιοχή Σκάρπα (στο γειτονικό με το σχέδιο πόλης τμήμα της), στην παραλιακή συνοικία Νεράιδα και σε διάφορες οδούς στην επέκταση του σχεδίου πόλης που έχουν διανοιχθεί πρόσφατα. Πρόκειται για περιοχές που έως σήμερα, στερούνται δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων.

Παράλληλα, περιλαμβάνεται η αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων άντλησης και μεταφοράς των αστικών λυμάτων του Λουτρακίου προς την κοινή Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Λουτρακίου – Κορίνθου.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, δήλωσε: «Πρόκειται για ένα έργο που πραγματικά έχει ανάγκη το Λουτράκι και γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκο Ταγαρά, ο οποίος είναι πάντοτε δίπλα μας και χάρη στις δικές του άοκνες προσπάθειες εξασφαλίστηκε ακόμη μία σημαντική και απαραίτητη χρηματοδότηση για την αναβάθμιση των υποδομών της πόλης μας.

Μόλις υλοποιηθεί το έργο αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην προστασία του υδροφόρου ορίζοντα του Λουτρακίου, καθώς όχι μόνο θα επεκταθεί σε συνοικίες που σήμερα στερούνται παντελώς αποχετευτικού δικτύου, αλλά και θα αντιμετωπιστούν φαινόμενα αστοχίας και παλαιότητας του ήδη υπάρχοντος εξοπλισμού μας».

Ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νικόλαος Ταγαράς, δήλωσε: “Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που εγκρίθηκε επίσημα η χρηματοδότηση με 6,2 εκ € για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του εσωτερικού αποχετευτικού δικτύου της πόλης του Λουτρακίου. Φορέας της χρηματοδότησης είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ η διάρκεια υλοποίησής του έχει οριστεί στους 18 μήνες.

Με την υλοποίηση του έργου θα επιτευχθεί η ολοκληρωμένη συλλογή των αστικών λυμάτων και η πλήρης κατάργηση των σηπτικών βόθρων, γεγονός που καθιστά το έργο επιτακτικής και εξαιρετικής περιβαλλοντικής σημασίας για το Λουτράκι, για τα θαλάσσια ύδατα και κυρίως για την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα μεταλλικού νερού του Λουτρακίου”.

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οτι καλυτερο εχει γινει τα τελευταια 45 χρονια για τις “παριες” η για τους “ξενους” η για τους μη “λουτρακιωτες” που κανει ο δημος διασφαλιζοντας την ποιοτητα και καθαροτητα του νερου ,σημα κατατεθεν της πολης μας (μπορω να λεω πολη μας μετα απο 40 χρονια διαμονης) .Συγχαρητηρια στον Δημο , σε ολους που εργαζονται στην ΔΕΥΑΛΠ και προπαντων στον ακουραστο Τασο Μαστραντωνακη που επιμεληθηκε ,χαραξε ,μελετησε και υλοποιησε αυτο το τεραστιο εργο αντιδρωντας στη εφαρμογη των ΒΟΘΡΩΝ εν ετοι 2023 .Αυτο το εργο θα ειναι μια ανασα για τους κατοικους ,για την περιοχη ,για την πολη,για τον νομο .

  2. Γκιώνη στο Ταγαρα ευχαριστίες στους θελεριτη ψυχογιό Τσόγκα του ΣΥΡΙΖΑ που προσπάθησαν για τους καταρράκτες τη παραλία το σχοινο το καζίνο το προαστιακό τσιμουδια θα ανταμειφθεις ανάλογα!

  3. Να ενταχθούν και τα ΔΔ διαμερίσματα των Ισθμίων που υπάρχει ήδη μελέτη εδώ και χρόνια και σαπίζουν στο συρτάρι.Που είμαστε δίπλα στο Λουτράκι και τα έργα τα βλέπουμε με τα κιάλια.. Ανίκανη η Δημοτική Αρχή!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog