Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Δωρεά 50 εκατ. ευρώ για έργα αποκατάστασης στη Θεσσαλία

- Advertisement -
  • Συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην οποία είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν την πορεία των σχεδίων για την αποκατάσταση των καταστροφών στη Θεσσαλία.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΕΑ ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την απόφαση του ελληνικού εφοπλισμού να προχωρήσει σε δωρεά 50 εκατ. ευρώ για τα έργα αποκατάστασης στις πληγείσες περιοχές, μια κίνηση για την οποία ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε το προεδρείο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επεσήμανε πως, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για τη βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, η κυβέρνηση έχει καταρτίσει ήδη κατάλογο έργων που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από τους συγκεκριμένους πόρους.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για τη δωρεά των 50 εκατ. ευρώ

Τι συζήτησαν οι δύο πλευρές

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επισημάνθηκε η σημασία του ελληνόκτητου στόλου, τόσο για την εγχώρια οικονομία όσο και ευρύτερα, για την απρόσκοπτη μεταφορά αγαθών και ενέργειας σε μία εποχή αυξημένων γεωπολιτικών εντάσεων και πληθωριστικών πιέσεων.

Τονίστηκε ακόμη η στρατηγική σημασία ενός ισχυρού ευρωπαϊκού πυλώνα στον τομέα του θαλάσσιου εμπορίου, για την ενίσχυση και διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

Εξετάστηκαν επίσης οι προοπτικές απανθρακοποίησης των παγκόσμιων θαλάσσιων μεταφορών και η δυνατότητα της ελληνικής εφοπλιστικής κοινότητας να είναι πρωτοπόρος σε αυτή την προσπάθεια.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος, από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, οι υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος.

Από την πλευρά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών συμμετείχαν η πρόεδρος Μελίνα Τραυλού, οι αντιπρόεδροι Μιχάλης Χανδρής και Αντώνης Λαιμός, οι γραμματείς Δημήτρης Φαφαλιός και Νίκολας Βενιάμης, ο ταμίας Ιωάννης Ξυλάς, ο αναπληρωτής Ταμίας Κωνσταντίνος Καρούσης και η γενική διευθύντρια Κατερίνα Πέππα.

ΟΤ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Περιεχόμενα άρθρου

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog