Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αποφυλακίζονται οι πρωταγωνιστές των 3 τόνων ηρωίνης

- Advertisement -

Εκτός φυλακής σε λίγους μήνες και 6,5 χρόνια μετά την καταδίκη τους θα βρίσκονται οι καταδικασθέντες Ευθύμιος Γιαννουσάκης, Γεώργιος Μπουρδούβαλης και οι τρεις Τούρκοι που συμμετείχαν στη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1».

Την πρωτοφανή στα δικαστικά χρονικά απόφαση έλαβε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, που «έσπασε» τα ισόβια στα οποία είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα και επέβαλε σήμερα κάθειρξη 18 ετών για το μεγαλύτερο φορτίο του «λευκού θανάτου» που πέρασε ποτέ από την Ευρώπη.

Το δικαστήριο «έσπασε» τα ισόβια που τους είχαν επιβληθεί από το πρωτόδικο δικαστήριο χορηγώντας τους το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής μετά την πράξη.

Με την χορήγηση του ελαφρυντικού, οι καταδικασμένοι σε 18 έτη κάθειρξη μπορούν να αποφυλακιστούν έχοντας εκτίσει το 1/5 της πραγματικής ποινής και τα 3/5 με τον ευνοϊκό υπολογισμό των ημερομισθίων εργασίας κατά την κράτηση τους στη φυλακή.

Στην προκειμένη περίπτωση έχουν εκτίσει πάνω από έξι χρόνια πραγματική κράτηση ενώ αν υπολογιστούν τα μεροκάματα μέσα στη φυλακή, αποφυλακίζονται σε λίγους μήνες, με πρώτο τον Ευθύμιο Γιαννουσάκη ο οποίος έχοντας πάνω από 1.300 μεροκάματα, αναμένεται να βγει από την φυλακή το Δεκέμβριο, μόλις 6,5 χρόνια μετά τη σύλληψη του για τους 2,1 τόνους ηρωίνης του “Noor 1”.

Αιτιολογώντας την πρωτοφανή δικαστική απόφαση, η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Κουφούδη ανέφερε σχετικά:

«Το δικαστήριο, λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα εκτέθηκαν και τη βαρύτητα της πράξης, κρίνει για τις πράξεις των κατηγορουμένων ότι θα έπρεπε, εκτός από τον Εξακάλ (σ.σ. κατηγορούμενο Τούρκο διερμηνέα στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης και όχι κάθειρξης), να επιβληθεί η ποινή ισοβίου καθείρξεως πριν το ελαφρυντικό».

Νωρίτερα το δικαστήριο είχε αποφασίσει πριν τις συγχωνεύσεις να επιβάλει στους Γιαννουσάκη, Μπουρδούβαλη και τους τρεις Τούρκους καταδικασθέντες κάθειρξη 6 έτη για την εγκληματική οργάνωση, 15 έτη για τα ναρκωτικά, καθώς και χρηματική ποινή 250.000 ευρώ στους Γιαννουσάκη και Μπουρδούβαλη και 100.000 ευρώ στους Τούρκους.

Στον ιδιοκτήτη της αποθήκης στο Κορωπί, όπου είχαν αποθηκευτεί τα ναρκωτικά, Κωνσταντίνο Καρτσώνη, επιβλήθηκε κάθειρξη 13 έτη και 20.000 ευρώ. Μειοψήφησε η πρόεδρος και μία εφέτης που είχαν προτείνει την επιβολή χρηματικής ποινής 40.000 ευρώ.

Στον Ιρανό Μπονιάντ, που επέβαινε στο «Noor 1» και βοήθησε στη μεταφορά της ηρωίνης στη βίλα της πρώην συζύγου του Γιαννουσάκη στη Φιλοθέη, επιβλήθηκε κάθειρξη 13 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ.

Στον συνεργάτη του Γιαννουσάκη, Σταύρο Λάγιο, επιβλήθηκε φυλάκιση 5 ετών και χρηματική ποινή 7.000 ευρώ. Η πρόεδρος και μία εφέτης είχαν την άποψη πως έπρεπε να επιβληθεί κάθειρξη 5 ετών και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ.

Στον Τούρκο Εξακάλ (σ.σ. βοήθησε ως διερμηνέας τους συμπατριώτες τους) επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών.

Το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει επί τριετία για τους Λάγιο και Εξακάλ με τους όρους της περιοδικής εμφάνισης το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα κατοικίας τους και της συμμετοχής τους σε συνεδριάσεις με επιμελητή κοινωνικής αρωγής.

Αποφυλακίζεται ο Γιαννουσάκης μέχρι τον Δεκέμβριο

Μέσα στον Δεκέμβριο αποφυλακίζεται, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του Φίλιππο Φίλια, ο πελάτης του, στο σπίτι της συζύγου του οποίου βρέθηκε μεγάλο μέρος του φορτίου της ηρωίνης.

Ο Γιαννουσάκης έχει εκτίσει 6,5 χρόνια πραγματικά στη φυλακή, ενώ έχει 1.500 μεροκάματα εργασίας, με αποτέλεσμα τον Δεκέμβριο να συμπληρώνονται τα 3/5 που απαιτούνται για να αποφυλακιστεί με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα.

Αντιστοίχως μέσα στους επόμενους μήνες αποφυλακίζεται και ο Γ. Μπουρδούβαλης ο οποίος έχει εκτίσει 6 έτη κάθειρξη, ενώ έχει και 216 μεροκάματα στους φούρνους των φυλακών Πάτρας όπου κρατείται, όπως μας είπε ο συνήγορος υπεράσπισης του Χάρης Σύψας.

Μάχη με τον χρόνο και την Εισαγγελέα Εκτελέσεως Πειραιά θα δώσουν οι συνήγοροι των τριών Τούρκων κατηγορουμένων οι οποίοι επί οκτώ μήνες “φιλοξενούνταν” στα κρατητήρια της Δραπετσώνας, αλλά δεν θεωρούνταν κρατούμενοι, με αποτέλεσμα να μην υπολογίζεται στον χρόνο κράτησης.

Αν συμβεί αυτό, τότε θα παραμείνουν στη φυλακή ακόμα οκτώ μήνες και στη συνέχεια θα αποφυλακιστούν και αυτοί.

Το δικαστήριο αποφάσισε, επίσης, να αποδοθεί το πλοίο “Noor 1” στους ιδιοκτήτες του.

 

 

 

πηγή:zougla.gr

Αγανακτισμένα τα παιδιά του Σωτήρη Ναστούλη και δικαίως

Δημήτρης Ζόγκας για την παραίτησή του από τον ΙΒΥΚΟ: Oι νικητές χτίζουν, ποτέ δεν γκρεμίζουν (video-φωτο)

Δολοφονία στο Λουτράκι: Kαταζητείται στην Αλβανία ο βασικός ύποπτος (video-φωτο)

Απίστευτο διπλό ουράνιο τόξο στο Λουτράκι (φωτο)

28η Οκτωβρίου: Βροχερό απόγευμα στη Λίμνη Βουλιαγμένης και τον Όσιο Πατάπιο (φωτο)

- Advertisement -

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τάκη πολλά έχεις να πεις εδώ. Ασφαλώς και πριν διαβάσω μία μόνο λέξη σου, σαν προφήτης σου λέω πως συμφωνώ σε απολύτως όλα μαζί σου. Δείχνει μήπως η πράξη ποιος κινεί τα νήματα σε πολιτική και ποδόσφαιρο στην Ελλάδα? Μπορούμε άραγε να περιγράψουμε 2-3 χαρακτηριστικά του? Είναι αποστεωμένος σαν έγκληστος σταλινικού στρατοπέδου, πάντα φρεσκοξουρισμένος και απεχθάνεται τα παράνομα στοιχήματα και την πώληση ναρκωτικών ουσιών. Μίχος

  2. Mega ευγε στην αδεκαστη και ανεξαρτητη Ελληνικη δικαιοσυνη και πολλα συγχαρητηρια! Γι αυτο και δεν προκειται να υπαρξει ποτε σωτηρια σε αυτη την ταλαιπωρη χωρα την Ελλαδιτσα! Τακης

  3. Μεχρι που ντραπηκε και η… ντροπη με αυτη την ενδοξη οσο και περηφανη αποφαση της αδεκαστης Ελληνικης δικαιοσυνης. Τακης

  4. Χα, χα,χα, χα….!! Αν και για την παραπανω ειδηση κανονικα θα επρεπε να κλαιμε και οχι να γελαμε, τελος παντων σου λεω οτι Εγραψες πραγματικα με το σχολιο σου, φιλε και αδελφε μου Μιχο! Να σαι καλα! Τακης.

  5. Έλα Τάκη σου έχω αποκλειστικό ρεπορτάζ! Συναντήθηκε ο Τσετσενος επενδυτής με τον Άγγελο Αναστασιααδη και αναλαμβάνει την υπετιχητικη ομάδα 😂😂Όπως κατάλαβα ινεις έχει αρχίσει προσευχές ευχαιλαια για ένα αξιοπρεπει σκορ απόψε στην γραφική Γρανάδα. Βλέπω λίγο Αεκ ζ Λέστερ! Νο comment

  6. Μιχο μου, καμια φορα που ξερεις, γινονται και θαυματα και μπορει να σπασει κανα ποδαρι ο διαβολος και τοτε να δουμε αληθινα ξυρισμενο τον γαμπρο-χοντρο και εντος των… τειχων των νεων… σωφρονιστηκων ιδρυματων εκει στον τροπικον, εξωτικον και μοναδικου φυσικου καλλους, Ασπροπυργον! Τακης

  7. Πιστεύω Τάκη αφού δεν γύρισαν με κάνα τσουβάλι γκολ από την Γρανάδα να έφεραν τουλάχιστον ρόδια που έχει φήμη η περιοχή της Γρανάδα 😂😂Αητητος και στο Ευροπα λιγκ ο Παοκ να τα λέμε και αυτά!! Πάντως σήμερα χόρτασα μπάλα 😂😂ΑΕΚ Λέστερ και καπάκι Γρανάδα Παοκ 🤣🤣🤣Ρε Τάκη μου θέλετε μήπως καμία φωτογραφία με τον Πρόεδρο ξυρισμένο? Δεν μου το λες τόσο καιρό. Έχω και ξυρισμένο τον πρόεδρο με μούσι ότι θέλεις!! Προσπαθώ να βρω και μια με τον Σαββίδη.. Αυτός θα πουλήσει και τα καθίσματα στην Τούμπα κάτσε και να δεις Αντε γειά και συγχαρητήρια στον Παοκ για το Χ με το θηρίο Γρανίτα

  8. Ας κάνω και εγώ ένα σχόλιο για την υπόθεση του πλοίου με τις αοαγορευμενες ουσίες κλπ. Θα μιλήσω σαν ένας απλός άνθρωπος χωρίς να υποστηρίξω τον πρόεδρο Μαρινακη!! Λέω λοιπόν εγώ με το φτωχό μου το μυαλό. Ένας επειχηρημστιας εφοπλιστής τύπου Μαρινακη γιατί να διακυνδινεψει το όνομα του και να κάνει μια τέτοια κομπίνα. Ποιο το κέρδος του οικονομικό και ποιο το ρίσκο? Αυτά τα κάνουν μικροαπατεωνες τύπου Μελισανιδη Αλαφουζου που έχουν αποδειχτεί και από την δικαιοσύνη. Ένας λογικός άνθρωπος έτσι νομίζω θα το σκεφτετε. Το ίδιο λίγο πολλή γίνετε και στην μπάλα. Αφού έχω καλύτερους παίκτες γιατί να στήσω ματς και δισιτητας. Καλησπέρα από την βροχερή Ουαλία

  9. Οπως ειπες ουαλε με το φτωχο σου το μυαλο!βαλτο κατω σπαστο απο τη σκεψη και αν καταλαβεις γιατι σαν γαυρος που εισαι έχετε ένα θεματακι σε αυτο τοτε συγχαρητηρια κερδιζεις αλλους 5 τονους λουκουμοσκονη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog