Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Φουσκώνουν» επικίνδυνα τα χρέη του Δημοσίου προς ιδιώτες προμηθευτές

- Advertisement -
  • «Σκαρφαλώνουν» ξανά αισθητά οι οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες προμηθευτές, γεγονός που αποτελεί βαρίδι για την αγορά, παρά τις όποιες προσπάθειες αποκλιμάκωσης που έχουν λάβει χώρα.

Με αφορμή, την «έκρηξη» των ληξιπρόθεσμων χρεών των νοσοκομείων που είχε ως αποτέλεσμα την αποστολή προειδοποιητικής επιστολής και αιτιολογημένης γνώμης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή λόγω πλημμελούς εφαρμογής των κανόνων που θεσπίζονται στην οδηγία για τις καθυστερήσεις πληρωμών, νωρίτερα τον Απρίλιο, τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες αγγίζουν ξανά επίπεδα 2017…

Η Επιτροπή αποφάσισε επίσης να αποστείλει στην Ελλάδα αιτιολογημένη γνώμη, επειδή δεν σημειώθηκε βελτίωση στις υπερβολικές καθυστερήσεις πληρωμών από δημόσια και στρατιωτικά νοσοκομεία».

Αντιστροφή των πτωτικών τάσεων δείχνουν τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών και για τα ληξιπρόθεσμα χρέη των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης στα 718 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο 2023 από 505 εκατ. ευρώ τον περασμένο Δεκέμβριο.

Συγκεντρωτικά σήμερα, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία που δημοσιεύονται από το υπουργείο Οικονομικών οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις γενικής κυβέρνησης ανέρχονται στα 2,28 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο 2023, μια ανάσα χαμηλότερα από τα 2,55 δισ. ευρώ του Δεκεμβρίου 2017.

 

in,gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog