Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΕΛΓΑ: Απαλλάσσονται από εκτιμητικά τέλη πυρόπληκτοι κτηνοτρόφοι

- Advertisement -
  • Την απαλλαγή από την καταβολή εκτιμητικών τελών από τους κτηνοτρόφους για τις απώλειες του ζωικού κεφαλαίου για ζημιές, οι οποίες προέρχονται από ακραία καιρικά φαινόμενα και θεομηνίες όπως αναφέρονται στο νόμο περί κρατικής αρωγής, αποφάσισε ο ΕΛΓΑ σε συνεργασία με το ΥπΑΑΤ.

Σε ενδεχόμενες περιπτώσεις κατά τις οποίες οι κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι κατέβαλαν εκτιμητικά τέλη στον ΕΛΓΑ, τα τέλη αυτά θα επιστραφούν.

Σύμφωνα με το ΥπΑΑΤ, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα κατατεθεί προς έγκριση από την Βουλή των Ελλήνων διάταξη νόμου η οποία θα καταργεί την απαίτηση πληρωμής εκτιμητικών τελών από τους κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους στις προαναφερόμενες περιπτώσεις ζημιών.

Μεγάλο πλήγμα στην κτηνοτροφία

Η κτηνοτροφία της χώρας μας δέχτηκε τεράστιο πλήγμα από τις πυρκαγιές, οι οποίες σε πολλές περιοχές της χώρας συνεχίζουν την καταστροφική τους πορεία, πλήττοντας ζωικό κεφάλαιο, υποδομές (στάβλοι, στάνες) βοσκοτόπια χωράφια, αποθήκες, εξοπλισμό, ζωοτροφές, σπίτια.

Στην τελευταία του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας ζητούσε είτε μέσω του ταμείου κρατικής αρωγής, είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χρηματοδοτικού εργαλείου, με κατεπείγουσες διαδικασίες, να δοθεί προτεραιότητα και δυνατότητα στους πληγέντες κτηνοτρόφους να ξαναφτιάξουν τους στάβλους και τα κοπάδια τους.

Ως απαραίτητη προϋπόθεση θέτουν την άμεση κατασκευή των απαραίτητων υποδομών για να «ακουμπήσουν» τα ζώα τους (στάβλοι και αποθήκες) καθώς και των σπιτιών τους, για να καταφέρουν να επιβιώσουν και να διατηρήσουν τη δραστηριότητά τους.

Για την αμεσότερη, χωρίς γραφειοκρατίες, με το μικρότερο δυνατό κόστος επανεγκατάσταση των στάβλων προτείνουμε τις κατασκευές θερμοκηπιακού τύπου, οι οποίες δεν χρειάζονται άδειες, αφού αυτές τις έχουν οι κατασκευαστές.

 

in.gr

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΑντρεαςΛεκκαςΟυαλλια 🏆🏆ένα -δυο ,ένα-δυο οβερ με ακούς Χαρά 😜😜Ένα δοκιμαστικό μυνημα να ευχηθώ καλό μήνα και καλή δημοσιογραφική χρόνια στην Χαρά και Μιχάλη και στους σχολιαστές του μπλογκ !!Μην ανησυχητε δεν είμαι υποψήφιος με κανένα συνδιασμο να σας ζητήσω την ψήφο σας !!Ενταξει την προτίμηση που έχει ο Αντρεας την γνωρίζετε 😜😜Τώρα θα μου πείτε γιατί σχολίασα στο άρθρο αυτο !!Ειδα τα προβατάκια που βοσκούν αμέριμνα στη υπεθρο και λέω εδώ είμαστε !!Σας αφήνω τώρα γιατί έχουμε και κλήρωση με της ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη και τρέχω να κλείσω εισητηρια να πάω Λονδίνο να δω τον θρύλο με τα «Σφυριά «!Υγεια σε όλους και καλό χειμώνα !!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog