Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

METAVASIS: Η Περιφέρεια Πελοποννήσου υποδέχτηκε φοιτητές και καθηγητές του Πανεπιστημίου Texas A&M της Αμερικής

Αναμένεται συνέχεια ανταλλαγής μεπειριών και καλού κλίματος συνεργασίας

- Advertisement -

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Μεγαλόπολης και την Agribator ΑΜΚΕ στο πλαίσιο του έργου METAVASIS, το οποίο υποστηρίζεται από την Αμερικάνικη Πρεσβεία στην Ελλάδα, και αφορά τις περιοχές που βρίσκονται σε ενεργειακή μετάβαση και τη συμβολή της αγροτικής παραγωγής, υποδέχτηκε δέκα φοιτητές μαζί με τέσσερις Καθηγητές τους από το Πανεπιστήμιο Texas A&M της Αμερικής.

Η αποστολή επισκέφτηκε την Παρασκευή 15 Μαρτίου την έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη και στη συνέχεια την Μεγαλόπολη όπου φοιτητές και καθηγητές συζήτησαν με τους σχετικούς φορείς για τις δράσεις που αφορούν την περιοχή.

Η επίσκεψη αυτή ήρθε ως συνέχεια αντίστοιχης επίσκεψης ομάδας φοιτητών και Καθηγητών του ΓΠΑ στο Texas τον Ιανουάριο.

Στο πλαίσιο του έργου οι φοιτητές σε ομάδες αναλύουν διάφορα σενάρια ενεργειακής μετάβασης και την επίδραση τους στις τοπικές κοινωνίες σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, Αναστάσιος Αδαμόπουλος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος και επικεφαλής ευρωπαϊκών προγραμμάτων και καινοτομίας, Μάρκος Λέγγας, υποδέχτηκαν και ξενάγησαν την αποστολή, ενώ θα υπάρξει και συνέχεια στη συνεργασία και στην ανταλλαγή εμπειριών.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog