Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Γ. Ψυχογιός : Δεν θα κάνετε σε εμάς μαθήματα πατριωτισμού

Από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε την Εξεταστική Επιτροπή

- Advertisement -

Από την αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε και ψήφισε όλα τα διαθέσιμα κοινοβουλευτικά και συνταγματικά εργαλεία, ώστε να υπάρξει σε βάθος διερεύνηση και όχι συγκάλυψη.

Από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε την Εξεταστική Επιτροπή, ακόμα και αν δεν καλέστηκαν κρίσιμοι μάρτυρες για την πορεία της υπόθεσης.

Υπερψηφίσαμε και την Προκαταρκτική, προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες. Και τώρα, ο Χρήστος Σπίρτζης εξαντλεί τις δυνατότητες που του δίνει το Σύνταγμα με τη σύσταση μια Ειδικής Επιτροπής για περαιτέρω διερεύνηση ευθυνών.

Προφανώς και Υπουργοί ή Βουλευτές θα πρέπει να προστατεύονται από αγωγές εκατομμυρίων, από ολιγάρχες, από παρεμβάσεις και συμφέροντα.

Σε αυτή την περίπτωση, όμως, προκύπτει ότι υπάρχουν μεγάλες ευθύνες, διότι πολλές από τις παραλείψεις ήταν εγκαίρως γνωστές και ιδιαίτερα κρίσιμες.

Δεν είναι τυχαίο που ο κόσμος “βλέπει” συγκάλυψη. Αυτό συμβαίνει διότι δεν έχουν τηρηθεί οι ελάχιστες εγγυήσεις του Κράτους Δικαίου. Η ΝΔ θεωρεί πως η Ευρώπη είναι καλή όταν τη συμφέρει, αλλά όταν συμβαίνει το αντίθετο μας λέει πως δεν μπορεί να έχει ελεγκτικό ρόλο.

Δεν ακούμε κουβέντα, ωστόσο, για τον εξευτελισμό της χώρας σε επίπεδο Κράτους Δικαίου τα τελευταία χρόνια, με ευθύνη της κυβέρνησης.

Δεν είναι δυνατόν όλοι να… μην καταλαβαίνουν κάτι καλά. Είναι προφανές ότι από τη ΝΔ υπάρχει μια ανεύθυνη, ανησυχητική και αδιαφανής στάση στην εξωτερική πολιτική, του δεδομένου και πρόθυμου συμμάχου που δίνει γη και ύδωρ.

Μια τέτοια συμφωνία με την Ουκρανία , θα έπρεπε να είναι αντικείμενο ενημέρωσης της Εθνικής Αντιπροσωπίας από πριν, αλλά και μετά. Εμείς ζητάμε να γίνει και τώρα.

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για το ευρωομόλογο, για να μπορέσει να παράξει κοινωνική πολιτική και παράλληλα η Ευρώπη να μειώσει τις ανισότητες, η ΝΔ χλεύαζε.

Ξέρουμε πολύ καλά την αντιπολίτευση που θα έκανε, αλλά και το ρόλο που θα έπαιζαν τα κεντρικά ΜΜΕ, σε περίπτωση που εμείς διαθέταμε σημαντικά οπλικά συστήματα της χώρας.

Υποβαθμίζουν την αμυντική ικανότητα της χώρας και οφείλουν να λογοδοτήσουν.

Ζήσαμε πολλά τα προηγούμενα χρόνια και ξέρουμε το πως θα λειτουργούσε η σημερινή κυβέρνηση αν ήταν αντιπολίτευση. Από λιγότερο πατριώτες μέχρι “πράκτορες του Ερντογάν” μας αποκαλούσαν.

Η Αριστερά όμως δεν δέχεται μαθήματα πατριωτισμού από εσάς… έχει χύσει αίμα κι έχει δώσει αγώνες γι’ αυτό, όπως ο Γρηγόρης Λαμπράκης που δολοφονήθηκε για την δράση του στη Θεσσαλονίκη

Δεν θα καπηλευτείτε εσείς την έννοια του πατριωτισμού.

Θυμόμαστε άλλωστε πολύ καλά την μαύρη αντιπολίτευση, με δηλητήριο στις τοπικές κοινωνίες για όλα τα θέματα, ακόμα και σε εθνικές τραγωδίες. Εμείς δεν το κάναμε ποτέ και δεν θα το κάνουμε. Δεν θα γίνουμε ίδιοι!

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μιλαμε, φοβερα & τρομερα πραγματα λαμβανουν χωρα, αλλα και συμβαινουν και διαδραματιζονται, εις το κοινωνικο και πολιτικο γιγνεσθαι & στερεωμα, ετουτης της πολυπαθης & δυσμοιρης πατριδας της “φαιδρας πορτοκαλεας”, της Ελλαδιτσας μας: Ο Κυριακος Μητσοτακης, αφου επι ημερων της πρωθυπουργιας του, “εκλινε το γονυ” μιας και ηταν αυτος, ο οποιος και εξεθρεψε, ενδυναμωσε και γιγαντωσε την διαπλοκη (που και – εν τελει – και μετα μεγαλης προσηλωσεως & αφοσιωσεως, την υπηρετησε αυτος, και τη προσκυνησε, αυτη…), και ετσι πηρε επαξιως & δικαιως, απο τον προκαταχο του, τον Κωστα Σημιτη, τον τιτλο του… νεοτερου “Αρχιερεα της Διαπλοκης”, τωρα και επειδη ο αλλοτε συμμαχος του και κολλητος του, ο Ευαγγελος Μαρινακης, του βγαζει (με αφορμη ετουτο, το κουκουλωμα, συσκοτιση και συγκαληψη, του σιδηροδρομικου εγκληματος των Τεμπων, αλλα και οχι μονο αυτο…), τα “απλυτα στη φορα”, καθεται ετσι γενικως και αοριστως (διχως δηλαδη, να το στοιχειοθετει, να το τεκμηριωνει και να το αποδυκνει, επ ουδενι & ολοσδιωλου, κατι τετοιο, η ακομη και να εχει και το σθενος, τη τολμη, αλλα και το θαρρος, τον εν λογω αυτον πανισχυρο και παντοδυναμο, αλλα και “κρατος εν κρατει”, μεγαλοεφοπλιστη, μεγαλοεπιχειρηματια & μεγαλομιντιαρχη, να τον κατονομασει…), και μιλαει για δηθεν “πολεμο”, τον οποιο και καλα, δεχεται ετουτη η super κυβερνησαρα του, απο τα διαφορα μεγαλοσυμφεροντα, τους ολιγαρχες, τους νταβατζηδες και τη διαπλοκη!! Και στο κατω κατω της γραφης, αλλα και επειδη “κυκλους κανει η ζωη”, ακομη και αν ειναι τελικα ολα αυτα, πραγματικά, ορθα, σωστα και αληθή – κυριε Μητσοτακη μας, οπως εστρωσες, ετσι δυστυχως (για σε), και θα κοιμηθεις…

  2. Τον πολεμουν, λεει, και θελουν και να τον ριξουν απο την εξουσια (αυτον και την κυβερνησαρα του), τα Megala και σκοτεινα συμφεροντα, της χωρας! Σωπα μωρε – απλως, συκοφαντιες, κακοηθειες, σπερμολογιες, διαβολιες, αλλα και υπερβολες! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντοτε ητο εις το πλευρό των ανήμπορων, των φτωχών, των κατατρεγμένων, των αδικημένων και των αδυνάμων, και πάντα όρθωνε το μπό’ι’ και μαζι, και το ανάστημά του, κόντρα & εναντια, εις τους απηνεις & αδιστακτους αυτους, ολιγαρχες, εις τους οικονομικους & παμφαγους, νταβατζηδες, και βεβαιως, και εις τη καταραμενη και ρημαδα αυτη, τη διαπλοκή. Οχι παιζουμε, δηλαδη.

  3. Μάλλον δίνει άλλη ερμηνεία στον πατριωτισμό, διότι με την αυθεντική και αντικειμενική σημασία της λέξης, οι κομμουνιστές ήταν πάντοτε απάτριδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog