Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΜΕΓΑΡΑ: Στη Βουλή για το Πρωτοδικείο η Διοίκηση Μαργέτη

- Advertisement -


Στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής των Ελλήνων παρευρέθηκαν σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, ο δήμαρχος Μεγαρέων, Παναγιώτης Μαργέτης, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Σάλτας και Δημήτρης Γεωργακής, καθώς και η δικηγόρος του Δήμου με έμμισθη εντολή, Κατερίνα Σύρκου και ο Καθηγητής Νικόλαος Κομνηνός – Χλέπας, νομικός και καθηγητής της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ με γνωστικό αντικείμενο Περιφερειακή Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση για να υποβάλλουν δια ζώσης Υπόμνημα του Δήμου Μεγαρέων για τον καθορισμό της έδρας του Περιφερειακού Πρωτοδικείου στα Μέγαρα.

Τον λόγο αρχικά έλαβε ο κ. Μαργέτης θέτοντας ευσύνοπτα και επιγραμματικά όλους εκείνους τους λόγους για τους οποίους η πόλη των Μεγάρων επελέγη αρχικώς ως πρόταση και συνάδουν με όλα τα τεχνοκρατικά δεδομένα και πορίσματα μελετών της Παγκόσμιας τράπεζας και ως εκ τούτου εξέφρασε την αγανάκτησή του για την αλλαγή που έγινε και τελικώς αποκλείστηκε από το σχέδιο νόμου.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Καθηγητής Ν. Χλέπας, ο επιστημονικός συνεργάτης του Δήμου και συντάξας του υπομνήματος, αναφερόμενος στις διεθνώς αναγνωρισμένες προδιαγραφές, κριτήρια και μελέτες για τη χωροταξία των δικαστηρίων, στην έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας και σε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης των Μεγάρων και στις αστοχίες της ξαφνικής μεταφοράς της Περιφερειακής έδρας Πρωτοδικείου από τα Μέγαρα στην Ελευσίνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Μεγαρέων εκπροσωπήθηκε επί τόπου και έπειτα από πιέσεις, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Π. Μαργέτης, προς την επιτροπή της Βουλής, ενώ οι εκπρόσωποι των Δήμων Ελευσίνας και Μάνδρας-Ειδυλλίας συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης από το γραφείο Δημάρχου Ελευσίνας.

Ο Δήμος Μεγαρέων υπέβαλε υπόμνημα, λαμβάνοντας σχόλια ότι πρόκειται περί του πληρέστερου κειμένου και ο Καθηγητής Ν. Χλέπας, που συνέβαλε στις θέσεις του δήμου Μεγαρέων, είναι ένας από τους πιο έγκριτους καθηγητές της χώρας μας σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και νομικών θεμάτων. “Οι αντιδράσεις μας πρέπει να είναι συντονισμενες και πάντα με σοβαρότητα” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Μεγαρέων Παν. Μαργέτης.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog