Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Σαν σήμερα ο καταστροφικός σεισμός του 1981 – Συγκλονιστικό video

- Advertisement -

Αλκυονίδες Νήσοι, Κορινθιακός κόλπος: 24 Φεβρουαρίου 1981, 22.55…

Σεισμός 6,6 ρίχτερ συγκλονίζει την Περαχώρα, το Βραχάτι, το Κιάτο, το Λουτράκι, την Κόρινθο, την Κινέττα, τα Μέγαρα και την Αθήνα. 85000 κτίρια περίπου υπέστησαν βλάβες (από αυτά πάνω από 20.000 κρίθηκαν ως μη επισκευάσιμα). Παρατηρήθηκαν σε διάφορα μέρη φαινόμενα ρευστοποίησης, πτώσεις βράχων καθώς και ασθενές θαλάσσιο κύμα βαρύτητας…

Οι μεγαλύτερες ζημιές σημειώθηκαν στην Περαχώρα (τα περισσότερα κτίρια βγήκαν ακατάλληλα, ενώ τρύπησε ακόμα και το υδραγωγείο), στην Κινέττα (όπου κατέρρευσε τετραώροφο ξενοδοχείο και μετά από μια πολύωρη διασωστική επιχείρηση, ανασύρεται ζωντανός από τους πυροσβέστες ο Βαγγέλης Μπούσουλας), στα Μέγαρα (όπου έφυγε από τη ζωή και η σύζυγος του δημάρχου), στο Λουτράκι, στην Κόρινθο, στο Βραχάτι Κορινθίας, (από τα ερείπια ξενοδοχείου που κατέρρευσε ανασύρονται νεκροί δύο γυναίκες και ένας νεαρός άνδρας), στο Κιάτο και στην Αθήνα.

Στην Αθήνα, το διήμερο μεταξύ 24 και 26 Φεβρουαρίου, οι πυροσβεστικές δυνάμεις, απεγκλωβίζουν εκατοντάδες άτομα από ανελκυστήρες, βοηθούν στην απομάκρυνση ασθενών και ηλικιωμένων από τα σπίτια τους, κατεβάζουν οικοσκευές από ετοιμόρροπες πολυκατοικίες, απομακρύνουν ετοιμόρροπα αντικείμενα, ενώ επεμβαίνουν για την κατάσβεση δεκάδων πυρκαγιών. Οι μετασεισμοί που ακολούθησαν το επόμενο διάστημα έθεσαν σε επιφυλακή το σύνολο του Πυροσβεστικού Σώματος, για την αντιμετώπιση των καταστροφών.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΠΕΡΑΧΩΡΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΤΟΥ 1981.Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΙ ΕΝΤΥΣΕ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΠΛΑΝΑ ΑΠΟ SUPER 8.

(ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ COPYRIGHT FOA 2010)

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog