Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κινέτα: Αποκριάτικη εκδήλωση “ΠΛΕΚΟΝΤΑΣ ΤΟ ΓΑΙΤΑΝΑΚΙ”

- Advertisement -
  • Ο Δήμος Μεγαρέων σε συνεργασία με την Κοινότητα Κινέτας διοργανώνουν στις 3 Μαρτίου στη Μεγάλη Πλατεία, οδός Γερανείων ΠΙΚΑ και ωρα 11.00 πμ, εκδήλωση : “ΠΛΕΚΟΝΤΑΣ ΤΟ ΓΑΙΤΑΝΑΚΙ”, με συμμετοχή απο μουσικούς, το Λύκειο Ελληνίδων και χορωδία.
- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑντρεαςΛεκκαςΟυαλλια🏆🏆Καλημερα και καλή εβδομάδα σε όλους !Σημερα ο Αντρεας δεν θα σας γράψει ουτε για τον Ολυμπιακό ουτε για τους άλλους και ουτε τα συνήθης σχόλια μεταξύ σοβαρού και αστείου που σας γράφω !!Σημερα θα σας γράψω για μια εκδήλωση καλή ώρα σαν και αυτή εδώ στο άρθρο με το παραδοσιακό γαϊτανάκι !!Η εκδήλωση αυτή έγινε στον μακρινο Καναδα από ένα συμπατριώτη μας ,ένα παλικάρι από την ωραία μας την Περαχώρα τον Νικόλα και από αυτόν την είδα και θα σας την διηγηθώ !!Η ελληνική παροικία στο Ονταριο του Καναδα έκανε μια εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς και ενδυμασίες και ο φίλος ο Νικόλας ήταν ένας από τους χορευτές και από κοντά μάθαινε και το παιδάκι του γύρω στα 10 με 11 ετών αν δεν κάνω λάθος !Μικροι μεγάλοι εκεί στον μακρινό Καναδα όπως και στις περισσότερες παροικίες σε ολο τον κόσμο συντηρούν την παράδοση συντηρούν τα έθιμα και τα μαθαίνουν και στα νέα και μικρά παιδάκια !.,Ο φιλος ο Νικόλας ένα παιδί 40 ετών περίπου ζει τα τελευταία χρονια στον Καναδα γνώρισε και παντρεύτηκε μια ελληνίδα δεύτερης γενιάς και χει και εργαζετε εκεί !!Σαν τον συμπατριώτη μας υπάρχουν παρά πολλά δικά μας παιδιά και γενικά Έλληνες σε ολο τον κόσμο που μέσα από αυτές της εκδηλώσεις δεν χάνουν την επαφή με την μητέρα πατρίδα και κυρίως μεταδίδουν στους νεότερους Έλληνες τα έθιμα ,τους χορούς και όλα αυτά !Τα έχω κάνει και εγώ στα δικά μου τα μέρη εδώ στην ουαλια στην τοπική παροικία και χαιρεσε να τα βλέπεις !Τωρα θα αναρωτηθούν ορισμένοι εδώ γιατί μας τα γράφει αυτά ο Αντρεας !!Τα γράφω για ορισμένους πάλι εδώ μέσα που λένε ότι την σκαρταδουρα την στέλνουμε έξω ,λένε για μεταναστες, και τι δε λένε ,θα πω εγώ !!Εγω προσωπικα ερχομαι καθημερινά σε επαφή ,επικοινωνία ,διαδυκτιακα με εκατοντάδες Λουτρακιωτες και λουτρακιωτισες του εξωτερικού και χαίρομαι που το μυαλό και η σκέψη τους και πολλά αλλά είναι στην πατρίδα μας την ιδιαίτερη πατρίδα μας !!Καλημερα σας

  2. Έτσι είναι αγαπητέ κύριε Αντρέα, διότι υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε όσους διαφημίζουν τη χώρα μας στο εξωτερικό, όπως διακεκριμένα στελέχη πολυεθνικών εταιριών, διευθύνοντες σύμβουλοι μεγάλων επιχειρήσεων, γιατρών, ακαδημαϊκών και όσων απλώς καλύπτουν εργατικά κενά, όπως αυτοί που έρχονται για εποχιακές δουλειές, όπως το μάζεμα ελιάς, χτίστες ή ανειδίκευτοι εργάτες. Οι πρώτοι προσφέρουν, οι δεύτεροι απλώς συμπληρώνουν ανάγκες. Τί να γίνει? Έτσι είναι η ζωή.

  3. ΑντρεαςΛεκκαςΟυαλλια 🏆🏆Αυτο κατάλαβες εσυ από το σχόλιο μου ??Κριμα τα καντάρια γράμματα που γνωρίζεις αγαπητέ !!Το σχόλιο μου ήταν αν δεν το κατάλαβες για την παράδοση και τα έθιμα που τηρούν οι ξενιτεμένοι γενικά Έλληνες !!Δεν είπα ουτε εννοούσα για τη προσφορά τους στις χώρες που ζουν ,για την διαφημηση της χώρας κλπ αλλά εσυ φυσικα θα το πας εκεί που θέλεις την κουβέντα !!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog