Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μεγάλο deal: Η αμυντική βιομηχανία Intracom Defense εξαγοράστηκε από Ισραηλινούς

- Advertisement -
  • Έναντι 60 εκατ. ευρώ έγινε πράξη η εδώ και καιρό κυοφορούμενη πώληση της κορυφαίας ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας Intracom Defense στην Israel Aerospace Industries (IAI), συμφωνία η οποία επήλθε μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις και αφορά στο 90,1℅ της εταιρείας.

Η Israel Aerospace Industries ή IAI είναι ο κατασκευαστής αεροδιαστημικής και αεροπορίας του Ισραήλ, που παράγει εναέρια και αστροναυτικά συστήματα τόσο για στρατιωτική όσο και για πολιτική χρήση. Έχει 15.000 υπαλλήλους από το 2018. Η IAI ελέγχεται εξ ολοκλήρου από την κυβέρνηση του Ισραήλ και μαζί με την εταιρεία Rafael έχουν κατασκευάσει το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome, που θεωρείται από τα αποτελεσματικότερα διεθνώς.

Υπενθυμίζεται ότι η Israel Aerospace Industries (IAI), έχει σύμβαση με την Intracom Defense για την προμήθεια ολοκληρωμένου Υβριδικού Συστήματος Παροχής Ενέργειας, βασισμένο στην προηγμένη τεχνολογία Hybrid Electric Power Systems (HEPS) οπότε γνωρίζει πάρα πολύ καλά ήδη τι παράγει η IDE.

Μεγάλο δέλεαρ για την εξαγορά της IDE ήταν το γεγονός ότι η εταιρία του ομίλου Kόκκαλη συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες στην Ευρώπη στην κατηγορία της υψηλής τεχνολογίας.

Η IDE, εταιρεία έντονα εξαγωγικού χαρακτήρα, με επιτυχημένες συνεργασίες με ηγέτιδες εταιρείες παγκοσμίως, διαθέτει προηγμένη τεχνολογική υποδομή και παραγωγικές δυνατότητες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αμυντικών εφαρμογών.

Συμπεριλαμβάνεται στην επίσημη λίστα των προμηθευτών οργανισμών του NATO, συμμετέχει σε πολλά διεθνή προγράμματα και έχει επιτύχει να ηγείται σε ευρωπαϊκά έργα χρηματοδοτούμενα από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Bιομηχανικής Aνάπτυξης στον τομέα της Άμυνας.

H IDE χρησιμοποιεί τεχνολογίες αιχμής στον σχεδιασμό και στην ανάπτυξη προηγμένων προϊόντων στους τομείς των ηλεκτρονικών πυραυλικών συστημάτων, τακτικών συστημάτων επικοινωνιών και πληροφοριών, ολοκληρωμένων λύσεων επιτήρησης, υβριδικών συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας και μη επανδρωμένων συστημάτων.

Το 2022 η IDE κατέγραψε πωλήσεις €66,6 εκατ. και αναμορφωμένο λειτουργικό αποτέλεσμα EBITDA € 2,8 εκατ. Το αποτέλεσμα προ φόρων της εταιρείας διαμορφώνεται σε -€ 1,8 εκατ., ενώ το αντίστοιχο αναμορφωμένο ΕΒΤ ανέρχεται σε € 1,3 εκατ

liberal

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog