Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Γ. ΨΥΧΟΓΙΟΣ: Στη Βουλή η άμεση ενίσχυση και όχι υποβάθμιση του Αστυνομικού Σταθμού της Γκούρας

- Advertisement -

Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ.Ψυχογιός, φέρνει με Αναφορά προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχετική επιστολή του Προέδρου της ΔΚ Γκούρας, κ. Στιφτόμπολα, όπως του κοινοποιήθηκε και ζητεί την άμεση ενίσχυση του ΑΣ Γκούρας – και όχι την εξελισσόμενη σοβαρή υποβάθμισή του -, προκειμένου να καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.

Διαβάστε αναλυτικά την Αναφορά του κ. Ψυχογιού, όπως κατατέθηκε:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: «Ενίσχυση και όχι υποβάθμιση του Αστυνομικού Σταθμού Γκούρας».

Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γεώργιος Ψυχογιός, καταθέτει Αναφορά την από 17/4/2024 επιστολή του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Γκούρας κ. Αργυρίου Στριφτόμπολα, όπως του κοινοποιήθηκε.

Ο Πρόεδρος παραθέτει αναλυτικά στην αναφερόμενη επιστολήτους αντικειμενικούς λόγους για τους οποίους επιβάλλεται η ενίσχυση της στελέχωσης του Αστυνομικού Σταθμού Γκούρας και όχι η υποβάθμισή του.

Σύμφωνα με την επιστολή, μετά τα ΕΛΤΑ, την Τράπεζα Πειραιώς (πρ. Αγροτική) και άλλες υπηρεσίες που έπαυσαν να λειτουργούν, έρχεται η σειρά της απαξίωσης του Αστυνομικού Σταθμού Γκούρας, το οποίο λειτουργούσε σε 24ωρη βάρδια με πέντε (5) άτομα προσωπικό.

Παρά το ολιγάριθμο προσωπικό, διαχειριζόταν με επιτυχία σοβαρές υποθέσεις και περιστατικά, αφού η περιοχή εκτός από τους μόνιμους κατοίκους έχει μεγάλη επισκεψιμότητα και τουρισμό σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Δυστυχώς, όμως, αυτή τη στιγμή υπηρετούν σε αυτόν μόνο τρία (3) άτομα, αν και υπάρχουν ήδη αιτήσεις αστυνομικών που επιθυμούν να ενισχύσουν τον Αστυνομικό Σταθμό, ενώ αναμένεται και ο Διοικητής της Υπηρεσίας τις επόμενες ημέρες να λάβει άδεια ανατροφής τέκνου 9 μηνών, όπως δικαιούται, με αποτέλεσμα να μένουν δύο (2) άτομα για μια τεράστια περιοχή με το πλησιέστερο ΑΤ Σικυωνίων να απέχει περίπου 65 χλμ.

Ο κ. Στιφτόμπολας ζητεί να λειτουργεί ο Αστυνομικός Σταθμός Γκούρας σε 24ωρη βάρδια και να ενισχυθεί άμεσα, ώστε να συμπληρωθεί επαρκώς η υπάρχουσα, ελάχιστη για τις ανάγκες της περιοχής, οργανική δύναμη.

Επισυνάπτεται η αναφερόμενη σχετική επιστολή

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 22 Απριλίου 2024

Ο καταθέτων βουλευτής

Γεώργιος Ψυχογιός

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog