Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η δεύτερη αιφνιδιαστική επίσκεψη του Γ. Παπακωνσταντίνου, φέρνει “ξήλωμα” της ΔΟΥ Κορίνθου

- Advertisement -

Ξηλώνεται ολόκληρη η ΔΟΥ Κορίνθου με εντολή της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών μετά τον αιφνιδιαστικό έλεγχο που διεξήχθη από τους επιθεωρητές της Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης Πελοποννήσου.
Το πόρισμα των επιθεωρητών που ήδη έχει παραδοθεί στον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και στον γενικό γραμματέα του υπουργείου κ. Δ. Γεωργακόπουλο, αποκαλύπτει περιπτώσεις χρηματισμού, επιλεκτική κοινοποίηση πράξεων επιβολής προστίμων, εξαιρετικά υψηλούς λογαριασμούς σε τράπεζες υπαλλήλων της Εφορίας και πολλά άλλα.

Στο έγγραφό τους οι επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν για τη συγκεκριμένη ΔΟΥ ότι «γίνεται επιλεκτική κοινοποίηση εγγράφων με κίνδυνο την παραγραφή υποθέσεων», ενώ έχουν εντοπιστεί επιλεκτικές κοινοποιήσεις των πράξεων επιβολής προστίμων. Επιπλέον, όπως υπογραμμίζεται στο έγγραφο, «φημολογείται ότι αρκετοί από τους ελεγκτές χρηματίζονται».

Και το έγγραφο των επιθεωρητών συνεχίζει με σοβαρότερες καταγγελίες όπως:

* «Φημολογείται ότι τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2009 δόθηκαν ασύστολα πιστοποιητικά ηλεκτροδότησης οικοδομών χωρίς να τηρούνται οι προϋποθέσεις γι΄ αυτό».
* «Υπάρχει ευνοϊκή αντιμετώπιση φορολογουμένων, γεγονός που μας οδηγεί στη σκέψη συναλλαγής και διαφθοράς,χωρίς βέβαια να δυνάμεθα να αποδείξουμε κάτι σχετικό στον παρόντα χρόνο».
* «Υπάρχει περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι οι λογαριασμοί καταθέσεων μερικών ελεγκτών στα πιστωτικά ιδρύματα είναι πολύ υψηλοί». 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πριν από περίπου ένα μήνα, είχε ξαναγίνει αιφνιδιαστική  επίσκεψη από το γενικό γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κύριο Γεωργακόπουλο και όπως και τώρα, διαπίστωσε όπως  ο ίδιος δήλωσε χαρακτριστικά: “Πράγματα και θάματα”…

Το ρεπορτάζ της 4ης Ιουλίου 2010:



Αιφνιδιαστική επίσκεψη στη ΔΟΥ Κορίνθου, στην οδό Πατρών, έκανε χθες το μεσημέρι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Δ. Γεωργακόπουλος (σκίτσο) και ανακάλυψε, όπως ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά, «πράματα και θάματα».
Πρώτα απ΄ όλα θέλησε να μάθει πόσους ελεγκτές διαθέτει η συγκεκριμένη ΔΟΥ. Η απάντηση που έλαβε ήταν νεφελώδης: «Περίπου δέκα» του είπε μια…ανώτερη υπάλληλος: « Δηλαδή όταν λέτε “περίπου” πόσοι ακριβώς;» ξαναρώτησε. Η υπάλληλος σκέφτηκε για λίγο και του επανέλαβε την απάντηση: «Περίπου δέκα, τόσοι είναι νομίζω». Εν συνεχεία ζήτησε να μάθει πόσοι ακριβώς εργάζονται σε αυτή τη ΔΟΥ. Η απάντηση αυτή τη φορά ήταν ακριβής: «Συνολικά 70 υπάλληλοι». Ο κ. Γεωργακόπουλος ζήτησε τότε να συγκεντρωθούν και να τους μιλήσει: «Μετά βίας συγκεντρώθηκαν οι… 40». «Οι υπόλοιποι πού είναι;» ρώτησε:
«Εφυγαν» ήταν η κοφτή απάντηση που έλαβε. Απουσίαζαν δηλαδή αδικαιολογήτως.
Δύο μάλιστα υπαλλήλους τους είδε ο ίδιος ο κ. Γεωργακόπουλος να φεύγουν. Αποτέλεσμα, με τα «πράματα και θάματα» που συμβαίνουν στη συγκεκριμένη ΔΟΥ τα έσοδα έχουν πέσει κατά 25%, παρά την αύξηση της φορολογίας.

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μακάρι να ξεσπάσει "πόλεμος" μέσα στις δημόσιες υπηρεσίες μεταξύ των καλών και εντίμων υπαλλήλων εναντίον των λαμογιών. Ο κοσμάκης θα βγει κερδισμένος

  2. ναι ξαφνικα ανακαλυψαμε τον τροχο!!! ακομα και η δηθεν "εξυγιανση" γινεται με υποκρισια…. ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

  3. ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ! ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΦΗΜΕΣ , ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΙΑΒΑΖΩ.
    ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ. ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ.ΑΔΙΚΕΙ ΕΝΤΙΜΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ. ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟ ΣΔΟΕ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ . ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙ Ή ΘΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΕΡΕΤΩΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΔΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΕΙΝΑ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ!!!!
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog