Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Τα Επιμελητήρια Πελοποννήσου ζητούν 3μηνη παράταση διασύνδεσης ταμειακών μηχανών με POS

- Advertisement -

Να δοθεί παράταση 3 μηνών, στην εγκατάσταση των POS, ζητά σε επιστολή του προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Η επιστολή αναφέρει:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Εξέπνευσε και η παράταση που είχε δοθεί μέχρι 31 Μαρτίου 2024 για τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές, χωρίς να έχει δοθεί ουσιαστική λύση στην πληθώρα των προβλημάτων που εξακολουθούν να υπάρχουν για τους επαγγελματίες – μέλη μας.

Ζητάμε από την πολιτεία να κατανοήσει τα τεχνικά προβλήματα στη εγκατάσταση των POS, τα οποία δεν οφείλονται στις επιχειρήσεις και να δοθεί δεύτερη παράταση 3 μηνών, ήτοι μέχρι 30 Ιουνίου 2024.

Το αίτημα μας αυτό στηρίζεται στο γεγονός ότι υπάρχει κώλυμα με την ολοκλήρωση των αναβαθμίσεων των POS, καθώς οι τεχνικοί δεν δέχονται τα vouchers των επιχειρήσεων, ώστε να εξοφληθούν και να ολοκληρωθούν οι αναβαθμίσεις. Παράλληλα, πρόβλημα αποτελεί και το γεγονός ότι δεν έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες στους υπόχρεους προς διασύνδεση επιχειρηματίες.

Προκειμένου να διευκολυνθεί η όλη διαδικασία θα πρέπει να υπάρξει:

μια εύλογη περίοδος απαλλαγής των επιχειρήσεων από τα πρόστιμα myDATA & E–send
μείωση του κόστους των ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών από τις εμπορικές τράπεζες
ρύθμιση με περισσότερες δόσεις
ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός
Επιπλέον, θα πρέπει να εξετάσετε το θέμα που προκύπτει με τις επιχειρήσεις που χρωστούν και αποκλείονται από τη διαδικασία των POS, να υπάρχει άρση της κατάσχεσης όταν υπάρχει ρύθμιση, η επαναφορά του αφορολόγητου σε επιχειρήσεις που έχουν απλογραφικά βιβλία και η εξαίρεση του τεκμηρίου για τις επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν τη δυνατότητα φοροδιαφυγής.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog