Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΠΑΑ: Τι αλλάζει στο πρόγραμμα προστασίας από την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων

- Advertisement -
  • Διευκρινίσεις υπό μορφή ερωτήσεων – απαντήσεων στο πλαίσιο της υποβολής αιτήσεων στήριξης στη Δράση 5.1.2 «Επενδύσεις πρόληψης και προστασίας του ζωικού κεφαλαίου από μεταδοτικές ασθένειες και φυσικές καταστροφές» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (ΠΑΑ), δίνονται από την Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής.

Ειδικότερα, η Δράση 5.1.2 αφορά στην ενίσχυση επενδύσεων με σκοπό την πρόληψη, τον έλεγχο και την εξάλειψη λοιμωδών νοσημάτων στα ζώα και συγκεκριμένα της Αφρικανικής Πανώλης του Χοίρου. Παράλληλα, αφορά την ενίσχυση των μέτρων βιοασφάλειας στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Στόχος είναι η προάσπιση της εγχώριας χοιροτροφίας από τον κίνδυνο εισόδου του νοσήματος στην χώρα που θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες στην παραγωγή και εμπορία ζώντων ζώων, χοίρειου κρέατος και των προϊόντων του.

Να σημειωθεί ότι, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να υπαχθούν στο καθεστώς ενίσχυσης, υποβάλλουν αίτηση στήριξης (φάκελος υποψηφιότητας).

Η υποβολή (οριστικοποίηση) των αιτήσεων στήριξης, γίνεται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων έως τις 27/04/2023. Επίσης, οι υποψήφιοι δύναται να αιτηθούν την απόοριστικοποίηση των αιτήσεών τους έως την 25/04/2023.

Οι διευκρινίσεις

Ακολουθούν οι ερωτήσεις απαντήσεις:

-Αποτελεί η στέγη επιλέξιμη δαπάνη σύμφωνα με την παράγραφο 1.9;

Σύμφωνα με την παράγραφο 1.9, περίπτωση β, οι επιλέξιμες δαπάνες αφορούν εργασίες στεγανοποίησης των κτιριακών εγκαταστάσεων, στις οποίες περιλαμβάνονται αποκλειστικά οι εργασίες βελτίωσης/αποκατάστασης φθορών της ήδη υπάρχουσας στέγης.

-Η βάση από σκυρόδεμα (μπετόν) βάθους τουλάχιστον 0.5 μέτρου αφορά μόνο το συνδυασμό δομικών υλικών και στύλων στήριξης ή όλες τις περιπτώσεις;

Σύμφωνα με την παράγραφο 1.9, περίπτωση α, ο φράκτης περιμετρικά της εκμετάλλευσης θα αποτελείται είτε από ενιαία βάση από σκυρόδεμα (μπετόν) βάθους 0,5 μέτρου και δομικά υλικά, είτε από ενιαία βάση από σκυρόδεμα (μπετόν) βάθους 0,5 μέτρου και συρματόπλεγμα τύπου γαλβανιζέ με στύλους στήριξης ανά 2 μέτρα, είτε από το συνδυασμό των δύο παραπάνω.

-Περιλαμβάνεται η εξωτερική πόρτα της εκμετάλλευσης στις δαπάνες για την τοποθέτηση/ενίσχυση του φράκτη;

Σύμφωνα με την παράγραφο 1.9, περίπτωση α, στην τοποθέτηση/ενίσχυση ανθεκτικού περιμετρικού φράκτη περιλαμβάνεται και η εξωτερική πόρτα της εκμετάλλευσης, καθόσον αποτελεί μέρος της περίφραξης.

-Περιλαμβάνονται οι γενικές δαπάνες στις επιλέξιμες δαπάνες;

Επιλέξιμες δαπάνες είναι αποκλειστικά αυτές που αναφέρονται στην παράγραφο 1.9.

-Υποβολή υπεύθυνης δήλωσης με θεώρηση από ΚΕΠ / δημόσια υπηρεσία:

  1. Οι υπεύθυνες δηλώσεις που θεωρούνται για το γνήσιο της υπογραφής ύστερα από επιτόπια επίσκεψη σε δημόσια υπηρεσία, γίνονται αποδεκτές καθώς έχουν ισοδύναμη νομική ισχύ με τις υπεύθυνες δηλώσεις που εκδίδονται από το www.gov.gr .
  2. Οι υπεύθυνες δηλώσεις που θεωρούνται ύστερα από επιτόπια επίσκεψη σε δημόσια υπηρεσία υποβάλλονται στο ΠΣΚΕ ύστερα από σάρωσή τους και επισύναψη στην αντίστοιχη θέση.
  3. Η πρωτότυπη υπεύθυνη δήλωση, όπως έχει θεωρηθεί για το γνήσιο της υπογραφής, πρέπει να διατηρείται από τον δικαιούχο καθώς ενδέχεται να ζητηθεί για έλεγχο κατά την αξιολόγηση.

in.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog