Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο εφιάλτης του καλοκαιριού τα ακτοπλοϊκά – «Καίνε» οι τιμές

- Advertisement -
  • Το αιώνιο δίλημμα των καλοκαιρινών διακοπών για το εάν θα ενοικιάσω όχημα ή αν θα ταξιδέψω με το δικό μου είναι και πάλι στο προσκήνιο.

Οι τιμές και στις δυο περιπτώσεις φυσικά είναι υψηλές. Ακτοπλοϊκά, καύσιμα, πάρκινγκ και η ασφάλεια του αυτοκινήτου είναι είναι οι κύριοι προβληματισμοί ενός ταξιδιώτη. Τι μας συμφέρει τελικά;

Με τα ακτοπλοϊκά να έχουν αυξηθεί τουλάχιστον 25% – 30% η ενοικίαση αυτοκινήτου αρχικά μοιάζει να είναι μονόδρομος, για όσους πρόκειται να κάνουν διακοπές για λίγες ημέρες.

Αν συνομολογήσει κάποιος και τη χρήση πάρκινγκ που σου καλύπτουν οι περισσότερες εταιρίες, τις ασφάλειες στα αυτοκίνητα σε περίπτωση βλάβης ή φθοράς, η ζυγαριά «γέρνει» στην ενοικίαση του οχήματος.

Η επιλογή επίσης να νοικιάσεις το αμάξι λιγότερες ημέρες από όσες θα βρίσκεσαι στο νησί, που σημαίνει μικρότερο κόστος και στην βενζίνη ενισχύει την επιλογή αυτή.

Ωστόσο για όσους κάνουν διακοπές πολλών ημερών, ειδικά για τις παρέες όπου μοιράζονται τα έξοδα, είναι προτιμότερο το να ταξιδέψουν με ένα αυτοκίνητο έτσι ώστε τα έξοδα τους να είναι μόνο τα εισιτήρια και τα καύσιμα.

Επίσης όταν οι προορισμοί είναι μακρινοί και πρέπει να οδηγήσεις αρκετές ώρες για να φτάσεις στο λιμάνι, για παράδειγμα εάν μένεις στην Αθήνα και θέλεις να ταξιδέψεις στην Κεφαλονιά, πρέπει να πρώτα να πας στην Πάτρα ή στην Κυλληνη, συμφέρει περισσότερο η χρήση του δικού σου οχήματος.

Μύκονος:

Ενοικίαση αυτοκινήτου:

Από 61 ευρώ υψηλότερη 390 ευρώ, βενζινη για τέσσερις ημέρες από 40 έως 100 ευρώ.

Εάν ταξιδέψεις με το αμάξι η τιμή εισιτηρίου για ένα όχημα μεσαίου μεγέθους είναι στα 83,00 με 127,70 ευρώ (166 – 255,40 ευρώ με επιστροφή).

Νάξος:

Ενοικίαση αυτοκινήτου:

Από 35 ευρώ την ημέρα έως και 172 ευρώ την ημέρα, βενζινη για τέσσερις ημέρες, 50 έως 80 ευρώ.

Εάν ταξιδέψεις με το αμάξι η τιμή εισιτηρίου για ένα όχημα μεσαίου μεγέθους είναι στα 232 ευρώ με επιστροφή.

Ρόδος:

Ενοικίαση αυτοκινήτου:

Από 41 ευρώ έως και 153 ευρώ την ημέρα. Βενζινη για τέσσερις ημέρες 60 με 110 ευρώ.

Εάν ταξιδέψεις με το αμάξι η τιμή εισιτηρίου για ένα όχημα μεσαίου μεγέθους ξεκινά από τα 120 ευρώ και φτάνει μέχρι και τα 150 ευρώ. (240 – 300 ευρώ με επιστροφή).

Κεφαλονιά:

Ενοικίαση αυτοκινήτου:

Από 62 ευρώ έως 271 ευρώ την ημέρα. Βενζίνη για τέσσερις ημέρες 40 με 70 ευρώ.

Εάν ταξιδέψεις με το αμάξι η τιμή εισιτηρίου για ένα όχημα μεσαίου μεγέθους είναι στα 105,80 ευρώ με επιστροφή.

Κρήτη (Χανιά):

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Από 70 ευρώ έως 130 ευρώ. Βενζίνη για τέσσερις ημέρες απο 40 έως 60 ευρώ.

Εάν ταξιδέψεις με το αμάξι η τιμή εισιτηρίου για ένα όχημα μεσαίου μεγέθους είναι στα 158 ευρώ με επιστροφή.

Πάρκινγκ

Όσον αφορά το παρκάρισμα των οχημάτων ναι μεν υπάρχουν δημοτικά πάρκινγκ ωστόσο τις περισσότερες φορές είναι γεμάτα. Μέσο όρο το κόστος είτε στη χώρα είτε στις παραλίες είναι 10 με 15 ευρώ την ημέρα.

Σημειώνεται ότι αρκετές εταιρίες ενοικιάσεις μέσα στο πακέτο σου παρέχουν και δωρεάν στάθμευση στους χώρους τους.

«Για τις ολιγοήμερες διακοπές που θα πάω φυσικά και με συμφέρει η ενοικίαση αυτοκινήτου, καθώς πρόκειται να το ενοικιάσω από τις πέντε ημέρες μόνο τις δυο έτσι ώστε να γυρίσω το νησί και κάποιες παραλίες.

Τις υπόλοιπες τρεις θα είμαι κοντά στη χώρα της Νάξου και θα μετακινούμαστε με τα πόδια μιας και το κατάλληλα είναι 5 λεπτά από τη θάλασσα άλλα 5 από τη χώρα», σημειώνει στα Dnews ο κ. Κύριλλος, ο οποίος θα κάνει διακοπές με την σύζυγο του και το παιδί τους 5 ημέρες τον Ιούλιο στη Νάξο.

Παρέα φοιτητών που θα ταξιδέψει στην Κρήτη για οκτώ ημέρες ανέφερε στα Dnews ότι τους συμφέρει να έχουν δικό τους αυτοκίνητο διότι αφενός μοιράζονται τα έξοδα των ακτοπλοϊκών, αφετέρου θα έχουν το αμάξι για περισσότερες ημέρες χωρίς επιπλέον κόστος.

«Μας συμφέρει να πάρουμε το δικό μας όχημα γιατί το κόστος των ακτοπλοϊκών θα μυριστεί στα τέσσερα και δεν μας συμφέρει να νοικιάσουμε αμάξι για μια εβδομάδα που θα μείνουμε εκεί», σημειώνουν.

 

dnews

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog