Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Περαχώρα: Σημαντικά προβλήματα συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη του Υφυπουργού Νίκου Ταγαρά

- Advertisement -
  • Στο πλαίσιο των επισκέψεων στον νομό Κορινθίας ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Νίκος Ταγαράς βρέθηκε στην Περαχώρα προκειμένου να συνομιλήσει με κατοίκους και να ακούσει τα προβλήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Τα προβλήματα που τέθηκαν και χρήζουν άμεσης επίλυσης, είναι η τουριστική αξιοποίηση της Λίμνης Ηραίου και όπως επισημάνθηκε η αποκατάσταση της διάβρωσης του δρόμου περιμετρικά αυτής, η επανίδρυση του Αρχαιολογικού Μουσείου, η άμεση βελτίωση των χωμάτινων αγροτικών οδών στις παραλίες της περιοχής όπως η Μυλοκοπή, η ενίσχυση του προσωπικού στο Α.Τ Λουτρακίου, η αντιμετώπιση της καταπάτηση του αιγιαλού , η επισκευή του ιστορικού εξωκλησιού Αγ. Ιωάννου του Καλυβίτη (Ασπρόκαμπος).

Απαντώντας ο Υφυπουργός ανέφερε πως προχωράει η Χωροταξική και Πολεοδομική μεταρρύθμιση, τονίζοντας πως η συνεργασία με την Τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι στενότερη, ώστε να καθοριστούν οι χρήσεις στα Διοικητικά όρια του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων με γνώμονα τον κοινό στόχο.

Συντονισμένα να προχωρήσουν τα θέματα τα οποία συμβάλλουν καθοριστικά στην αναμόρφωση των τοπικών κοινωνιών και να εστιάσουν στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Λίμνης Ηραίου και των γύρω περιοχών.

  • Σχετικά με το Μουσείο τόνισε τη σημαντικότητα ανάδειξης της Περαχώρας με την ολοκλήρωση του έργου που θα ενισχύσει την επισκεψιμότητα της περιοχής.
  • Για την ελλιπή αστυνόμευση, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες , δεσμεύτηκε να έρθει σε επικοινωνία με τους αρμόδιους, προκειμένου να μην επαναληφθεί το περσινό φαινόμενο ενός μη στελεχωμένου Α.Τ. Λουτρακίου.
  • Επίσης δεσμεύτηκε να επισκεφτεί το ιστορικό εξωκλήσι, υπογραμμίζοντας ότι και μετά τις εκλογές θα είναι κοντά στους Περαχωρίτες, δηλώνοντας παράλληλα ότι θα είναι παρών σε οποιαδήποτε πρόσκληση του απευθύνουν.

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog